עוגת שוקולד בחושה – שוקולדית, קלה להכנה ומושלמת לילדים

Posted on

אז תקשיבו, המתכון הזה, לעוגת שוקולד רכה, הוא המתכון שהכנתי הכי הרבה פעמים. הוא הבסיס שלי כמעט לכל עוגות השוקולד והקאפקייקס. הוא הקינוח שאני מכינה כשאין לי זמן. כשאני רוצה עוגה גדולה שתספיק להרבה אנשים בלי להתאמץ (אם תהיתם, העוגה מספיקה ל-20 עד 25 אנשים תלוי כמה מתחשק להם מתוק).

זאת עוגת שוקולד למסיבות יום הולדת של ילדים וליום הולדת של אמא. עוגת שוקולד לארוחת שישי (גרסת הפרווה פה מעולה ממש) וגם לפיקניק בחוץ. והכי כיף? אפשר לתת לילדים להכין והעוגת שוקולד עדיין תצא מעולה גם אם הם יערבבו יותר מדי, ישימו את המצרכים בסדר הלא נכון או יעיפו קצת קמח החוצה.

אפשר לצפות אותה בגאנש שוקולד מריר או חלב ומומלץ לעשות את זה כשהעוגה עדיין חמה ככה היא תספוג טוב יותר את רוטב השוקולד

מדובר במתכון מאוד סלחני שלפעמים, ואל תגלו, אני מכינה פשוט בערבוב אחד. שמה את כל המצרכים בקערה וטורפת הכל ביחד.

למטה גם כתבתי לכם הערות ושדרוגים, אל תפספסו אותם.

מצרכים שיש תמיד בבית וקדימה לתנור
תקלטו כמה היא רכה מבפנים אבל עדיין יציבה ונחתכת מעולה

עוגת שוקולד בחושה שמספיקה להרבה אנשים

מצרכים לתבנית בקוטר 24 או 2 אינגליש גדולות או 3 בינוניות:
4 ביצים L
1 כוס (200 גרם) שמן צמחי
1/3 כוס (80 מ”ל) מים
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה או לבישול או חלב או קרם קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
1/2 כוס (70 גרם) קקאו איכותי, מומלץ מאוד לנפות
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב או מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מאוד שמים ביצים, שמן, מים, שמנת וסוכרים וטורפים היטב עד שהבלילה אחידה.
– מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע והבלילה בצבע אחיד.
– מעבירים לתבנית משומנת, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים ב-165 מעלות במשך 40-60 דקות תלוי בגודל התבנית. איך יודעים שזה מוכן? נועצים קיסם במרכז העוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים זה מוכן. ומה עושים אם יש סדק למעלה? פשוט – מיישרים אותו עם סכין לפני הציפוי (זה הבונוס לאופה). אגב, מיישרים אותו לא כי הוא לא יפה, כדי שהציפוי למעלה יהיה בשכבה אחידה.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמנת וממיסים במשך דקה. מערבבים היטב עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק וחלק ושופכים על העוגה בערך 15 דקות אחרי שהיא יצאה מהתנור. כשהיא חמה אבל לא רותחת ועדיין רכה מדי.
– רוצים לעטר את עוגת השוקולד עם סוכריות? ממתינים כמה דקות עד שהגאנש למעלה יצטנן מעט ואז מפזרים את הסוכריות.

לא התאפקתי

הערות ושדרוגים
– אם אתם משתמשים בשוקולד מריר לציפוי, והעוגה מיועדת לילדים, אני ממליצה להוסיף כף מייפל לרוטב שוקולד. אם משתמשים בחלב לא צריך להוסיף כמובן. ואפשר גם בלונדי.
– במקום שמן קנולה/חמניות/סויה אפשר להשתמש בשמן זית או שמן ענבים או שמן קוקוס.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין בהיר/לבן.
– את הסוכריות הצבעוניות תוכלו למצוא כאן.
– במקום סוכר חום בהיר/כהה אפשר להמיר בסוכר לבן בנוסף לסוכר הלבן שקיים במתכון.
– רוצים לשדרג את עוגת השוקולד? מוסיפים לבלילה 100 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ גס או שוקולד צ’יפס.
– מומלץ לנפות קקאו, בטח כשהוא לא חדש מהשקית אלא עמד קצת, כי יש לו נטייה לפתח גושים.
– אם יש לכם סדק למעלה ויישרתם אותו אתם כמובן יכולים לזלול את השאריות או לשמור בשקית במקפיא ולהכין כדורי שוקולד או לשים בקינוחי כוסות עם קצפת ותותים.

