אחת העוגות האהובות עלי, לא רק בגלל טעם המייפל העדין ורכות העוגה, אלא בגלל כמות השינויים והגיוונים שאפשר לעשות עם המתכון הזה. כל מה שצריך זה להכין את המתכון הבסיסי של העוגה ולהוסיף כל תוספת שאוהבים – שוקולד צ’יפס, פירות חתוכים (תפוחים, אגסים, נקטרינה, פירות יער), קינמון, ריבת חלב, נוטלה, אגוזים קצוצים (פקאנים טבעיים הם השידוך האולטימטיבי). הכל הולך.
אבל הכי טעים? לשדך לה מייפל וקוקוס. הטעם שמתקבל מזכיר מאוד עוגת סולת רכה רק בלי הטעם המתוק מדי. ואפשר גם לוותר על הקוקוס, אבל הוא מאוד מוסיף בעיני ומאזן את המתיקות.
עוגת מייפל בחושה
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית 20 על 20):
4 ביצים
כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
3 כפות מייפל
2 כוסות חלב או שמנת מתוקה/לבישול או מיץ תפוזים או קרם קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ו-1/3 כוסות (320 גרם) קמח לבן
3 כפות קוקוס לבן
1 שקית אבקת אפייה
לציפוי וזילוף לאחר האפייה:
1/2 כוס מייפל אמיתי (ואו 1/3 כוס לגרסה קצת פחות מתוקה)
3 כפות קוקוס לבן
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– טורפים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לקמח, קוקוס ואבקת אפייה.
– מוסיפים את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית מרובעת 20 על 20 (חשוב לשמן את התבנית היטב ותמיד מומלץ לשים בפנים גם נייר אפייה) ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע שלה יוצא עם פירורים לחים.
– דוקרים את העוגה בשלל מקומות, מיד כשהיא יוצאת מהתנור, עם קיסם ושופכים מעל את המייפל.
– ממתינים 5 דקות עד שהעוגה תשתה את המייפל ומפזרים מעל קוקוס.
הערות ושדרוגים
– אל דאגה, אם המייפל נשאר למעלה ולא נספג בעוגה כל מה שצריך זה להמתין ותוך כמה דקות זה יקרה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לעוגה 1/2 כוס שוקולד צ’יפס לבן או פקאנים קצוצים או 1/2 כפית קינמון.
גיליתי את הבלוג הזה במקרה ויש פה מתכונים שווים בטירוף! כבר שמרתי לי המון מתכונים שנראים מעולים.
שאלה לגבי העוגה- אין בה שום שומן (שמן/ חמאה) חוץ מהקוקוס, זה לא יוצא יבש מדי?
תודה רבה על הבלוג המושקע!
אוי, צודקת לגמרי. זה נשמט בטעות, תיקנתי את רשימת המצרכים 🙂
האם הבלילה מאוד דלילה ? עושה עכשיו (2 כוסות חלב אולי זה יותר מידי ?)
תודה
היי רחלי, מתכון מדהים! רציתי לדעת אם אפשר לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? ואם כן האם להוריד בכמויות?
כן, לגמרי אפשרי.
הי, הכנו ריבת חלב והיא יצאה מאד נוזלית. האם נראה לך שאפשר להשתמש בה להרטבת העוגה המוכנה במקום המייפל? או שיש לך רעיון אחר כיצד לנצלה (מלית לשמרים אינה אופציה ברמת הנוזליות שלה. אולי להרטבה של טורט בעוגת שכבות?).
תודה,
מיכל.
כן, בטח. יצא נהדר.
האם ניתן לביצוע עם קמח ללא גלוטן לרגישים לגלוטן
היי! נראה מדהים… שאלה – האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
עוגה מושלמת!!!
חצי כוס פקאנים משדרגת בטירוף.. תודה רחלי ❤️
האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס 13% שומן? תודה!
אפשרי
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין? תודה
מצטרפת. האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן או אפילו חצי-חצי?
האם ניתן להפחית בכמות הסוכר? כוס זה מלא. והאםניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן? תודה
לכמה תבניות אינגליש קייק אלומיניום המתכון מתאים?מתכונים עם 4 ביצים מספיקים לי בדרכ ל2..
נשמע מדהים ואני חייבת לנסות!
שאלה: מיץ תפוזים/קרם קוקוס/חלב/שמנת, הכל נשמע להדיוטה כמוני כל-כך שונה. האם תוכלי להסביר אם יש הבדל מהותי במרקם או בטעם? מה מהמרכיבים ‘אחראי’ על מה? ושאלה נוספת. את מדברת במתכון על מייפל אמיתי. האם סירופ בטעם מייפל (הידוע לשמצה) הוא תחליף ראוי או שמא שווה ‘להתעקש’ על סירופ אמיתי?
תודה מררש!
אם שמים קרם קוקוס- 2 כוסות זו הכמות?
מצטרפת. האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן או אפילו חצי-חצי?
אפשר חצי חצי ועדיף להפחית טיפל’ה בקמח. נגיד להוריד 1/4 כוס
אפשר להכין את העוגה יום לפני? ישאר עסיסי?
לגמרי
היי הכמות של החלב במתכון היא באמת 2 כוסות? יצא לי נורא דליל גם אחרי שהוספתי עוד קמח …
היי המתכון נראה מעולה!
אם אני אופה בתבנית אינגליש קייק רגילה זה כמות לתבנית אחת או שתים?
אפשר להקפיא אותה?
הי רחלי. תודה על המתכון. אני אופה המון עוגות חלקן מורכבות וחלקן קלות ובחושות. אבל משום מה, יש לי היסטוריה עם עוגת מייפל חח. עוגת מייפל אף פעם לא יוצאת לי כמו שאני רוצה – יפה בעלת מרקם אחיד ורך. בדרכ אני מכינה אותה בגירסת הפרווה עם שמנת צמחית ותמיד השכבה התחתונה של העוגה יוצאת רטובה וספוגית. והעוגה תמיד צונחת ונהיית נמוכה מאוד כמחצית מהתבנית, אציין שאני אופה אותה תבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת (קרטון/אלומיניום). מה לא ניסיתי – עם הפרדת ביצים ובלי הפרדה, עם מיקסר בלי מיקסר, עם אגוזים למעלה בלי אגוזים, עם מיץ
תפוזים, עם שמנת – אך בסופו של דבר היא צונחת בעיקר באמצע ובעלת מרקם לא אחיד בתחתית העוגה. מה הסיבה לכך ? התייאשתי מלהכין אותה. אשמח להתייחסותך 😘
היי רחלי
הכנתי את העוגה בתבנית 20/20 גם אחרי שעה המרכז היה נוזלי לגמרי והצדדים בסדר. למה זה קורה ? אשמח לעצתך לא אתייאש ואכין שוב.
תודה ובברכת שנה טובה
ניתן להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה במקום חלב רגיל? אם כן באותה הכמות?
יצא מושששששלם!
היי
נשמע טוב.
בדרך להכין…
ניתן לאפות בתבנית קוגלהוף?
תודה
גיא