בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד

Posted on
בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד

בימים בהם הלב כואב, האנטישמיות מתפשטת וחוסר הוודאות משתלט אני מוצאת את עצמי מחפשת קרני אור. רגעים קטנים שלצד העצב מזכירים לי את החיים והשמחה. “במותם ציוו לנו את החיים” אמרו וצדקו. על זה הם נלחמים ונלחמות עכשיו בעזה, בלבנון, בשטחים ובכל העולם.

אז השבוע נפגשתי עם בתיה וליאור וביחד הכנו בייגל ירושלמי ממולא גבינות שיש תמיד בבית וממנו נוצר מגן דוד שהוא סמל הישראליות. הסמל שמייצג את המדינה הזאת שאנחנו כל כך נלחמים עליה. המקום היחיד בעולם שהוא באמת הבית שלנו.

מאחלת לכן ולכן שבת שלום. אמן נוכל לחגוג את השבת שלנו עם החטופים והחטופות שנמצאים עכשיו בעזה. אמן הם יחזרו בריאים בנפש ובגוף.

אמן יהיה שקט.

בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד
בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד

צפו בשלבי הכנה ועיצוב:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד

מצרכים לבצק:
180 (3/4 כוס) מ”ל מים
1 ביצה L
8 גרם (כפית מלאה) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או כל ממתיק שאוהבים
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
1 כפית מלח
50 מ”ל (4 כפות) שמן זית

למילוי:
1 קופסה קוטג’
1 קופסה גבינת שמנת 5% או ריקוטה
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס זיתים פרוסים

לציפוי והברשה:
1 כוס שומשום
4-5 כפות שמן זית
מעט מלח גס

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה. לשים על מהירות איטית במשך 10 דקות. מגבירים לדרגה אחת יותר ולשים עוד 10 דקות או עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך 30-45 דקות. אפשר גם להתפיח במקרר במשך 6 עד 24 שעות.
– כשהבצק מוכן מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה.
– מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות במשקלן (בערך 140 גרם כל כדור בצק) ויוצרים כדורים עגולים. מניחים על שיש מעט משומן ומכסים היטב עם מגבת או ניילון. מתפיחים במשך 15 דקות. אל תדלגו על השלב הזה אחרת לא תצליחו לרדד את הבצק.
– מניחים קערה גדולה עם מים על השיש לטבילת הבצק וקערה עם שומשום.
– מרדדים כל כדור בצק לאליפסה ארוכה, פשוט מרדדים את הכדור למעלה ומלטה, עד לאורך שבו אתם רוצים את הרצועה שלכם. שימו לב שהאורך לא יכול לעבור את גודל התבנית שלכם אחרת זה לא יכנס.
– מניחים פס של מילוי באמצע הרצועה, מלמעלה למטה, וסוגרים לצורת רולדה. בעצם מהדקים ביחד את הבצק מימין למילוי ומשמאלו.
– טובלים את הרצועה שנוצרה במים ממש לשנייה ואז מגלגלים בתוך קערה עם שומשום. מנערים עודפי שומשום ומניחים את הרצועה על השיש. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
– מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
– יוצרים צורה של מגן דוד בעזרת 6 הרצועות, חשוב ליצור את הצורה כבר על תבנית תנור עם נייר אפייה אחרת אי אפשר להרים את זה לתבנית אחרי שיצרתם את הצורה.
– אופים במשך 30-40 דקות או עד שהבצק זהוב יפה. כן, אין צורך בהתפחה אחרי יצירת הצורה.
– בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס.
– כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים אותו בשמן זית ומלח.

בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד
בייגל ירושלמי במילוי גבינות וזיתים בצורת מגן דוד

הערות ושדרוגים
– במקום זיתים אפשר לשים תירס, עגבניות מיובשות, רוטב פיצה, חצילים קלויים, שום קונפי או כל תוספת שאתם אוהבים.
– במקום גבינת שמנת 5% אפשר לשים גבינת שמנת בכל אחוז שומן שאוהבים או חמד או שמנת חמוצה או פטה/בולגרית.
– ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין.
– במקום שומשום אפשר לפזר פרג.
– במקום להבריש את הבצק בסיום האפייה בשמן ומלח אפשר להבריש בשמן זית וזעתר.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend