מנה שהיא נס. איך הגיוני שכל כך מעט מצרכים, כל כך מעט תיבול, הופכים יחד לסיר של סופריטו עוף שכל כולו רכות מקורמלת? תכינו מבטיחה שתבינו. רק בבקשה לצרוב היטב את הכל לפני הבישול/אפייה כי כל הטעם מגיע מהצריבה בהתחלה.
סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי
מצרכים:
1/4 כוס כפות שמן
6 חלקי עוף (עם העור)
7 תפוחי אדמה קלופים
3-4 בצלים קלופים
1 שקית ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לרצועות עבות יחסית ואת תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות.
– בסיר סוטאז גדול (הכי גדול שיש לכם) מחממים שמן ומטגנים את העוף מהצד של העור עד שהעור זהוב ממש. לא להוציא לפני. מוציאים החוצה את העוף.
– באותו שמן מטגנים את תפוחי האדמה עד הזהבה ממש יפה. מוציאים החוצה.
– מוסיפים לסיר בצלים וארטישוק ירושלמים וצורבים 8-10 דקות עד הזהבה עדינה.
– מחזירים בחזרה את העוף, כשהצד של העור כלפי מעלה, ואת תפוחי האדמה והארטישוק.
– ממליחים ומפלפלים.
– מוסיפים מים רותחים עד חצי גובה העוף ומנערים מעט את הסיר.
– מכסים את הסיר בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה וחצי.
– מוציאים את הכיסוי ואופים עוד שעה על 175 מעלות או עד שהכל שחום ורך.
הערות ושדרוגים:
– אפשר גם לבשל רק על הגז (בלי תנור) עם מכסה 3/4 סגור במשך שעתיים.
– אני אוהבת להוסיף 2 כפות סילאן ביחד עם המים. מאוד משדרג.
– המתכון בשיתוף תנובה – סנפרוסט.
0 תגובות