אז תקשיבו, המתכון הזה, לעוגת שוקולד רכה, הוא המתכון שהכנתי הכי הרבה פעמים. הוא הבסיס שלי כמעט לכל עוגות השוקולד והקאפקייקס. הוא הקינוח שאני מכינה כשאין לי זמן. כשאני רוצה עוגה גדולה שתספיק להרבה אנשים בלי להתאמץ (אם תהיתם, העוגה מספיקה ל-20 עד 25 אנשים תלוי כמה מתחשק להם מתוק).
זאת עוגת שוקולד למסיבות יום הולדת של ילדים וליום הולדת של אמא. עוגת שוקולד לארוחת שישי (גרסת הפרווה פה מעולה ממש) וגם לפיקניק בחוץ. והכי כיף? אפשר לתת לילדים להכין והעוגת שוקולד עדיין תצא מעולה גם אם הם יערבבו יותר מדי, ישימו את המצרכים בסדר הלא נכון או יעיפו קצת קמח החוצה.
מדובר במתכון מאוד סלחני שלפעמים, ואל תגלו, אני מכינה פשוט בערבוב אחד. שמה את כל המצרכים בקערה וטורפת הכל ביחד.
למטה גם כתבתי לכם הערות ושדרוגים, אל תפספסו אותם.
- הכנתם? רוצים להתייעץ או לשאול לגבי מתכונים? מחכה לכם בקבוצת הפייסבוק שלנו וגם באינסטגרם.
- מחפשים עוד רעיונות לעוגות בחושות טעימות? הנה כמה מתכונים מעולים: עוגת שיש וניל ושוקולד | עוגת שיש בננה ונוטלה | עוגת תפוזים של סבתות
עוגת שוקולד בחושה שמספיקה להרבה אנשים
מצרכים לתבנית בקוטר 24 או 2 אינגליש גדולות או 3 בינוניות:
4 ביצים L
1 כוס (200 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 מ”ל) מים
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה או לבישול או חלב או קרם קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
1/2 כוס (70 גרם) קקאו איכותי, מומלץ מאוד לנפות
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב או מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מאוד שמים ביצים, שמן, מים, שמנת וסוכרים וטורפים היטב עד שהבלילה אחידה.
– מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע והבלילה בצבע אחיד.
– מעבירים לתבנית משומנת, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים ב-165 מעלות במשך 40-60 דקות תלוי בגודל התבנית. איך יודעים שזה מוכן? נועצים קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים זה מוכן. ומה עושים אם יש סדק למעלה? פשוט – מיישרים אותו עם סכין לפני הציפוי (זה הבונוס לאופה). אגב, מיישרים אותו לא כי הוא לא יפה, כדי שהציפוי למעלה יהיה בשכבה אחידה.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמנת וממיסים במשך דקה. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק וחלק ושופכים על העוגה בערך 15 דקות אחרי שהיא יצאה מהתנור. כשהיא חמה אבל לא רותחת ועדיין רכה מדי.
– רוצים לעטר את עוגת השוקולד עם סוכריות? ממתינים כמה דקות עד שהגאנש למעלה יצטנן מעט ואז מפזרים את הסוכריות.
הערות ושדרוגים
– אם אתם משתמשים בשוקולד מריר לציפוי, והעוגה מיועדת לילדים, אני ממליצה להוסיף כף מייפל לרוטב שוקולד. אם משתמשים בחלב לא צריך להוסיף כמובן. ואפשר גם בלונדי.
– במקום שמן קנולה/חמניות/סויה אפשר להשתמש בשמן זית או שמן ענבים או שמן קוקוס.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין בהיר/לבן.
– את הסוכריות הצבעוניות תוכלו למצוא כאן.
– במקום סוכר חום בהיר/כהה אפשר להמיר בסוכר לבן בנוסף לסוכר הלבן שקיים במתכון.
– רוצים לשדרג את עוגת השוקולד? מוסיפים לבלילה 100 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ גס או שוקולד צ’יפס.
– מומלץ לנפות קקאו, בטח כשהוא לא חדש מהשקית אלא עמד קצת, כי יש לו נטייה לפתח גושים.
– אם יש לכם סדק למעלה ויישרתם אותו אתם כמובן יכולים לזלול את השאריות או לשמור בשקית במקפיא ולהכין כדורי שוקולד או לשים בקינוחי כוסות עם קצפת ותותים.
היי, ומה אם בא לי להכין אבל לא צריכה את כל הכמות הזו? 🙂 תוכלי להמיר כמויות למסה קטנה יותר?
הי, האם למדת בבית הספר לחלק בחצי? כלומר, לקחת מספר ולחלק אותו ב-2?
איזה תגובה מגעילה
קצת נימוס
מה קרה?