100 תגובות

  1. יובל says:

    היי, ומה אם בא לי להכין אבל לא צריכה את כל הכמות הזו? 🙂 תוכלי להמיר כמויות למסה קטנה יותר?

    1. טיפ טיפה מאמץ. ממש טיפ טיפה. says:

      הי, האם למדת בבית הספר לחלק בחצי? כלומר, לקחת מספר ולחלק אותו ב-2?

      1. קצת אמפתיה says:

        איזה תגובה מגעילה

      2. שמחה says:

        קצת נימוס
        מה קרה?
        למה לפגוע?

      3. שמחה מוותרת תודה says:

        קצת נימוס
        מה קרה?
        למה לפגוע?

      4. דניאל says:

        לא כל דבר בחיים הוא לינארי

      5. רוני says:

        אויש איזו תגובה… איכס! מגרד לך הגוף??? 😲

      6. גלי says:

        איזה חוצפנית את אפשר להגיב נורמלי בלי עקיצות כאלו או אחרות (את לא סיימת יסודי עם תגובה כזאת)

      7. ליאה says:

        דוחה

    2. ליאת says:

      יובל את עצלנית… מה הבעיה לעשות את זה לבד?
      דיי לחשוב שאתם צריכים לקבל הכל.
      לא שילמת דמי כניסה לבלוג.

      1. אמיר says:

        ליאת , התשובה שלך מטוטמת בעליל . היא לא צריכה לשלם לכלום . מתכונים יש היום כמעט כמה שרק תרצי באינטרנט . היא שאלה שאלה נורמלית ביותר , מכיוון שלא רצתה לחלק בחצי ולקבל אולי מוצר מוגמר שהוא לא טוב כמו המוצר כאן במתכון .

        1. אלברט says:

          לכל אלה שמטיפים לחלק בחצי – אם תחלקו בחצי דווקא תגדילו כמויות. יש לחלק ב – 2 או לכפול בחצי. אני מציע שכולכם תחזרו לבית ספר יסודי.

          1. קרן says:

            נכון מאוד (:

          2. רומי says:

            חחחחחחח קשקשן מה אתה רוצה קילו סוכר להוריד לחצי קילו יגדיל את הכמות??

  2. רעות says:

    האם אפשר קמח תופח

  3. מירי says:

    במקום שמנת מתוקה בעוגה אפשר חלב סויה?

    1. טרול קטן says:

      לא אם את רוצה את העוגה שלך מגעילה

  4. נועה says:

    אפשר להקפיא את העוגה? עם הציפוי והכל?

  5. אורלי גריסריו says:

    גם כוס שמן וגם 500 מל שמנת?זה באמת מוגזם.

    1. שרית says:

      גם אני חשבתי ככה,מבאס

  6. גלי says:

    1/2 כוס קקאו זה הרבה פחות מ 100 גר. מה הכמות המדוייקת של קקאו בבקשה

  7. נטע says:

    בתמונה נראה שהכנת את העוגה בתבנית אינגליש קייק. מה הכמויות לתבנית בגודל הזה (או לכמה תבניות אינגליש קייק מספיקות הכמויות של המתכון המקורי)?

  8. מירב says:

    רחלי, את יודעת מה הכי אהבתי במתכון הזה?
    את זה שאת אומרת את האמת! ומפרטת הכל!
    אפילו איפה קנית את הסוכריות וגם מה עושים עם פשלות שתמיד קורות בעוגה בחושה ואף אחד לא מספר לנו עליהם…
    המתכון נראה עסיס ומעולה! ינוסה בע״ה…
    שבת שלום!

  9. עדיגי says:

    מתכון מושלם!!!
    הכנתי לקטנה שלנו לכבוד יום הולדת 4 חודשים
    חוגגים מה שאפשר בימים אלו 🙂

  10. טיפה לחשוב says:

    כתוב שהמתכון מספיק ל2 גדולות. פשוט חלקי בחצי ויצא עוגה אחת גדולה. מה הבעיה?

    1. נועה says:

      עוגה נפלאה! הכי פשוט והכי טעים .

  11. לילך says:

    במתכון ציינת מים הכוונה למים רותחים?

  12. אילנה דנינו says:

    עם מה אפשר להחליף את הקמח בעוגת השוקולד?

