אחת הארוחות הכי הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. אורז רך רך, מזכיר במרקמו ריזוטו נפלא, מנוקד בעשבי תיבול, צנוברים ועגבניות מתקתקות ומעל מחכה לכם פילה דג פלייקי ועסיסי. והכיף הכל? כל מה שצריך לעשות זה להניח את כל המצרכים בתבנית, לכסות היטב ולאפות בתנור. מושלם לארוחת שישי, לארוחת חג או ככה באמצע השבוע כשמתחשק להתפנק בלי להשקיע המון זמן.
ארוחה חגיגית בסיר אחד – אורז ירוק עם עגבניות צלויות, צנוברים ופילה דג בתנור
מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול
1 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
5 ענפי בצל ירוק, חלק ירוק בלבד
15 עגבניות שרי, מומלץ מזן תמר
8 שיני שום, קלופות
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כוס צנוברים
3 כפות שמן זית
3 כוסות מים רותחים
לדגים:
2-3 פילה דג ים – עם או בלי העור (לשיקולכם)
4 כפות שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית בהרט או ראס אל חנות
אופן הכנה:
– משרים את האורז בהרבה מים במשך שעה או עד יממה. מסננים מכל המים.
– חוצים את העגבניות לחצי.
– קוצצים דק את עשבי התיבול ופורסים את השום דק.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז כולל עשבי התיבול והאורז.
– מעבירים את תכולת הקערה לתבנית שמתאימה לתנור ולמיקרו (למשל תבנית זכוכית), בגודל 20X30 או 30X40, ומיישרים את האורז.
– מניחים מעל את הדגים, כשהצד של העור כלפי מטה.
– מזלפים מעל הדגים שמן זית ומתבלים בפטרוזיליה מיובשת, מלח, פלפל שחור וממש מעט בהרט.
– מכסים את התבנית עם מכסה שמתאים לתנור ולמיקרו ומכניסים לתנור.
– אם יש לכם תנור משולב מיקרו – מפעילים את התנור על אופציית תנור ומיקרו משולב – חום עליון תחתון 170 מעלות, 180W, למשך 30 דקות.
– אם אין לכם תנור משולב מכניסים את התבנית לתנור, כשהיא מכוסה עם מכסה או נייר אפייה ורדיד אלומיניום, ואופים במשך שעה על 170 מעלות. ממש חשוב לסגור את התבנית היטב. אתם רוצים פה אפייה/בישול מהאדים שנוצרים בפנים.
– כשהאורז רך רך מוציאים את התבנית, מאווררים מעט את האורז ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אתם יכולים להשתמש בכל דג שאתם אוהבים. אני ממש ממליצה על דגים טריים ובמקרה הזה אפשר לגמרי גם בלי העור. תקנו את הדגים שנראים לכם הכי טרי וכמובן בהתאם ליכולת הכלכלית שלכם.
– אני ממש אוהבת פה אורז עגול אבל אפשר גם אורז יסמין או בסמטי או פרסי.
– זה יראה שיש פה המון עשבי תיבול ירוקים וזה בסדר. זה גם חשוב לטעם וגם מוסיף מלא נקודות רכות בתוך האורז.
– למרות הפיתוי לוותר עליהן, נסו לא לוותר על העגבניות. אם אין לכם עגבניות שרי אפשר גם קוביות של עגבניות רגילות העיקר שיהיו בשלות ומתוקות.
– אל תוותרו על שמן זית גם באורז וגם מעל הדג.
– למי שלא אוהב ריח של דגים, למרות שדגים טריים לא אמורים להוציא ריח דגי, אפשר להשרות את הדגים במים עם לימון למשך חצי שעה לפני שאתם שמים אותם על האורז.
– במקום דגים אפשר לשים סטייק פרגית, קוביות פרגית או פשוט לוותר לגמרי ולהכין מנת אורז נפלאה באותה שיטה.
– המתכון בשיתוף סימנס.
נשמע נפלא ואני רוצה להכין. רחלי נראה שיש המון המון שום במנה, גם שמונה שיניים וגם אבקת שום. זה נותן טעם שומי מידי???
רחלי, יצא מעולה , טעים, מתובל היטב . הכנתי עם אורז ארבוריו – נמס בפה.
יופי של מתכון.
תודה רבה
באיזה דגים כדאי להשתמש? לא כ”כ מכירה סוגי דגים..
מה עושים עם המים הרותחים?
3 פילטים או פילטים משלושה דגים?