אין קל כזה. אין טעים כזה. אין נחטפים כאלה הישר מהתנור. ותאמינו לי, לגמרי מניסיון 🙂 כל מה שצריך זה בצק עלים מוכן, גבינות שיש תמיד בבית וזהו. מורחים, חותכים, מגלגלים ולתנור. כמו בורקסים קטנים שאי אפשר להפסיק לאכול.
מושלם לארוחת ערב.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
רוגעלך גבינות בצ’יק מ-5 מצרכים
מצרכים:
1 בצק עלים – מופשר
1 גביע קוטג’
½ קופסה (125 גרם) גבינת פטה עיזים פיראוס
100 גרם פתיתי גאודה או מוצרלה מגורדת או עמק מגורדת
1 ביצה טרופה – להברשה
שומשום או תערובת לבייגל – לא חובה
אופן הכנה:
– בקערה בינונית מערבבים היטב קוטג’, פטה וצהובה מגורדת.
– פורסים את הבצק על נייר אפייה ומניחים מעל צלחת בקוטר הבצק. חותכים מסביב ליצירת עיגול ומוציאים את שאריות הבצק מסביב (אפשר להכין ממנו בורקס בלאגן בתבנית עם גבינות שיש במקרר.
– מורחים את המילוי על עיגול הבצק בשכבה אחידה ודקה יחסית וחותכים ל-16 משולשים.
– מגלגלים כל משולש פנימה, מהצד הרחב כלפי פנים, עד שמתקבל רוגעלך.
– מניחים את הרוגעלך על נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. אם רוצים מפזרים מעל שומשום או תערובת בייגל.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד הזהבה יפה.
הערות ושדרוגים
– במקום גאודה או מוצרלה אפשר להשתמש בכל גבינה קשה מגורדת. מפרמזן ועד אובריקו.
– במקום קוטג’ אפשר לשים גבינת שמנת בכל אחוז שומן שאוהבים.
– במקום פטה אפשר להשתמש בבולגרית.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי זיתים קצוצים דק.
– במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק פילאס או בצק שמרים עלים.
– במקום שומשום בציפוי אפשר לפזר בצל יבש מטוגן, פרג, זעתר, פרג או כל תוספת שאוהבים. במידה ולא משתמשים בתערובת בייגל מומלץ לפזר מעל מעט מלח.
– המילוי במתכון מספיק ל-2 עיגולי בצק או לעיגול אחד ועם השאר אפשר להכין בורקסים קטנים או להעביר את שאריות הבצק לתבנית, לפזר מעל גבינות וקדימה לתנור.
– המתכון בשיתוף תנובה.
מה זה תערובת בייגל ואיפה קונים?
האם שמעת על גוגל?
אתה כייפי
מתכון בעייתי. הקוטג׳ והבולגרית הן גבינות רטובות ובתנור הרוגעלך שוחים במים שיוצאים מהן