  13. אבישג says:

    עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי בחיים!

    תודה 🙂

  14. לובה says:

    תודה על מתכון מעולה. בהחלט עוגה קלה פשוטה וממש ממש טעימה . מאמצת את המתכון .עשיתי עם חלב במקום שמנת כי לא היה לי . ויצא רך וטעים

  15. רחלי says:

    בגרסת הפרווה מה לשים במקום השמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      קרם קוקוס או חלב צמחי כמו חלב שקדים או אורז או סויה או קוקוס.

      1. מיכל says:

        במידה ואני משתמשת בשמנת צמחית, אני צריכה לשים 2 קוםסאות שמנת צמחית שכל קוםסא היא 212 מ”ל או שאני צריכה 500 מ”ל של שמנת צמחית כמו רגילה?

      2. יסמין says:

        שמתי בבלילה מיכל אחד של שמנת מתוקה במקום 2, האם זה עדיין יצא טוב?

        1. רחלי קרוט says:

          לא חושבת. חייבים עוד נוזלים.

          1. תומר נהמי says:

            היי רחלי האם אפשר להשים את העוגה במצב טורבו בתנור ואם כן האם משתנה זמן האפייה?

          2. מורן says:

            הי רציתי לשאול לאיזה גודל תבנית מתאימה העוגה?

    2. רוני says:

      אני משתמשת בריצ’, יוצא מעולה!!!

  16. תמר says:

    כמה קרם קוקוס צריך לשים? לא כתוב כמות..

  17. אסנת says:

    היי רחלי,
    הכוונה למים רותחים או מים בטמפ׳ החדר?
    תודה

  18. רני לוי says:

    ניתן לעשות עם חצי מכמות הביצים 2 ו 2 רסק תפוחים?

  19. שירה says:

    היי רחלי, יש לי 2 שאלות, במידה ואני רוצה להכין בתבנית 26 האם להכפיל את המצרכים ב 2? אני רוצה שתצא לי עוגה גבוהה. ושאלה נוספת, האם העוגה לא יוצאת מרירה? אני רגילה לשלב קקאו ושוקולית ובעוגה הזו יש רק קקאו… תודה רבה!

  20. אביב(: says:

    אחת העוגות שוקולד היותר טעימות שהכנתי!! בדיוק מה שרציתי, עוגה זריזה, פשוטה ונימוחה בטירוף!
    עשיתי חצי כמות (לתבנית אינגליש קייק גדולה), עם קרם קוקוס ובטעות 10 ג’ א.אפיה במקום 5 ויצאה הכי אורירית ומושלמת שאפשר..
    את הקרם שוקולד עשיתי קצת יותר נוזלי ופשוט יצאה העוגה שהכי מחזירה לילדות!
    אין כמוך רחלי🥰

  21. אדוה פרדיאן says:

    תודה רבה, מתכון מצויין! עוגה נימוחה וקלה לביצוע

  22. יצחק says:

    האם ניתן להמיר את המים בחלב?

    1. ללי says:

      הכנתי את העוגה, לטעמי היא מעולה, דחוסה ועסיסית במידה, ולגמרי עומדת בהבטחה שמספיקה להרבה אנשים. מה שכן, השתמשתי ב100 גר’ קקאו ולדעתי הטעם יצא קצת פחות מתאים לילדים, ולכן אם קהל היעד מורכב ברובו מילדים אנסה להביא להשתמש בפחות קקאו או להחליף את חלקו בשוקולית.
      תודה על המתכון!

  23. עדי says:

    יצא לי מאוד מאוד דחוס. ערבבתי מאוד מינימלית ועדיין יצא ככה. מה הסיבות האפשריות לזה?

  24. רחל says:

    אפשר להכניס את העוגה למקרר,אחרי שהיא התקררה?

  25. מירי says:

    כמה קרם קוקוס צריך לשים ? לפי כוס מדידה בבקשה

  26. מריאנה says:

    עוגה מצויינת!
    תודה על המתכון

  27. יעל says:

    היי
    הכנתי עם חלב
    הבנתי שכך כתוב במתכון
    יצאה עיסה דליללללהה
    איפה טעיתי?

  28. חן says:

    היי בגרסה הלא חלבית מה הכמות של השמן קוקוס ששמים?