למה לפגוע?
קצת נימוס
מה קרה?
למה לפגוע?
לא כל דבר בחיים הוא לינארי
אויש איזו תגובה… איכס! מגרד לך הגוף??? 😲
איזה חוצפנית את אפשר להגיב נורמלי בלי עקיצות כאלו או אחרות (את לא סיימת יסודי עם תגובה כזאת)
דוחה
יובל את עצלנית… מה הבעיה לעשות את זה לבד?
דיי לחשוב שאתם צריכים לקבל הכל.
לא שילמת דמי כניסה לבלוג.
ליאת , התשובה שלך מטוטמת בעליל . היא לא צריכה לשלם לכלום . מתכונים יש היום כמעט כמה שרק תרצי באינטרנט . היא שאלה שאלה נורמלית ביותר , מכיוון שלא רצתה לחלק בחצי ולקבל אולי מוצר מוגמר שהוא לא טוב כמו המוצר כאן במתכון .
לכל אלה שמטיפים לחלק בחצי – אם תחלקו בחצי דווקא תגדילו כמויות. יש לחלק ב – 2 או לכפול בחצי. אני מציע שכולכם תחזרו לבית ספר יסודי.
נכון מאוד (:
חחחחחחח קשקשן מה אתה רוצה קילו סוכר להוריד לחצי קילו יגדיל את הכמות??
האם אפשר קמח תופח
במקום שמנת מתוקה בעוגה אפשר חלב סויה?
לא אם את רוצה את העוגה שלך מגעילה
אפשר להקפיא את העוגה? עם הציפוי והכל?
גם כוס שמן וגם 500 מל שמנת?זה באמת מוגזם.
גם אני חשבתי ככה,מבאס
1/2 כוס קקאו זה הרבה פחות מ 100 גר. מה הכמות המדוייקת של קקאו בבקשה
בתמונה נראה שהכנת את העוגה בתבנית אינגליש קייק. מה הכמויות לתבנית בגודל הזה (או לכמה תבניות אינגליש קייק מספיקות הכמויות של המתכון המקורי)?
רחלי, את יודעת מה הכי אהבתי במתכון הזה?
את זה שאת אומרת את האמת! ומפרטת הכל!
אפילו איפה קנית את הסוכריות וגם מה עושים עם פשלות שתמיד קורות בעוגה בחושה ואף אחד לא מספר לנו עליהם…
המתכון נראה עסיס ומעולה! ינוסה בע״ה…
שבת שלום!
מתכון מושלם!!!
הכנתי לקטנה שלנו לכבוד יום הולדת 4 חודשים
חוגגים מה שאפשר בימים אלו 🙂
כתוב שהמתכון מספיק ל2 גדולות. פשוט חלקי בחצי ויצא עוגה אחת גדולה. מה הבעיה?
עוגה נפלאה! הכי פשוט והכי טעים .
במתכון ציינת מים הכוונה למים רותחים?
עם מה אפשר להחליף את הקמח בעוגת השוקולד?
עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי בחיים!
תודה 🙂
תודה על מתכון מעולה. בהחלט עוגה קלה פשוטה וממש ממש טעימה . מאמצת את המתכון .עשיתי עם חלב במקום שמנת כי לא היה לי . ויצא רך וטעים
בגרסת הפרווה מה לשים במקום השמנת?
קרם קוקוס או חלב צמחי כמו חלב שקדים או אורז או סויה או קוקוס.
במידה ואני משתמשת בשמנת צמחית, אני צריכה לשים 2 קוםסאות שמנת צמחית שכל קוםסא היא 212 מ”ל או שאני צריכה 500 מ”ל של שמנת צמחית כמו רגילה?
שמתי בבלילה מיכל אחד של שמנת מתוקה במקום 2, האם זה עדיין יצא טוב?
לא חושבת. חייבים עוד נוזלים.
היי רחלי האם אפשר להשים את העוגה במצב טורבו בתנור ואם כן האם משתנה זמן האפייה?
הי רציתי לשאול לאיזה גודל תבנית מתאימה העוגה?
אני משתמשת בריצ’, יוצא מעולה!!!
כמה קרם קוקוס צריך לשים? לא כתוב כמות..
היי רחלי,
הכוונה למים רותחים או מים בטמפ׳ החדר?
תודה
ניתן לעשות עם חצי מכמות הביצים 2 ו 2 רסק תפוחים?
היי רחלי, יש לי 2 שאלות, במידה ואני רוצה להכין בתבנית 26 האם להכפיל את המצרכים ב 2? אני רוצה שתצא לי עוגה גבוהה. ושאלה נוספת, האם העוגה לא יוצאת מרירה? אני רגילה לשלב קקאו ושוקולית ובעוגה הזו יש רק קקאו… תודה רבה!
