לפני שבועיים פנה אלי בוב אוראל, חבר פייסבוק שהכרתי לא מזמן באחד מאירועי האוכל שהוזמנתי אליהם, וסיפר שהוא הכין את הטראפלס שוקולד וטחינה שעלו בבלוג ושיצא מושלם. באותה נשימה הוא גם תהה אם אפשר להכין גרסה דומה עם שוקולד לבן ולהוסיף אוראו (במקום הפקאנים).
הבטחתי לבדוק ובינתיים גיליתי שבוב רוצה להכין את הטראפלס האלה לבן זוגו שחוגג יום הולדת ומעדיף שוקולד לבן על פני מריר.
למי שלא מכיר, רק אספר שהטראפלס שבוב דיבר עליהם משלבים ביחד שוקולד מריר עם טחינה (במקום שמנת מתוקה) כך שנוצר מעין פאדג’ שוקולדי מאוד בלי טיפת שמנת – מה שאומר שהעונג הזה הוא גם פרווה/טבעוני. את המתכון ההוא תוכלו למצוא כאן בלינק: https://www.krutit.co.il/S9qHI
ובחזרה לשוקולד הלבן.
מודה, אני לא מחסידי השוקולד הזה, הוא גם מתוק לי מדי וגם מפונק ויוצר בעיות בהמסה לכן כשנכנסתי למטבח כדי לבדוק איך לשמח את בוב ואת אביהוא שאלתיאל, בן זוגו, לקחתי נשימה עמוקה וידעתי שאצטרך כמה וכמה ניסיונות. ואכן, רק בפעם הרביעית היחסים בין השוקולד לטחינה היו נכונים ויצאו קוביות טראפלס שבלתי אפשרי להפסיק לזלול.
שברי האוראו לא רק הוסיפו צבע וטעם אלא בעיקר מרקם פריך שיוצר ניגוד עם העושר והקרמיות של השוקולד. גם הטחינה, שמתפקדת כאן על תקן השמנת, עידנה קצת את הטעמים והוסיפה ניחוח של חלבה.
אז בנימה אופטימית זו, תרשו לי להגיד תודה לבוב על הרעיון לשילוב הכל כך מעולה הזה ולאחל לאביהוא המון מזל טוב ושנה סופר מתוקה לפחות כמו הטראפלס האלה.
טראפלס שוקולד לבן וטחינה עם עוגיות אוראו
מצרכים:
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
50 גרם טחינה גולמית
4-8 עוגיות אוראו (הסבר על הכמות בהערות למטה)
אופן הכנה:
– מניחים סיר קטן עם 1/2 כוס מים בתוכו ומביאים לרתיחה. מניחים מעל קערה קצת יותר גדולה מהסיר, עדיף מזכוכית, ובתוכה שמים את השוקולד. חשוב להקפיד שהקערה או השוקולד לא יגעו במים שמתחת. ממיסים בצורה הזו את השוקולד, כאשר האדים למטה הם אלה שממיסים את השוקולד. מערבבים כל הזמן עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. אפשר כמובן להמיס גם במיקרו, בפולסים של 30 שניות וערבוב בין לבין, אבל לעיתים קשה להמיס שוקולד לבן כמו שצריך במיקרו אז במקרה הזה אני מעדיפה את שיטת הבן מארי (המסה מעל אדי המים).
– מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. מאפשרים לתערובת להצטנן מעט, בערך 5 דקות, ובינתיים קוצצים את האוראו לחתיכות די גסות. כל עוגיה נחתכת בערך ל-8. זה כמובן בסדר גמור שיש מלא פירורים של עוגיות, גם הם יכנסו.
– מוסיפים את העוגיות לתערובת ומערבבים.
– מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה בתחתית (אפשר גם בדפנות אבל חובה נייר אפייה בתחתית לפחות) ומעבירים למקרר לשעתיים מינימום עד שהטראפלס מתקשה.
– בעזרת סכין חמה חותכים לקוביות וזוללים. שומרים בקופסה סגורה במקרר עד הגשה (מגישים ישר מהמקרר).
הערות ושדרוגים
– כאן בתמונה השתמשתי ב-8 עוגיות אוראו. זה המקסימום שאפשר כדי שהתערובת תשאר יציבה (ככל שיש יותר עוגיות הטראפלס מתפורר יותר כי אין מספיק שוקולד מסביב שיתפוס את העוגיות). אם תשימו פחות עוגיות הטראפלס יצאו יותר שוקולדיים וגם יותר יציבים לחיתוך אבל כמובן שיהיה בהם קצת פחות עוגיות. בקיצור, כל כמות בין 4-8 תעבוד.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כפית משחת וניל איכותית אחרי ההמסה של השוקולד ואפילו גרידת תפוז.
– ניתן להמיר את האוראו בפקאנים מסוכרים או טבעיים, קצוצים גס. אם משתמשים בפקאנים טבעיים חשוב מאוד לקלות אותם קודם. וכן, אפשר כל אגוז אחר גם כמו אגוזי מלך, אגוזי לוז, פיסטוקים וכו. לא לשכוח רק לקלות אותם לפני.
– לגרסת פרווה משתמשים בשוקולד לבן פרווה ובאוראו פרווה (הבנתי שיש גרסה טבעונית). אם לא מוצאים אפשר להמיר בכל עוגייה אחרת שאוהבים או באגוזים כמובן.
וואו, נראה מדהים! איזה גודל תבנית תתאים? 20*20?
אוף, כתבתי תגובה והיא נעלמה, אז הנה שוב 🙂
הכי טוב תבנית אינגליש קייק ואפשר גם תבנית 15X15. אם אין לך, אפשר כל תבנית מרובעת/מלבנית ופשוט לשטח את התערובת כך שתגיע לגובה של 2 ס”מ – התערובת לא נוזלית אז אפשר לעצור אותה בצד פשוט עם נייר אפייה מקופל.
אוראו רגיל הוא תמיד טבעוני?
ושוקולד לבן טבעוני אפשר לקנות בצורת שוקולד צ׳יפס הפשוטים בשקית הצהובה, שכחתי את שם החברה.. לגמרי עושה את העבודה.
נראה היסטרי.
תודה!
עוגיות אוריאו הן טבעוניות בכל מקרה 🙂
אין כזה דבר אוריאו פרווה
וואלה, החכמתי 🙂
יש אוראו פרווה.. אושר עד השיקו כזה כדי להשיג עבורו את ההכשר שהם צריכים.. מעולה לקינוחים פרווה..
יש אוראו פרווה. קניתי בוויקטורי
החכמתי 🙂
מהמם!!!
אם ממירים את האוראו לאגוזים למיניהם – כמה גרם לשים?
תודה!
האם קיים תחליף לטחינה… ותודה על המתכון! כמו כל המתכונים הנהדרים
בשמחה רבה <3
כן, אפשר להמיר בשמנת מתוקה באותה כמות
היי
עם הוספת השמנץ מץתוקה
זה הפך לי את זה למשחתי וגושי ונוראי למראה..
מה הסיבה
השוקולד הלבן נמס לגמרי? שוקולד לבן הוא יצור מפונק. פשוט תכניסי את הבלילה למיקרו לכמה שניות ותערבבי עד שזה נמס שוב
כרגיל, המתכונים שלך פשוט מדהימים. שאלה לי: כאשר אני ממיסה את השוקולד בקערת הזכוכית מעל הסיר האם להשאיר את האש?
תודה רבה רבה! כן, האש למטה דלוקה כל זמן ההמסה. עדיף על אש נמוכה מהרגע שהמים רותחים
איך מודדים 50 גרם טחינה? במתכון של הטראפלס שוקולד וטחינה כתוב 220 ג” = 1 כוס. אז רבע כוס?
תודה
יותר בכיוון של 1/5 – שזה בערך 3 כפות. במקרה הזה הדיוק לא מאוד קריטי אם תשימי עוד קצת לפה או לשם.
ואם בכל זאת רוצים, אפשר להמיר את הטחינה בשמנת? וכמה לשים?
אותה כמות של שמנת מתוקה
היי
מאוד אוהבת את האתר ומכינה כבר עשרות פעמים את עוגת הבננה שוקוצ’יפס שלך 🙂
אני רוצה להכין את הטררפלס עם שמנת במקום טחינה ועם אגוזי פקאן בפנים אך האם אפשר לעשות את הטראפלס בצורת כדורים במקום בתבנית ?
בהחלט. והנה גם מתכון לטראפלס על בסיס שמנת.
https://www.krutit.co.il/795-2/
כמה זה 50 גר טחינה בכןס חד פעמית ?
3 כפות או 1/5 כוס
לא יודעת איך הבלוג החדש שלך נעלם לי מתחת לרדאר.. ולא ידעתי עליו
אני משוטטת בו מאז שגיליתי בלי הפסקה
ואוו ענק!! ברכות על הבלוג החדש הוא מהמם ומגרה בטירוף
איזה כיף לשמוע!
יש אפשרוץ שתעלי את המתכון לשניצל האפוי עם השקדים שהעלית לאינסטגרם? או תכתבי לי כאן את הכמויות ואופן ההכנה? זה נראה מעולה!