  29. Miss M says:

    אם רוצים לאפות בתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ מה ההנחיות כך שיצא טוב ? תודה

  30. טל says:

    תודה על המתכון!!! חיפשתי אלטרנטיבה קצת יותר איכותית לעוגת שוקולית אבל שתהיה בדיוק באותה רמת קושי של עוגה בחמש דקות וזה לגמרי המתכון הזה. פשוט ומושלם❤

  31. עלה says:

    העיסה יצא לגמרי נוזלית(מים, חלב, ביצים…) . רק לי?

  32. אוקסנה says:

    אם אני רוצה לאפות בקוטר 20 סמ שתהיה קצת גבוהה. להכין את כל הבלילה אבל פשוט לשים פחות ממנה בתבנית?

  33. סילבי says:

    היי, האם המתכון מתאים לתבנית חד פעמית ענקית? צריכה עוגה גדולה ל 25 ילדים ולשים עליה דף בצק סוכר A4. תודה!

  34. דוריה says:

    היי
    רוצה לאפות בתבנית מרובעת חד פעמי רגילה האם זה בסדר?
    תודה ושנה טובה

    1. רחלי קרוט says:

      מאוד תלוי בגודל שלה, אבל בגדול זה יהיה בסדר. רק שימי לב למלא עד 3.4 גובה

  35. מיכל says:

    כבר שמונה שנים אני אופה עוגות שוקולד, זאת הכי טובה שהייתה כאן! פשוט מעולה. תודה.
    כדאי לי להשתמש במתכון הזה לעוגה טבעונית? עם רסק תפוחים במקום הביצים? או משהו?..

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע! ויש מתכון לעוגה טבעונית בבלוג שהיא באמת נהדרת. פשוט כל היחסים משתנים.

      1. אורית says:

        כמה כוסות חלב?
        תודה

  36. דקלה says:

    יצאה מאוד דחוסה ולא אוורירית. כאילו חסר סוכר. גם בטעם היא כמעט לא מתוקה…מוזר.ערבבתי עד שהעיסה היתה אחידה ולא מעבר. רעיונות למה זה קרה?

    1. רחלי קרוט says:

      החלפת משהו במתכון? זאת עוגה שאני מכינה בערך פעמיים בשבוע אז בטוחה לחלוטין בדיוק שלה. ואיך לא מתוקה? יש בה כוס וחצי סוכר 🙂 שווה רגע לבדוק אולי פספסת משהו מבחינת המצרכים?

  37. שלי רבין says:

    אפשר שמנת צמחית?

  38. נעמה says:

    היי, תתאים גם לתבנית מרובעת גדולה ליום הולדת בגן?

    1. רחלי קרוט says:

      תלוי מה הגודל שלה. אבל בעקרון כן. שימי לב שהבלילה מגיעה עד 3/4 גובה התבנית.

      1. נעמה says:

        תודה!

  39. רחל says:

    אשמח מאד לדעת האם אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום?
    דחוף לי ממש
    תודה

  40. רחל says:

    הכנתי עם קצפת צמחית ויצא מעולה (מאמינה שהחלבי יותר טוב אבל עדיין היה מעולה)
    בהצלחה

  41. נופר says:

    הי, לפעמים קורה לי שהעוגה מוכנה מסביב ורק בגבעה שעולה,היא נותרת נוזלית ולא אפויה. אם אני ממשיכה לאפות,שאר העוגה מתייבשת לי.

    למה זה קורה??תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים

  42. נעמה says:

    הכנתי את העוגה עם חלב ויצא ממש נוזלי ובקושי נאפה. מה הבעיה?

  43. נטע says:

    המתכון לעוגת שוקולד הכי טוב שיש!!!
    באמת, ניסיתי כל כך הרבה מתכונים אבל זאתי מנצחת את כולם, אין עליך!!

  44. א says:

    עוגה מושלמת!!!!!
    הכנתי אותה וניגמרה תוך שניה😋😋

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע.

  45. שרון says:

    היי, אפשר להכין את העוגה יום לפני עם הסוכריות מעל הציפוי? האם הסוכריות נשמרות יפה ולא נמסות וממיסות צבע?

  46. נטע says:

    העוגת שוקולד הקבועה אצלנו בבית פשוט הכי מושלמת שיש

  47. מירב says:

    שלום רחלי הכנתי את העוגה עם קצפת צמחית וימאה רכה ממש וטעימה עכשיו רוצה להכין שוב אבל לא עם קצפת צמחית יש לי נוזל קוקוס האם זה כמו קרם קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה ממש שיצא מוצלח. כן, זה יעבוד נהדר גם.

