לפני חודש קפצתי לבקר את אחיינים שלי. “אני רוצה מרק כמו בגן” מיכאל ביקש ממני ומאמא שלו. זה אולי נשמע כמו בקשה קטנה ושגרתית אבל אחיין שלי מאוד בררן בקשר לאוכל. מגוון המאכלים שהוא אוכל כל כך מצומצם שאם הוא כבר מבקש משהו, בטח מרק מזין, אין סיכוי שלא נכנס למטבח להכין.
מה יש במרק של הגן שאלתי אותו. “יש גזר, עוף ומלא אטריות”. מושלם חשבתי, אלה בערך המצרכים היחידים שהיו לנו בבית. כששאלתי את גיסתי אם היא רוצה שאכין כמות כפולה היא אמרה שאין צורך. שכולם כבר אכלו ושהם לא נוהגים לאכול כל כך הרבה מרק וחבל שיזרק.
שעה אחר כך, המרק ירד מהאש, האחיינים התיישבו לאכול צלחת מרק. ואז עוד אחת. ועוד אחת. ובפעם השלישית כשהם ביקשו עוד כבר לא היה. החזקתי את עצמי לא להגיד אמרתי לך 😊
המרק הזה הוא באמת אחד הפשוטים והמנחמים. צריך בשבילו גזר, בצל, סלרי, עוף ואטריות. ומה שנחמד בו שאפשר להגיש אותו ב-2 אופציות. שימו לב שזה בדיוק אותו מתכון רק הגשה אחרת.
אפשר להגיש אותו ככה כשהירקות בצורתם הרגילה עם מלא אטריות ועוף מפורק (איזה פינוק זה עוף מפורק במרק) ואפשר להוציא לרגע את הירקות, לטחון אותם ולהחזיר למרק. מתקבל מרק בצבע כתום יפהפה, לא דומה למרקים הכתומים הסמיכים והכבדים אלא ממש מרק צלול ועדין, ובתוכו עוף מפורק ואטריות רכות.
אל תפספסו: עשרות מתכונים למרקים מעולים ממש
הכנתם.ן? ספרו לי איך יצא בעמוד האינסטגרםהכי משמח לראות את התמונות שלכם
מרק עוף שילדים אוהבים עם מלא אטריות דקות
מצרכים לסיר מרק משפחתי:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 ענפי סלרי עם או בלי העלים
4-5 גזרים, קלופים
2-3 חלקי עוף – עדיף עם העור
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
1 כף גדושה אבקת מרק עוף – לא חובה
1/4 שקית אטריות דקיקות מאסטר שף
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ופורסים את הסלרי לרצועות דקות. חוצים את הגזרים לחצי לאורכם ופורסים לפרוסות דקות. אפשר גם לחתוך לקוביות.
– בסיר בינוני-גדול (שיכול להכיל 5 ליטר ומעלה) מטגנים יחד גזרים, בצלים וסלרי בשמן זית עד ריכוך. זה לוקח בערך 10 דקות.
– מוסיפים את חלקי העוף, כשהצד של העור כלפי מטה, ומטגנים יחד עם הירקות במשך 10 דקות נוספות. ככל שתיתנו לעוף להזהיב ככה הטעם של המרק יהיה עמוק וטעים יותר.
– מוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק ומערבבים.
– מוסיפים 3 ליטר מים רותחים או חמימים ומבשלים במשך שעה. אם נוצר קצת קצף למעלה מוציאים אותו בעזרת כף. אחרי שעה טועמים ומתקנים תיבול.
– ועכשיו 2 אופציות:
– אופציה 1: אם אתם אוהבים שהעוף כבר מפורק בפנים ולא צריך להתעסק עם עצמות אפשר בשלב הזה להוציא אותו, לפרק לרצועות או חתיכות (להשליך כמובן את העור והעצמות) ולהחזיר את העוף למרק. הירקות נשארים במרק כמו שהם.
– אופציה 2: מוציאים החוצה את הירקות (בצלים, סלרי וגזרים) בעזרת כף גדולה מחוררת וטוחנים אותם עם מעט מהנוזל של המרק עד שהמרקם חלק לגמרי. מחזירים לתוך המרק ומבשלים יחד עוד 5 דקות כך שיווצר לכם מרק חלק במרקם קטיפתי ולא כזה עם חתיכות של ירקות. לגבי העוף אפשר להשאיר אותו שלם במרק או לפרק לחתיכות ולהחזיר למרק.
– בסיר בינוני מחממים הרבה מים עד לרתיחה. ממליחים עם ½ כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את האטריות הדקיקות ומבשלים עד ריכוך. בשלב הזה אפשר לשטוף אותן במים, לערבב עם כפית שמן זית ולשמור בקופסה כדי שכל אחד יוסיף כמה שהוא רוצה או להוסיף את כל האטריות למרק.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למרק פרחי כרובית, 1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות, שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ לקוביות, קוביות תפוחי אדמה ועוד כיד הדמיון.
– אם רוצים מרק מתקתק אפשר להוסיף בטטה אחת חתוכה לקוביות.
– אם רוצים את המרק צמחוני שמים 2 כפות אבקת מרק (פרווה) וחשוב לתבל אותו כמו שצריך עם מלח ופלפל שחור.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.
איך אני מאוהבת במרקים ובדיוק חיפשתי מרק טעים בריא ומזין לילדודס!
באמת תודה!!!!!!!
אולי תבואי להכין גם לנו… נקנה לך את הירקות ואנחנו מסודרים עם ארוחה… 🙂
יצא ממש מוצלח, תודה:)
אני מכינה את העוף לכמות גדולה של ילדים ורוצה להכפיל את כמות העוף, האם צריך להכפיל את כל שאר הרכיבים?
אפשר להכין עם חזה עוף???
מרק מעולהה! כשהירקות טחונים זה שוססס!! מקפיץ בכמה דרגות