אחת העוגות שוקולד היותר טעימות שהכנתי!! בדיוק מה שרציתי, עוגה זריזה, פשוטה ונימוחה בטירוף!
עשיתי חצי כמות (לתבנית אינגליש קייק גדולה), עם קרם קוקוס ובטעות 10 ג’ א.אפיה במקום 5 ויצאה הכי אורירית ומושלמת שאפשר..
את הקרם שוקולד עשיתי קצת יותר נוזלי ופשוט יצאה העוגה שהכי מחזירה לילדות!
אין כמוך רחלי🥰
תודה רבה, מתכון מצויין! עוגה נימוחה וקלה לביצוע
האם ניתן להמיר את המים בחלב?
הכנתי את העוגה, לטעמי היא מעולה, דחוסה ועסיסית במידה, ולגמרי עומדת בהבטחה שמספיקה להרבה אנשים. מה שכן, השתמשתי ב100 גר’ קקאו ולדעתי הטעם יצא קצת פחות מתאים לילדים, ולכן אם קהל היעד מורכב ברובו מילדים אנסה להביא להשתמש בפחות קקאו או להחליף את חלקו בשוקולית.
תודה על המתכון!
יצא לי מאוד מאוד דחוס. ערבבתי מאוד מינימלית ועדיין יצא ככה. מה הסיבות האפשריות לזה?
אפשר להכניס את העוגה למקרר,אחרי שהיא התקררה?
כמה קרם קוקוס צריך לשים ? לפי כוס מדידה בבקשה
עוגה מצויינת!
תודה על המתכון
היי
הכנתי עם חלב
הבנתי שכך כתוב במתכון
יצאה עיסה דליללללהה
איפה טעיתי?
היי בגרסה הלא חלבית מה הכמות של השמן קוקוס ששמים?
אם רוצים לאפות בתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ מה ההנחיות כך שיצא טוב ? תודה
תודה על המתכון!!! חיפשתי אלטרנטיבה קצת יותר איכותית לעוגת שוקולית אבל שתהיה בדיוק באותה רמת קושי של עוגה בחמש דקות וזה לגמרי המתכון הזה. פשוט ומושלם❤
העיסה יצא לגמרי נוזלית(מים, חלב, ביצים…) . רק לי?
אם אני רוצה לאפות בקוטר 20 סמ שתהיה קצת גבוהה. להכין את כל הבלילה אבל פשוט לשים פחות ממנה בתבנית?
היי, האם המתכון מתאים לתבנית חד פעמית ענקית? צריכה עוגה גדולה ל 25 ילדים ולשים עליה דף בצק סוכר A4. תודה!
היי
רוצה לאפות בתבנית מרובעת חד פעמי רגילה האם זה בסדר?
תודה ושנה טובה
מאוד תלוי בגודל שלה, אבל בגדול זה יהיה בסדר. רק שימי לב למלא עד 3.4 גובה
כבר שמונה שנים אני אופה עוגות שוקולד, זאת הכי טובה שהייתה כאן! פשוט מעולה. תודה.
כדאי לי להשתמש במתכון הזה לעוגה טבעונית? עם רסק תפוחים במקום הביצים? או משהו?..
ממש ממש כיף לשמוע! ויש מתכון לעוגה טבעונית בבלוג שהיא באמת נהדרת. פשוט כל היחסים משתנים.
כמה כוסות חלב?
תודה
יצאה מאוד דחוסה ולא אוורירית. כאילו חסר סוכר. גם בטעם היא כמעט לא מתוקה…מוזר.ערבבתי עד שהעיסה היתה אחידה ולא מעבר. רעיונות למה זה קרה?
החלפת משהו במתכון? זאת עוגה שאני מכינה בערך פעמיים בשבוע אז בטוחה לחלוטין בדיוק שלה. ואיך לא מתוקה? יש בה כוס וחצי סוכר 🙂 שווה רגע לבדוק אולי פספסת משהו מבחינת המצרכים?
אפשר שמנת צמחית?
היי, תתאים גם לתבנית מרובעת גדולה ליום הולדת בגן?
תלוי מה הגודל שלה. אבל בעקרון כן. שימי לב שהבלילה מגיעה עד 3/4 גובה התבנית.
תודה!
אשמח מאד לדעת האם אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום?
דחוף לי ממש
תודה
הכנתי עם קצפת צמחית ויצא מעולה (מאמינה שהחלבי יותר טוב אבל עדיין היה מעולה)
בהצלחה
הי, לפעמים קורה לי שהעוגה מוכנה מסביב ורק בגבעה שעולה,היא נותרת נוזלית ולא אפויה. אם אני ממשיכה לאפות,שאר העוגה מתייבשת לי.
