שעועית ירוקה מוקפצת עם פקאנים ואוכמניות

Posted on

לאחרונה יצא לי לדבר לא מעט עם קוראים של הבלוג ולשמוע מהם כמה הם אוהבים לקרוא את הסיפורים של לפני. את התחושות והריחות שקדמו למתכון, את ההקשר של האוכל לחיים. זה כל כך משמח אותי, בעיקר כי לפעמים נדמה לי שאני חופרת יותר מדי ולמי בכלל יש זמן לקרוא כל כך הרבה מילים, בטח בעידן הזה שהכל מהיר ותזזיתי.

את רובכם אמנם לא פגשתי פנים מול פנים אבל יש לי תחושה שאחרי מפגש כזה תגלו שכזו אני גם בחיים שמחוץ למסך. המחשבות שלי זזות הרבה יותר מהר מהפה, זאת גם הסיבה אגב שאני מדברת נורא מהר. אבל לפעמים, כמו הפעם, אין לי הרבה מה להגיד חוץ מלספר כמה טעים היה לי לאכול את השעועית הזאת השבוע, כשהכנתי אותה לארוחת צהריים קלילה ונזכרתי שהיא ממש מתאימה לחג.

מדובר בעצם בגרסה משודרגת וחגיגית לשעועית המוקפצת שהמון אנשים מכירים ואוהבים ואני באמת חושבת שהיא תפאר את השולחן שלכם לא פחות מהמנה העיקרית.

שנה טובה!

שעועית ירוקה מוקפצת
התוספת שתגנוב את ההצגה

שעועית ירוקה מוקפצת

מצרכים:
3/4 שקית שעועית ירוקה (עדינה), קפואה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
7 שיני שום, קלופות
1/2 כוס פקאנים טבעיים
4 כפות שומשום
1/4 כוס אוכמניות כחולות מיובשות או אוכמניות רגילות מיובשות – תחליפים בהערות למטה

לרוטב:
4 כפיות ריבה תפוזים או משמשים או רוטב צ’ילי מתוק
1/2 פלפל צ’ילי חריף או 1/2 כפית צ’ילי גרוס
כף שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– חותכים את שיני השום לפרוסות דקות וקוצצים את הפקאנים גס.
– מערבבים בקערה קטנה את מצרכי הרוטב.
– מרתיחים סיר עם מים ו-1/2 כפית מלח. כשהמים רותחים מכניסים את השעועית ומבשלים במשך 8 דקות בערך. עד שהשעועית מתחילה להתרכך אבל לא רכה מדי אחרת היא תצא מושי. מסננים היטב מכל הנוזלים.
– במקביל, מחממים שמן זית במחבת או סיר רחב ומוסיפים את פרוסות השום. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד תחילה של הזהבה.
– מוסיפים פקאנים וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שהשום לא ישרף, במשך 2-3 דקות.
– מוסיפים את השעועית המבושלת ומסוננת, מערבבים היטב ומוסיפים שומשום. מטגנים במשך 5 דקות.
– מוסיפים אוכמניות ואת הרוטב ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומכבים את האש.
– ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או לחמם מעט בסיר לפני ההגשה (בבקשה לא במיקרו, הפקאנים יהפכו לרכים ולא טעימים).

שעועית ירוקה מוקפצת
אל תגלו אבל היא מעולה גם בימי חול ולא רק בחג 🙂

הערות ושדרוגים
– במקום שעועית ירוקה אפשר להכין גם עם פולי סויה (ללא התרמיל כמובן).
– במקום פקאנים אפשר להשתמש בשקדים פרוסים.
– לא לדלג על שלב קיצוץ הפקאנים לפני ההוספה למחבת. אם תוסיפו אותם שלמים אחר כך, כשהם יתערבבו עם השעועית, כבר לא תהיה לכם אופציה להוציא ולקצוץ.
– במקום אוכמניות אפשר להשתמש בחמוציות או משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות.

17 תגובות

  1. מלי says:

    נראה מעולה רחלי!!!!! פתרת לי את פינת התוספת לחג!!! תודה רבה חג שמח ושנה טובה!!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע חג שמח ושנה טובה!

      1. לאה כהן says:

        את פשוט מהממת יש מתכונים ציון 10 דרך אגב גיליתי אותך מהספר מטבח משלהן והלחם חלום

        1. רחלי קרוט says:

          ממש ממש שמחה לשמוע ♥

    2. מאיה מזרחי says:

      נראה אליפות גם אני בחרתי

  2. יעל says:

    הכנתי לערב החג, חוסל עד השעועית האחרונה!

  3. אפרת says:

    ממש טעים !

  4. מאי says:

    הכנתי ויצא פיצוץ 🙂 אין על המתכונים שלך.

  5. מאי. says:

    הכנתי ויצא פיצוץ 🙂 אין על המתכונים שלך.

  6. מיכל says:

    ואו!!! יצא לי מושלם!!! אפילו הילדים שלי הסכימו לאכול.
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  7. פולי ברנס says:

    מה עושים עם הרוטב? ובאיזה שלב..? זה לא מצויין במתכון

  8. פולי says:

    מצאתי…סליחה

  9. ללי says:

    היי,
    כמה זמן נשמר בקירור והאם ניתן להקפאה?
    תודה על האתר והמתכונים המדהימים

  10. חגית says:

    האם הרוטב חריף?

  11. נעמה says:

    הי רחלי, אפשר להכין לשבת ולחמם על הפלטה בבוקר?

  12. שרה says:

    תודה , רק אזה שקית של שעועית , כמה גרם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend