מגיפת הקורונה הציבה המון אתגרים ברמה העולמית והבריאותית אבל גם כמה כאלה שרלוונטיים לכולנו ברמה היומיומית, בטח אם יש לכם ילדים בבית – איך מעסיקים אותם (ואת עצמכם), איך אוכלים שפוי יותר, בטח כשכל היום נמצאים לצד המקרר ואיך מכינים ארוחה ממה שיש בבית. כי לרדת עכשיו רק כי חייבים ירק מסוים למתכון או דג מסוים למנה, זה פחות טוב כרגע.
אז הנה פתרון מקסים שאני ממש אוהבת להכין בימים בהם אני רוצה לאכול טוב ובריא יותר – סושי!
אז מה עושים בעצם? מכינים אורז לסושי – זה ממש ממש פשוט. כמו להכין אורז רגיל רק שמזלפים עליו תחמיץ שמכינים בקלות. זהו. עכשיו חותכים לרצועות דקות ירקות שיש בבית, מקפיצים קצת טופו או בטטה או שניהם ומניחים את הכל על השולחן. יווצר לכם שולחן ססגוני שהילדים בטוח ישמחו להצטרך לחגיגה. גם זמן איכות ותעסוקה וגם תיווצר מהתעסוקה הזאת ארוחת צהריים או ערב שיכולה לתפקד כארוחות נוספות יום ויומיים אחרי.
בגלל שלא היו לי אצות בבית, ואני משערת שלרוב אין אצות באופן קבוע (ולא, אני לא יוצאת לסופר בשביל דבר אחד שאני יכולה להסתדר בלעדיו) החלטתי להכין את הרולים עם קישוא/מלפפון מסביב. זה בריא, זה סופר קל להכנה, זה נגיש וזה יפהפה.
ויש גם טריק! במקום לגלגל את הסושי במחצלת (אין לי מושג לאן נעלמה שלי) גלגלתי בתוך שקית שקופה מצלופן. אלה שאורזים איתן מתנות. בסטורי שלי (הנה לינק) שמתי לכם סרטונים מאוד ברורים איך עושים את זה. אם הסטורי נעלם, תמצאו את הסרטון בהיילייט.
ועכשיו מה עושים עם כל הירקות והאורז שנשארו? הו. יש כמה אפשרות:
– אפשר להכין כדורי אורז ממולאים כמו בתמונה. יש הסבר באופן ההכנה למטה איך עושים את זה וגם סרטון באינסטגרם.
– אפשר להכין קערות סושי ולשים מעל האורז כל ירק או תוספת שאתם אוהבים. רק תסדרו יפה בצורה מעגלית וזה מושלם.
– אפשר לשמור את האורז ולהגיש יום למחרת, כשהוא חם, עם טופו מוקפץ או חזה עוף או שניצל או דג.
– אפשר לערבב את האורז עם ירקות חתוכים למעין סלט אורז.
ועוד טיפ קטן – אם יש לכם חזה עוף או שניצל או כל חלבון אחר שנשאר לכם במקרר, אפילו טונה למשל (ידעתם שאני לא נוגעת בטונה?) או חביתה, אפשר להכניס אותם גם לתוך הסושי או להניח מעל הסושי בול.
קדימה, רוצו לשחק עם האורז הכי טעים ואל תקשיבו למי שאמר לכם שעם אוכל לא משחקים <3
- הכנתם? מחכה לראות איך יצא לכם בקבוצת הפייסבוק שלנו.
3 דרכים להכין סושי בבית – בלי אצות ובלי מחצלת מיוחדת
אורז לסושי:
2 כוסות אורז לסושי או אורז עגול – סוגת
2 ו-3/4 כוסות מים
1/2 כפית מלח
לחומץ אורז:
5 כפות חומץ אורז או 4 כפות חומץ רגיל
1 כף סוכר לבן
1 כפית מלח
לעיטוף הסושי:
3 מלפפונים או זוקיני/קישואים
לתוספות (לבחירה):
גזרים, קלופים
מלפפונים
צנוניות
אפונה עדינה מופשרת – אין צורך לבשל
אבוקדו
עשבי תיבול – עירית ו/או כוסברה
אצבעות בטטה רכה
לטופו מוקפץ:
1 חבילה טופו
2 כפות טריאקי
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כפית שמן שומשום
2 כפות סויה
אופן הכנה:
– אורז: שוטפים היטב את האורז לפחות 2-3 פעמים במים כדי להוציא חלק מהעמילן.
– בסיר רחב ונמוך שמים את האורז והמים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מיד כשיש בועות של רתיחה מנמיכים לאש הכי נמוכה, סוגרים לגמרי עם מכסה ומבשלים במשך 20 דקות. בסיום משאירים את הסיר סגור ל-10 דקות.
