הקציצות הנחטפות של אמא שלי, שתמיד נגמרות הרבה לפני שהן מגיעות לשולחן. במקור, אמא שלי מכינה אותן עם יחס גדול יותר לכיוון העוף (או עם 100% עוף) אבל הפעם בחרתי לשנות את האיזון כדי להוסיף להן קצת יותר ברזל וגם כי מעט בעייתי לקנות 100 גרם בקר כדי לשלב בקציצות.
אתם כמובן יכולים לוותר על הבשר הטחון או להקטין את הכמות שלו ולהמיר בעוף טחון.
- המתכון התפרסם במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 08.08.2018
קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם
מצרכים ל-35 קציצות:
4 שיני שום, קלופות
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
300 גרם עוף טחון
200 גרם בקר טחון
1 ביצה L
2 פרוסות לחם לבן או לחמנייה אחת
2 כפות שמן
3/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
לציפוי וטיגון:
פירורי לחם מכל סוג שאוהבים
אופן הכנה:
– כותשים דק את השום ומעבירים לקערה גדולה.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
– משרים את הלחם בקערה עם מים, למשך 5 דקות, וסוחטים עם הידיים כדי להפטר מהנוזלים. מוסיפים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
– מחממים שמן עד לגובה ס”מ במחבת רחבה.
– יוצרים קציצות עם ידיים משומנות או רטובות ומצפים בפירורי לחם.
– מטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הקציצות האלה רק מעוף טחון (500 גרם) ואפשר להמיר את הבקר או העוף גם בהודו.
– במקום לחם אפשר להשתמש ב-1/2 כוס פירורי לחם.
– רוצים לשדרג ולהוסיף ירק? מגרדים 2 גזרים על החלק הדק של הפומפייה ומוסיפים לתערובת.
יעבוד באפייה?
לגמרי. רק לא לשכוח לשמן קצת את נייר האפייה ולהתיז תרסיס שמן גם מעל בשביל אפקט הטיגון
היי, 180 מעלות?
כמה זמן אפייה?
עוף טחון – הכוונה לחזה עוף?
אכן כן
טעים מאד!
תודה רבה רבה. שמחה שאהבת.
היי(:
לעשות רק בקר זה סבבה?
יצא מעולה 🙂 תודה על המתכון!
מעולה!! הכנתי אתמול – רק מבשר טחון, בלי עוף. יצא מצוין, אפילו הבן הבררן שלי אכל שתיים!
הכנתי אותן בצורת כוכבים 🙂
רחלי הכנתי היום ויצא מעולה, הילדים אהבו מאוד, תודה רבה!
היי רחלי,
אפשר להקפיא? לפני או אחרי טיגון?
קציצות מצויינות. מתכון מעולה!