  48. מאיה says:

    לא הצלחתי להבין באיזה גודל תבנית לשים 🙂
    יש לי תבניות אלומיניום L של סנו, זה טוב? או שזה קטן מדי?

  49. קטי says:

    מה גודל כוס המדידה שאת משתמשת? 140 או 250?
    תודה רבה!

  50. נטליה says:

    היי, יש לי תבנית מלבנית גודל 33×28.. אני תוהה אם העוגה לא תצא נמוכה מידי. האם אני צריכה לשנות כמויות? מאוד אשמח לעזרה דחופה, זה ליומומלדת של הבת שלי ביום שבת.. תודה רבה!!

  51. מיכל says:

    וואו, אחת העוגות הטעימות! אני בד”כ אוהבת רק את הציפוי בעוגות כאלה ולא אוכלת את העוגה עצמה, שקצת יבשה וזו עוגה פשוט מושלמת! הופכת בזה הרגע לעוגת השוקולד הקבועה אצלינו. תודה.

  52. תומר נהמי says:

    היי רחלי אני מעוניינת לעשות את העוגה בתבנית מלבנית ענקית 40×34
    בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות והאם אצטרך להוריד בכמות הקמח?

  53. אמא של אורי says:

    העוגה הקבועה שלי לימי הולדת והיא מעולה!
    אני רוצה הפעם להכין בתבנית קוטר 28 ושתהיה גבוהה ויציבה. האם יעבוד אם פשןט אכפיל כמויות? או שעדיף להכין שתי עוגות בקוטר 28 עם הכמויות הרגילות, ולחבר אותן עם קרם?
    תודה רבה

  54. חיה says:

    הכנתי יצא מטורףףףףף אין דברים כאלה

  55. מיכל says:

    יצא מגעי

  56. ענת says:

    היי רחלי,
    זו עוגת הבית שלנו! מושלמת! תמיד יוצאת מצוין!
    רציתי לשאול, האם אפשר לעשות אותה כעוגת קומות? תבנית 10 ומתחת תבנית 26? להכפיל כמויות?
    תודה רבה על מתכונים נהדרים

  57. יעל says:

    שלום רחלי
    האם הכמויות מתאימות לתבנית מרובעת של 30*40 ס”מ?

  58. יהלי says:

    לצורך אפייה בתבנית 43*30, האם מומלץ להכפיל כמויות? ואם כן, בכמה?

  59. נאיה says:

    היי רחלי אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בקוטר 27, איך אני משנה את הכמויות כדי שידעו תצא אורירית? וגם לגבי האפייה בתנור, מצב טורבו? 🙏🏽

  60. דינה גרינבלט says:

    מוווושלמת!! והאמת, אני כבר מכירה את התוכן שלך ולא ציפיתי לפחות. תודה!! 🙂

  61. יסמין says:

    האם ניתן להפוך לגרסא ללא גלוטן? עם קמח ללא גלוטן?

  62. לי says:

    וואי עוגה כבדה ומזעזעת

  63. מיכל says:

    תודה! העוגה יצאה טעימה. ההערה לגבי ניפוי הקקאו הייתה חשובה מאוד.

  64. אלה says:

    שלום רחלי. האם אפשרי להחליף את השמן בחמאה? במידה וכן, מה הכמויות? תודה

  65. זוהר says:

    וואו טעים לאללה! אפילו ילדי היומולדת נתנו לי מחמאות 🙂

  66. רינת says:

    איפה לשמור את העוגה במקרר או בחוץ?
    שמתי אותה במקרר והיא נהייתה במרקם קפיצי יותר ודחוסה ושאכלנו בחוץ היא הייתה מושלמת אבל בגלל המוצרי חלב שמתי במקרר וזה הרס את המרקם

  67. ויקי says:

    היי רחלי!
    אני ממש אוהבת את העוגה הזאת ואני רוצה להכין ליום ההולדת של הבת שלי בגן. מכינה בתבנית גדולה 30×40. האם להכפיל את הכמות ב2 או ב1.5? תודה מראש!! 🦄

  68. ויקי א. says:

    היי רחלי!
    אני ממש אוהבת את העוגה הזאת ואני רוצה להכין ליום ההולדת של הבת שלי בגן. מכינה בתבנית גדולה 30×40. האם להכפיל את הכמות ב2 או ב1.5? תודה מראש!! 🦄

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend