בשנה האחרונה, בעיקר אחרי שהתאהבתי בבורקס דפי אורז, אני מכינה יותר ויותר מתכונים עם דפי אורז. יש משהו בחומר הגלם המתמסר הזה שפשוט גורם לי לאהוב אותו ולנסות להוציא ממנו את המירב.
אגב, הנה גם ספויילר – בעוד שבועיים יתפרסם במדור שלי בידיעות אחרונות מדור שכל כולו מתכונים עם דפי אורז. שווה לחכות!
בכל מקרה, הפעם בחרתי להכין איתו לזניה דפי אורז! בעצם, ההגיון פה מאוד ברור וזהה לשימוש בדפי פסטה רק שהפעם דפי האורז הם אלה שמייצבים את כל המאפה המושלם הזה וסופחים את הנוזלים.
מתקבלת לזניה נהדרת ממש, עם רוטב עגבניות ביתי שמכינים באמת בשנייה בסיר (ותודה לדורות על קוביות השום והבזיליקום שקיצרו לי ההכנה) ובין לבין רוטב גבינות שהוא באמת החיים. שימו לב אגב שאפשר לשדרג אותו כמעט עם גבינה שיש לכם בבית.
אגב, אם יש לכם בבית בצל מטוגן בקוביות (מוצר שאני מאוהבת בו) אפשר להוסיף גם כמה קוביות ממנו לתוך הרוטב בשלב הבישול.
מחכה לראות איך יצאה לכם הלזניה.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
לזניה דפי אורז
מצרכים לתבנית עגולה בקוטר דפי האורז:
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות דק או מחית עגבניות (לא רסק)
4 קוביות שום כתוש – דורות
3 קוביות בזיליקום קצוץ – דורות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מייפל
לרוטב גבינות:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח (לגרסה ללא גלוטן משתמשים בקורנפלור או קמח ללא גלוטן)
2 ו-1/2 כוסות חלב
100 גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג שאוהבים
100 גרם גבינה שיש לכם בבית – פטה או בולגרית או ריקוטה או קוטג’
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לפיזור מעל ולשכבות:
80 גרם גבינת מוצרלה מגורדת או צהובה שאוהבים
12 דפי אורז עגולים או מרובעים בהתאם לתבנית
אופן הכנה:
– שמים בסיר בינוני את כל מצרכי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. מצננים.
– בסיר נוסף ממיסים חמאה וכשהיא נמסה לגמרי מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ במשך 2 דקות.
– מוסיפים חלב, מלח ופלפל שחור וממשיכים לערבב כל הזמן עד שנוצר רוטב סמיך כמו מעדן חלב או טחינה. מומלץ את השלב הזה לעשות עם מטרפה כדי שלא יהיו גושי קמח.
– מורידים מהאש ומוסיפים את הגבינה המגורדת. מערבבים היטב.
– מוספים את הגבינה הנוספת שיש לכם. מבולגרית ופטה ועד ריקוטה וקוטג’.
– ועכשיו מרכיבים: מניחים 3 כפות רוטב עגבניות על תחתית התבנית שמתאימה בקוטרה לקוטר דפי האורז ומעל שמים 3 דפי אורז ושוב רוטב עגבניות.
– מניחים מעל 1/3 מכמות רוטב הגבינות ושוב שמים 3 דפי אורז. חוזרים על השכבות עד שכל הרוטב והבשמל נגמרים ומקפידים לסיים למעלה עם רוטב עגבניות.
– מפזרים את גבינת המוצרלה מעל, מכסים עם רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
– מוציאים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שהחלק העליון זהוב מעט.
הערות ושדרוגים
– אם אתם רוצים להפחית קלוריות אפשר להשתמש בגבינה צהובה 9%.
– אפשר לשדרג את הלזניה ולהוסיף בין השכבות פטריות מוקפצות או תרד מוקפץ (סחוט היטב מהנוזלים) או כל תוספת שאתם אוהבים.
– לא, אין צורך לבשל או להרטיב את עלי הלזניה לפני ששמים אותם בתבנית.
– אם מצאתם עלי לזניה מרובעים אפשר להשתמש גם בהם ופשוט להכין בתוך תבנית מרובעת באותו גודל.
– אם יש לכם גבינות נוספות בבית שאתם רוצים להשתמש בהן אין בעיה להוסיף אותן בן השכבות רק עדיף לא גבינה לבנה 5% כי היא מוציאה הרבה נוזלים.
– אל תפספסו: הנה עוד 2 מתכונים מעולים ממש ללזניות. לזניה קלאסית הכי פשוטה והכי טעימה, לזניה קרפים שגונבת את ההצגה ולזניה בטטה ותרד.
– המתכון בשיתוף דורות.
איך יוצא המרקם של דפי האורז? לא רכרוכי סליימי? בבורקס הוא נעשה פריך אבל פה בטח לא
מה הכמות לשום ובזילי?קום טריים?
צריך להרטיב את הדפי אורז?
תודה על המתכון, יצא טעים מאוד!!! הוספתי גם תרד 😋
טעים בטירוף!!!!
תודה רבה
מתכון חובה למי ששומר על המשקל 🙂
מעולה! ממש טעים! הכנתי עם בולגרית קוטג’ אז יצא אפילו דיאטטי. מפתיע כמה שזה טעים
תבורכי! יצא יותר טעים מלזניה רגילה! מתכון מושלם!!!
האם דפי האורז יוצאים במרקם לעיס? לא כמו מסטיק?
הממ שאלה טובה. קצת כמו פסטה, רכים כאלה.
מאיפה התבנית המדהימה!? 🙂
אפשר לאכול את הלזניה גם יום למחרת?
אפשר להכין ולאכול יום למחרת?
אני רוצה להכין יום לפני האכילה,אפשרי?
רחלי, יצא ממש מעולה, הופתעתי לטובה (בדרך כלל אני סקפטית לגבי מתכוני בריאות ;)). תודה רבה על המתכון!