– בינתיים מכינים תחמיץ: בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה עדינה רק עד שהסוכר נמס. מניחים בצד.
– כשהאורז מוכן שופכים עליו בצורה אחידה כמה שאפשר את התחמיץ ומערבבים בעדינות עם כף עץ. חשוב לא לערבב באגרסיביות כדי לא למעוך את האורז. מניחים בצד לצינון (בשלב הזה הטעם של החומץ חזק אבל הוא מתעדן).
– מכינים את הירקות: אם מדובר בירקות שלא זקוקים לבישול חותכים אותם לרצועות כמה שיותר דקות (להוציא אבוקדו אותו חותכים לאצבעות). שימו לב שהשלב הזה חשוב כי אתם לא רוצים ביס עם חתיכה גסה ועבה של גזר אלא נקודות קטנות שלו אז תחתכו לרצועות דקות.
– אם יש ירקות שצריך לרכך, כמו בטטה למשל, פשוט חותכים לאצבעות ושמים במיקרו לכמה דקות.
– טופו: חותכים את הטופו לאצבעות ושמים בקערה. מוסיפים את מצרכי המרינדה ומערבבים בעדינות. משרים כמה זמן שיש לכם. אפשר כמה שעות ואפשר כמה דקות.
– צורבים את רצועות הטופו על מחבת מכל הצדדים עד הזהבה ומניחים בצד.
– ועכשיו כשהכל מוכן, מניחים את כל הירקות, הטופו והאורז בקערות יפות על השולחן ומתחילים להרכיב איך שרוצים.
הרכבת הסושי (3 דרכים):
– סושי קלאסי ללא אצות: יוצרים רצועות בעזרת קולפן מזוקיני או קישוא או מלפפון רחב.
– מניחים צלופן של מתנה (כמו שקית שקופה שעוטפים איתה מתנה – יש סרטון אצלי בסטורי באינסטגרם) על השיש ומעליה מניחים, בצורה חופפת, את רצועות הירק שבחרתם. שימו לב שהרצועות תהייה אחת מעל השנייה קצת.
– בעזרת ידיים רטובות מניחים את האורז בשכבה אחידה על הירק. חשוב להשאיר 1 ס”מ ללא אורז מכל הצדדים.
– מניחים באמצע רצועות של ירקות ואצבעות טופו ו/או בטטה ומגלגלים, בעזרת הצלופן (סרטון אצלי בסטורי) עד שנוצר גליל הדוק. מהדקים טוב טוב עם הידיים.
– בעזרת סכין חדה חדה חותכים לסושי ברוחב 1.5 ס”מ בערך ומניחים בצלחת.
– כדורי סושי: עם ידיים רטובות לוקחים אורז בכמות של כדור פינג פונג ומשטחים על היד. ממלאים בכל הירקות שרוצים. במקרה הזה מומלץ לחתוך את הירקות לקצת יותר קטנים. אני פשוט חותכת את רצועות הירק ממקודם לפיסות.
– סוגרים עם היד לצורת עיגול ואם חסר קצת אורז כדי לסגור את הכדור מוסיפים. מהדקים היטב לצורת כדור ומניחים על צלחת הגשה. מומלץ לפזר מעל שומשום.
– סושי בול: ועכשיו, את כל מה שנשאר לכם בקערות, שמים בצלחת יפה. מניחים אורז ומעליו, בצורה מעגלים, מניחים את הירקות והטופו.
הערות ושדרוגים
– האפונה העדינה מתאימה לצלחת סושי או לכדורי סושי ולא לסושי שחותכים. ולא, אין צורך לבשל אותה רק להפשיר. אפונה רגילה אגב, הקפואה, צריך לבשל כמה דקות.
– במקום טופו אפשר סלמון טרי טרי שאפשר להשרות אותו קצת במרינדה של הטופו כאן ואז לשים ברצועות כשהוא נא או לצרוב מעט על מחבת.
– יש לכם בבית חזה עוף או שניצל שנשאר מאתמול? מהמם. חתכו לרצועות ושימו בתוך הסושי הקלאסי, בכדורי או בסושי בול.
– אל תוותרו על התחמיץ. מעבר לעניין הטעם הוא זה שמדביק את הגרגירים ואז הסושי לא יתפרק לכם גם בצורת הכדורים וגם בסושי החתוך לפרוסות הקלאסי.
– ואם יש אצות? פשוט משתמשים בהן במקום רצועות הזוקיני/קישוא/מלפפון.
– אפשר להשתמש באורז עגול מלא רק תוסיפו עוד כוס מים.
– המתכון בשיתוף סוגת.
אני לא מוצאת בשום מקום את סרטוני ההדרכה. תוכלי בבקשה לשים אותם שוב.
אין לי חומץ אורז אפשר להכין בלי?
יפהההההההה