שילוב מיוחד בין בראוניז שוקולד פאדג’יים שמכינים עם שוקולד פרה מריר ביחד עם תלוליות של ממרח פיסטוק בהשראת ממרח דובאי שגם בתוכו מככב השוקולד רק שהפעם מדובר בשוקולד לבן.
למרות המראה המיוחד והמרשים מדובר בשלבי הכנה פשוטים וקלים שיוצרים קוביות נפלאות שכיף להגיש לאנשים שאוהבים.
בראוניז שוקולד פרה עם תלוליות ממרח פיסטוק קראנץ’
מצרכים לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר פרה
100 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח
חופן פיסטוקים – לעיטור מעל
לממרח דובאי:
½ כוס מחית פיסטוק
50 גרם שוקולד לבן פרה
100 גרם שערות קדאיף
20 גרם חמאה
אופן הכנה:
– להכנת הממרח: חותכים את אטריות הקדאיף גס ומטגנים במחבת, עם חמאה, עד שהקדאיף זהוב ממש. מעבירים לקערה.
– מוסיפים ממרח פיסטוק ומערבבים.
– ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים לקערה. מערבבים ושומרים בצד.
– להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית משומנת בגודל 20X20 ומיישרים.
– מניחים תלוליות נדיבות של ממרח פיסטוק על הבראוניז ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
– אופים במשך 20-30 דקות או עד שהחלק החיצוני יציב והפנימי יציב אבל מעט רך.
– מצננים, חותכים לקוביות ומגישים.
הערות ושדרוגים
– בפסח אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור או קמח שקדים.
– אפשר לוותר על הקדאיף ולהכין רק את הממרח ואיתו להכין את הבראוניז.
– המלצה שלי – תכינו כמות כפולה מהממרח. הוא מעולה ממש.
– המתכון בשיתוף וואיינט ורגע מתוק עלית.
רעיון במה אפשר להמיר את השוקולד הלבן לגירסה פרווה?
נראה מושלם, תודה לך!!