אני מודה, את עוגיות החמאה עם חמדת השקד של חן קורן (האהובה והמוכשרת) לא הכרתי עד לפני כמה שבועות, אבל ברגע שסיפרו לי עליהן בשנייה הבנתי כמה גאוני זה. חן לקחה את תערובת החליטה שנמצאת בתוך השקיק, שם נמצא כל הטעם המופלא, והכניסה אותו לבצק. מדהימה.
אז החלטתי לנסות את השיטה הזאת בבית – בעוגה בחושה, בבצק שמרים וגם בעוגיות ביסקוטי. מה אומר, מדובר בטירוף.
אבל עזבו רגע את השיטה – תגידו, את החליטה של ויסוצקי שנקרא חמדת השקד טעמתם פעם? כי אם לא, מחר בבוקר אתם חייבים להתייצב בסופר ולרכוש חבילה. זה קצת כמו לשתות קוראסון שקדים איכותי אבל עדין. קצת כמו קינוח צרפתי מאוזן. קצת כמו רגע של חמימות ורוגע בתוך הגשם המטורף שבחוץ.
ואחרי עשרות שנים שבהם אני צמודה לחליטת תה הילולי פירות יש לי תחושה שמהיום אעשה בינהם רוטציה. אה רגע, מה אתם אומרים על הילולי פירות בתוך עוגת שוקולד ודובדבנים או עוגת פירות יבשים? טוב, עשיתי לעצמי חשק.
בקיצור, לכו להכין עוגיות ביסקוטי ועד שהן בתנור אל תשכחו להכין גם תה. שיהיה איפה לטבול את העוגיות 😊 אה וכן, לא לשכוח להזמין אותי גם.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
ביסקוטי חמדת השקד
מצרכים:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
תוכן מ-2 שקיקים של חליטת חמדת השקד ויסוצקי
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סילאן או מייפל
קליפת תפוז מגורדת דק
3 ביצים M
1/2 כוס שקדים שלמים
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים עם כף עץ או בעזרת הידיים עד שנוצר בצק מגובש. זה בסדר אם הוא דביק ורך.
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים בעזרת ידיים רטובות ומעצבים כל בצק למלבן בגובה 4-5 ס”מ בדומה לכיכר לחם. אם הבצק יוצא טיפה רך מדי אפשר להוסיף 2 כפות קמח.
– מניחים כל בצק על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והכיכר יציבה.
– מצננים את 2 הכיכרות עד שהן קרות לגמרי. אפשר בחוץ במשך 30-40 דקות או 20 דקות במקרר.
– פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות או עבות, בהתאם להעדפה שלכם, ומניחים את הפרוסות על תבנית תנור עם נייר אפייה. אין צורך לשמור על מרווחים כי העוגיות לא תופחות.
– מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהביסקוטי מעט מזהיבים ומתייצבים.
– שומרים בקופסה סגורה על השיש.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לבצק 1/2 כוס של תוספות בנוסף לשקדים. הנה כמה אופציות: פירות יבשים קצוצים גס, גרידת לימון, מעט קינמון או שוקולד צ’יפס.
– לביסקוטי שוקולדים ממירים 4 כפות מהקמח בקקאו איכותי.
– רוצים לשדרג? ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וטובלים חצי מהביסקוטי בשוקולד. את הביסקוטי המצופים מומלץ לשמור במקרר בקופסה סגורה כדי שהשוקולד לא ימס.
– עונה לפני שתשאלו 🙂 כן, פותחים את השקיק ושמים תוכנו בבצק.
אין שומן כלשהו?
יעבוד עם קמח כוסמין לבן?
יש לי ביצים לארג. להשאיר 3 או להוריד את הכמות ל-2 ביצים?
אפשר להשתמש בתיונים מסוג אחר?
חייב שיהיה תיון או שאפשר לוותר עליו?
וואו אני כ”כ אוהבת את התה הזה!
ממש מחכה שתשתפי אותנו גם במתכון לעוגה הבחושה🙏❤️
גם אניייייייייייי
חיפשתי ולא מצאתי גילוי נאות שהפוסט נכתב בשיתוף ויסוצקי, או בפשטות שזו פרסומת.
איףףףף. כיף איתך במסיבות, אה?
נכתב בתגובה לנודניקית כמובן.
תודה רבה רחלי על עוד מתכון נפלא! את מהממת
מתכון קל וטעיםםם
הכנתי עם תמצית תה רגילה של ויסוצקי, 3 ביצים L, ובלי גרידה כי לא היה לי תפוז ויצא פיצוץ!!
ממליצה בחום עם כוס תה תרתי משמע 😉
הוספת תכולה של שקיקי תה רגיל? מה הכוונה תמצית?
יצא מושלם! תודה רחלי
מדהים מדהים מדהים, תודה רחלי על מתכון מצויין שמריו טוב עוד מהתנור
הכיכרות יצאו שטוחות כמו פיתות למרות שהוספתי עוד קמח….
טיפים לנסיון הבא?
איך ניתן לשמור טרי ? צריכה אותן לעוד שבועיים…
לא הבנתי תוכן של שתי שקיקי תה לשים בבצק את עלי התה שבשקיק או להכין תה מהם לא ממש הבנתי אשמח להסבר