הכנתי בתבניות סיליקון- מגנום, לאחר הקפאה ציפיתי עם שוקולד מומס+ חמאת קקאו, יצא מדהים!
וקל כל כך להכנה..!! כיף…
הטחינה והשוקולד הלבן יחד נתנו טעם של חלבה..
התאים בול למסיבת רווקות…:) תודה!
אמאל’ה, נשמע שלמות! צילמת במקרה?
כן!!! 🙂 אשמח לשלוח לך..
היי רחלי!
בכל עוגיית אוראו יש שתי עוגיות ומילוי…
האם בכמות העוגיות את מתכוונת ל4-8 בודדות או ל4-8 מוכנות שזה בעצם 8-16?
והמילוי של העוגיות אוראו גם נכנס או להוציא אותו?
תודה רבה!
הכמות מתייחסת לעוגייה שמורכבת מ-2 עוגיות ומילוי. וכן, המילוי נכנס אף הוא.
התוצאה שלך נראת תפוחה ובהירה.
נראה לי שהולך לצאת לי ממש נמוך?
אני מפספס משהו? הטחינה גולמית לחלוטין לא פתוחה עי מים?
לא יצא תפוח, זה דחוס ופאדג’י 🙂 הגובה נקבע לפי גודל התבנית, ככל שהיא תהיה קטנה יותר ככה הגובה יהיה גבוה יותר
התוצאה שלי הייתה מצויינת . אחלה מתכון . ?
ממש שמחה לשמוע <3
היי, אולי שאלה טיפשית אבל – ב-“עוגיית אוריאו” הכוונה גם לקרם בפנים?
הכי לא טפשית. תמיד תשאלי הכל.
כן, כולל הקרם <3
היי את שמה את הטראפלס בפריזר נכון? לשעתיים הראשונות? תודה!
יש אפשרות להמיר במקום טחינה חלב קוקוס?
הי.
נשמע מעולה, האם ניתן להמיר את הטחינה בשקדימון/ ממרח שקדים באותה כמות?
כן, אין בעיה. רעיון נהדר.
פשוט גאוני!
תודה רבה רבה!
עשיתי את המתכון יצא מוש! ניסיתי גם עם שוקולד ללא סוכר אבל לא הצלחתי להמיס אותו. מה הסיבה?
והאם אפשר גם שוקולד חלב במקום לבן?
היי,
מתכון מהמם! נראה טעים בטירוף.
האם יש סיכוי להפוך אותו איכשהו למתאים לסוכרתיים?…
תודה!
– ענבל.
איך כדאי לאחסן וכמה ימים זה מחזיק בבקשה?
רוצה להכין מראש לארוע שמתקיים בסופש
זה יחזיק לפחות שבוע (וגם יותר). שומרים במקרר בקופסה סגורה
אהלן, מה הכמות שיוצאת?
תלוי לאיזה גודל חותכים. בגדול בסביבות 30 קוביות
[…] טראפלס שוקולד לבן ואוראו […]
היי, האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית מלאה, או שעדיף לא משומשום מלא?
אפשר מלאה וגם רגילה 🙂
האם ניתן לשמור במקפיא?
כן, האוראו טיפה יתרככו אבל יצא סבבה לגמרי
היי, יש לך המלצה לתחליף האוראו עבור פסח?
הי, יצא טעים מאוד, אבל האורחים אמרו שקצת מתוק מדי. יש לך אולי רעיון איך אפשר לאזן? בטראפלס המקבילים עם השוקולד אפשר להשתמש בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים יותר, ואני גם מוסיפה קצת מלח, אבל פה אי אפשר לשחק עם השוקולד הלבן ולא בטוחה שמלח יתאים.
היי, האם זה ישרוד במשלוח מנות? או שחייב תמיד קירור?
הכנתי אתמול ויצא טעים מאד!
זה מאתמול במקפיא..
שאלה – איך אני חותכת את זה?
רוצה שיצאו ריבועים יפים…
מה הכוונה סכין חמה?
שמים כוס עם מים רותחים וטובלים את הסכין בפנים לכמה שניות. מוציאים, מנגבים את המים וחותכים עם הסכין החמימה.
עדיין לא טעמתי, אבל הטחינה צבעה לי את השוקולד לצבע חום בהיר מבאס… איל יצא לכם כזה לבן? בכל אופן, מכיוון שזה אמור להיות אחד מקישוטי עוגה שיהיו ורודים, צבעתי בוורוד ואני מקווה שיצא טוב… חלק שמתי בתבנית עיגולים של קרח מסיליקון לצורה עגולה. תודה על המתכון!
היי האם אפשר לשים שוקולד חלב או מריר במקום שוקולד לבן?