השבוע כתבה לי מישהי שהבת שלה רגישה לגלוטן ושאלה אם אוכל לפרסם כאן יותר מתכונים ללא קמח (שימו לב שיש צליאקים שרגישים לשיבולת שועל אז בדקו קודם). הבקשה שלה, ביחד עם השינוי שאני עושה בחיים בנוגע לתזונה שלי, הביאו אותי להכין את המאפינס האלה, שנשענים על המתכון האהוב עלי מהבלוג ללחם טחינה. אגב, לא להאמין אבל מעל מיליון א.נשים כבר צפו בו שזה מרגש ממש.
מדובר בעצם במאפינס שמשלבים טחינה, ביצים וקוואקר ואליהם הצטרף הפעם גם תרד. כל כך הרבה חומרי גלם טובים ומלאים בערכים תזונתיים. בתרד יש המון ברזל ובביצים חלבון, בקוואקר סיבים תזונתיים ובטחינה תמצאו גם ברזל וגם סידן ושומנים טובים. בקיצור – חגיגה.
למי מכם.ן שלא אוהב תרד אפשר להמיר אותו בהמון אופציות אחרות. כולן כתובות לכן למטה בהערות.
מחכה לראות איך יצא לכם ♥
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
מאפינס תרד וקוואקר ללא גלוטן
מצרכים למאפינס ( 7 מאפינס):
2 ביצים L
3 כפות טחינה גולמית
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/3 כוס קוואקר ללא גלוטן – שיבולת שועל להכנה מהירה
לתרד:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף
1 סלסלה עלי תרד
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
10 זיתים ללא גלעין – לא חובה
לעיטור (אפשר אחד מהם או את שניהם):
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת התרד פורסים לרצועות או קוצצים גס.
– במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה יפה.
– מוסיפים תרד, מלח ופלפל ומטגנים יחד עד שהתרד קמל ומתרכך. זה לוקח בערך 3 דקות אז לא להתרחק מהמחבת. מצננים מעט בצד.
– קוצצים את הזיתים ומוסיפים לתרד.
– בקערה בינונית שמים ביצים, טחינה, אבקת אפייה וקוואקר ומערבבים היטב.
– מוסיפים את התרד עם הבצל ומערבבים.
– מעבירים את התערובת למנז’טים או לתבנית שקעים משומנת היטב ומפזרים מעל גרעיני דלעת ושומשום.
– אופים בתנור במשך 20-25 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
הערות ושדרוגים
– במקום תרד ובצל אפשר לשים 1/2 כוס גרגירי תירס או זיתים קצוצים או עגבניות מיובשות קצוצות או חצילים קלויים או פלפלים קלויים או קוביות בטטה רכות ו 1/2 כוס גזר מגורד דק דק.
– אפשר להכין את הבלילה גם בתבנית אינגליש רק במקרה הזה חשוב להכפיל את הכמות ל-4 ביצים, 6 כפות טחינה, כף אבקת אפייה ו-1/2 כוס קוואקר.
– שימו לב שאתם משתמשים בשיבולת שועל דקה ולא עבה כי היא לא תעבוד פה.
– ניתן להקפיא את המאפינס אחרי האפייה ולשמור בקופסה סגורה או שקית. כשרוצים מאפינס חמים וטרי פשוט מחממים במיקרו או בתנור כמה דקות.
– המתכון בשיתוף קוואקר.
הי.
כמה גרם זו סלסלת תרד?
יש כל מיני גדלים.
תודה על המתכונים הנפלאים.
הילה
מצטרפת לשאלה (כמה גרם תרד?) ולתודות 😊
אפשר להכין עם תרד קפוא?
אפשר להוסיף גבינה?
ניראה מעולה, האם במקום קוואקר ניתן להשתמש
בקמח שקדים?
יש לך רעיון במה להחליף את הביצים?
מה זה שיבולת שועל דקה? קוואקר להכנה מהירה זה דק מספיק? כדאי אולי לטחון את זה?
רחלי אהובה שלי
אין לי שמץ של מושג מדוע, אבל פתאוםםם גיליתי שהעדכונים פסקו. שערוריה.
הם איכשהו נכנסו לתיקייה מעאפנה בג’ימייל. שערוריה, אמרתי 🙂
אז זהו, זה סודר ואני שוב כאן.
נרשמת כעת לטיקטוק והמתכון הזה מביא לי חשק לחזור לאפות, וזה הישג אדיר ונדיר.
את מחזירה אותי לעצמי.
ברכות על הראש היפה שלך! אני אוהבת אותך.
ואוו הכנתי עם זיתים ופטרוזיליה ויצא מעולה! הולך להפוך למתכון קבוע אצלי
היי
נהנת מהמתכונים המעולים!
במה ניתן להחליף את הטחינה הגולמית?
מה אמור להיות מרקם שלהם? אפיתי במשך 30 דק’, חלק עליון יצא מאוד יפה, אבל בפנים כאילו לא אפוי.
האם אפשר להחליף בברוקולי ובצל?
גם שיבולת שועל עבה עבדה מעולה! העמדתי אותה במים לפני שהתחלתי להכין הכל, וסיננתי החוצה את המים המיותרים לפני שעירבבתי. גם החלפתי את הטחינה ביוגורט יווני. יצא טיפה רטוב מדי, פעם הבאה אנסה לסנן עוד קצת או לאפות עוד שתי דקות.
טעים בטירוף! מתכון ממש מעולה, אם מישהי מוסיפה זיתי קלמטה הייתי ממליצה להפחית מכמות המלח..
הכנתי עם ממרח שקדים (לא היה לי טחינה) יצא פגז!