לפני 3 שבועות העלתי לכאן מתכון למרק עדשים כתומות שהכינה רינת צדוק, אחת הנשים המוכשרות שיצא לי להכיר. בעקבות אותו פוסט, קיבלתי עשרות תמונות של המרק שהכנתם וגם מאות תגובות של אנשים שביקשו את שאר המתכונים שפורסמו במדור בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות שם סיפרתי על המפגש עם רינת ופרסמתי 2 מתכונים נוספים שהיא לימדה אותי להכין.
אז במיוחד בשבילכם, המתכון הראשון מתוך המדור בידיעות (השני יעלה בהמשך השבוע) – מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות שהכי טעים להגיש עם טחינה גולמית.
מדובר בגרסה בריאה, מאוזנת ומאוד מאוד טעימה למנה הפופולרית שכולם אוהבים. בזכות ההשרייה של העדשים והפריקה (חיחיטה ירוקה שדומה בטעמה לבורגול), זמן הבישול קצר מאוד.
רינת מספרת שילדים ממש אוהבים את המג’דרה הזאת ואפשר להגיש אותה ככה כמו שהיא או לשדרג עם טחינה גולמית וזרעי עגבנייה שמאוד מוסיפים לטעם אבל הם לא בגדר חובה.
מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות
מצרכים:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
2 עגבניות אדומות בינוניות
1 ו-1/2 כוסות פריקה
1/4 כפית פלפל שחור
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1 כוס עדשים כתומות שלמות
להגשה (לא חובה):
עלי כוסברה
2-3 כפות טחינה גולמית
6 עגבניות שרי אדומות ומתוקות
אופן הכנה:
– ב-2 קערות נפרדות משרים את העדשים והפריקה עם הרבה מים למשך 15 דקות. שוטפים ומסננים מהנוזלים (האמת? עכשיו כשאני חושבת על זה אפשר גם להשרות באותה קערה :)).
– בינתיים קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את העגבניות על החלק העבה בפומפייה.
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים עוד 2 דקות.
– מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומערבבים.
– מוסיפים את הפריקה והעדשים ומבשלים, על אש נמוכה עם מכסה סגור במשך 12-15 דקות או עד שהפריקה והעדשים רכים.
הערות ושדרוגים
– למי שרוצה לשדרג, ניתן להוסיף מעל המג’דרה מעט עלי כוסברה, טחינה גולמית וזרעי עגבנייה שסוחטים מעל על ידי לחיצה על עגבניות חצויות.
– במקום עגבניות טריות שמגרדים על פומפייה אפשר להשתמש בעגבניות מגורדת של חברה איכותית.
– במקום פריקה אפשר להשתמש בבורגול עבה (גס).
מנה קלה להכנה, בריאה וסופר טעימה!
תודה רבה! שמחה שאהבת.
שלום, מה אפשר לשים במקום בהרט שאין לי? ואני בדיוק באמצע הבישול… יש תחליף או שפשוט אמשיך בלי?
אוי, רק עכשיו ראיתי. הסתדרת בסוף? פעם הבאה אפשר פשוט קצת כמון וטיפל’ה קינמון
אפשר להשתמש בכוסמת ירוקה במקום בפריקי?
איפה משיגים פריקה בתל אביב?
טעם לחיים, מרחביה 13. להתקשר קודם ולשאול אם יש.
לא כתוב כמה פריקה צריך לשים, באותה כמות של העדשים?
האם מדובר הפריקה שלמה או גרוסה , יש הבדל עצום ביניהן בזמן ההשריה והבישול, תודה
אם מחליפים לבורגול – לבשל אותומדבר?
בול אותו דבר
ואם מחליפים לחיטה-גם אותו דבר?
אפשר לעשות עם חיטה פשוט?
יותר מידי מים! יצא תבשיל דייסתי.
האם פריקה וחיטה זה אותו הדבר?
פריקה היא חיטה מעושנת
קודם כל תודה! יצא ממש טעים! רציתי לשאול לגבי הפריקה (שמצאתי רק ברשת מזון אורגאני) – האם היא אמורה להיות טיפלה אל׳דנטה? המים נספגו העדשים מאוד התרככו והפריקה נשארה קצת יותר קופצנית בפה ופחדתי להוסיף עוד מים ולפורר את העדשים לגמרי. בקיצור אשמח להבין איך אמור להיות כי פעם ראשונה שמבשלת את הסוג הזה של חיטה.
היי תודה על המתכון המעניין! בכמה מנות מדובר?