למה זה קורה??תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
הכנתי את העוגה עם חלב ויצא ממש נוזלי ובקושי נאפה. מה הבעיה?
המתכון לעוגת שוקולד הכי טוב שיש!!!
באמת, ניסיתי כל כך הרבה מתכונים אבל זאתי מנצחת את כולם, אין עליך!!
עוגה מושלמת!!!!!
הכנתי אותה וניגמרה תוך שניה😋😋
ממש ממש כיף לשמוע.
היי, אפשר להכין את העוגה יום לפני עם הסוכריות מעל הציפוי? האם הסוכריות נשמרות יפה ולא נמסות וממיסות צבע?
העוגת שוקולד הקבועה אצלנו בבית פשוט הכי מושלמת שיש
שלום רחלי הכנתי את העוגה עם קצפת צמחית וימאה רכה ממש וטעימה עכשיו רוצה להכין שוב אבל לא עם קצפת צמחית יש לי נוזל קוקוס האם זה כמו קרם קוקוס?
שמחה ממש שיצא מוצלח. כן, זה יעבוד נהדר גם.
לא הצלחתי להבין באיזה גודל תבנית לשים 🙂
יש לי תבניות אלומיניום L של סנו, זה טוב? או שזה קטן מדי?
מה גודל כוס המדידה שאת משתמשת? 140 או 250?
תודה רבה!
היי, יש לי תבנית מלבנית גודל 33×28.. אני תוהה אם העוגה לא תצא נמוכה מידי. האם אני צריכה לשנות כמויות? מאוד אשמח לעזרה דחופה, זה ליומומלדת של הבת שלי ביום שבת.. תודה רבה!!
וואו, אחת העוגות הטעימות! אני בד”כ אוהבת רק את הציפוי בעוגות כאלה ולא אוכלת את העוגה עצמה, שקצת יבשה וזו עוגה פשוט מושלמת! הופכת בזה הרגע לעוגת השוקולד הקבועה אצלינו. תודה.
היי רחלי אני מעוניינת לעשות את העוגה בתבנית מלבנית ענקית 40×34
בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות והאם אצטרך להוריד בכמות הקמח?
העוגה הקבועה שלי לימי הולדת והיא מעולה!
אני רוצה הפעם להכין בתבנית קוטר 28 ושתהיה גבוהה ויציבה. האם יעבוד אם פשןט אכפיל כמויות? או שעדיף להכין שתי עוגות בקוטר 28 עם הכמויות הרגילות, ולחבר אותן עם קרם?
תודה רבה
הכנתי יצא מטורףףףףף אין דברים כאלה
יצא מגעי
היי רחלי,
זו עוגת הבית שלנו! מושלמת! תמיד יוצאת מצוין!
רציתי לשאול, האם אפשר לעשות אותה כעוגת קומות? תבנית 10 ומתחת תבנית 26? להכפיל כמויות?
תודה רבה על מתכונים נהדרים
שלום רחלי
האם הכמויות מתאימות לתבנית מרובעת של 30*40 ס”מ?
לצורך אפייה בתבנית 43*30, האם מומלץ להכפיל כמויות? ואם כן, בכמה?
היי רחלי אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בקוטר 27, איך אני משנה את הכמויות כדי שידעו תצא אורירית? וגם לגבי האפייה בתנור, מצב טורבו? 🙏🏽
מוווושלמת!! והאמת, אני כבר מכירה את התוכן שלך ולא ציפיתי לפחות. תודה!! 🙂
האם ניתן להפוך לגרסא ללא גלוטן? עם קמח ללא גלוטן?
וואי עוגה כבדה ומזעזעת
תודה! העוגה יצאה טעימה. ההערה לגבי ניפוי הקקאו הייתה חשובה מאוד.
שלום רחלי. האם אפשרי להחליף את השמן בחמאה? במידה וכן, מה הכמויות? תודה
וואו טעים לאללה! אפילו ילדי היומולדת נתנו לי מחמאות 🙂
איפה לשמור את העוגה במקרר או בחוץ?
שמתי אותה במקרר והיא נהייתה במרקם קפיצי יותר ודחוסה ושאכלנו בחוץ היא הייתה מושלמת אבל בגלל המוצרי חלב שמתי במקרר וזה הרס את המרקם
היי רחלי!
אני ממש אוהבת את העוגה הזאת ואני רוצה להכין ליום ההולדת של הבת שלי בגן. מכינה בתבנית גדולה 30×40. האם להכפיל את הכמות ב2 או ב1.5? תודה מראש!! 🦄
היי רחלי!
אני ממש אוהבת את העוגה הזאת ואני רוצה להכין ליום ההולדת של הבת שלי בגן. מכינה בתבנית גדולה 30×40. האם להכפיל את הכמות ב2 או ב1.5? תודה מראש!! 🦄