אמאלהההה! וואו. מה זה הדבר המשמח הזה שיצא הרגע מהמטבח שלי, תהיתי בקול. איך זה הגיוני שממתכון פשוט וסופר קל להכנה מתרחש קסם כל כך גדול? זה באמת פלא.
אז תכירו את עוגת כדור שוקולד שהיא כל כולה אושר אחד גדול. העוגה הזאת, שמתרוצצת אצלי בראש כבר כמה שנים, היא באמת אחת המופלאות. ואתמול, כשהראתי אותה לשיוש, האחיינית הכי מתוקה ביקום, היא כל כך התרגשה שמיד הבנתי שאני חייבת לשתף אתכם במתכון הזה כדי שגם אתם תכינו לילדים בגיל ובנפש את העוגה הזאת.
בעצם, מדובר במתכון משודרג לכדורי שוקולד שיש בו גם שוקולד מריר שמייצב את התערובת אחרי שכדור השוקולד מתקרר, גם ממרח שוקולד (חדש של עלית! כמו טבלת שוקולד חלב רק בממרח וגם פתי בר כמובן שחשוב לא לטחון דק אלא להשאיר חתיכות כדי לחזות בהן בחיתוך של הכדור.
ולא, לא צריך תבנית עגולה או כל כלי אחר, רק מערבבים, מכדררים ומצפים. כתבתי לכם באופן הכנה ובהערות שלל טיפים ושדרוגים ואתם כמובן גם מוזמנים לכתוב לי ואשמח לעזור.
והכי הכי חשוב? הדבר שהכי משמח אותי – הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בתמונות ♥ מחכה לכם בעמוד האינסטגרם וכמובן גם בקבוצת הפייסבוק המושלמת שלנו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים לעוגות יום הולדת מיוחדות.
- תודה גדולה למיכל אמסטרדם על העזרה בהכנת העוגה, לטל סיון צפורין על הצילום המושלם ולאבישג שאר ישוב על ההשראה להכין סוף סוף את העוגה.
עוגת כדור שוקולד ענקית
מצרכים:
2 שרוולים (500 גרם סך הכל) פתי בר וניל
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
5 כפות מייפל או סוכר
6 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
2 כוסות קוקוס לבן או סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
– שוברים את הפתי בר לחתיכות קטנות. חשוב לא לפרור אותן לפירורים קטנים אלא פירורים בינוניים בערך בגודל של 1-2 ס”מ.
– בסיר בינוני שמים חמאה, שמנת, סוכר (או מייפל) ושוקולד וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– שופכים את השוקולד על הפתי בר המפורר ומוסיפים ממרח שוקולד. מערבבים היטב.
– מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה כדי שתתייצב מעט ויהיה קל לעבוד איתה. במידה והתערובת עדיין רכה מדי אחרי המקרר אפשר להשאיר אותה עוד כמה דקות או להוסיף עוד קצת פירורי פתי בר. אם לעומת זאת היא התייצבה מדי אפשר להוציא החוצה לשיש, להמתין חצי שעה ולהמשיך.
– מניחים קוקוס או סוכריות צבעוניות בקערה גדולה.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור אחד גדול מכל התערובת, אם רוצים ליצור כדור ממש חלק ועגול, עוטפים את הכדור שיצרתם עם ניילון נצמד ואחר מגלגלים עם כפות הידיים ליצירת כדור עגול (הניילון מונע הדבקות של התערובת לידיים. במידה ואתם מרגישים בשלב הזה שהכדור רך מדי אפשר להכניס אותו למקרר או למקפיא, עטוף בניילון נצמד, כשהוא מונח בתוך קערה בקוטר הכדור כדי שהחלק התחתון לא ימעך ויהיה ישר במקום עגול.
– מגלגלים את הכדור בתוך קערה עם קוקוס או סוכריות צבעוניות. אגב, אם הסוכריות לא נדבקות אפשר טיפל’ה להוסיף לחות לכדור מסביב על ידי ליטוף שלו עם מעט מאוד מים.
– שומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים להיות אקסטרה מושחתים, ניתן להמיס 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמנת מתוקה ולזלף מעל כדור השוקולד (אחרי שהוא עטוף בקוקוס או בסוכריות) כך שהשוקולד ינזל לצדדי העוגה.
– אפשר להכניס לתוך תערובת כדור השוקולד גם עוגיות מסוגים שונים על פי ההעדפה שלכם ואפשר גם להוסיף פירורי עוגה או בראוניז אם יש לכם בבית.
– לכמה אנשים הכדור הזה יספיק? בואו נגיד שחתכתי פרוסה והיא הספיקה ל-3 אנשים. אז משערת שבערך ל-15 אנשים ומעלה.
– לגרסה נטולת גלוטן משתמשים בפתי בר ללא גלוטן או בכל עוגיות אחרות ללא גלוטן.
– לגרסה טבעונית/פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה או משמיטים את הממרח.
– המתכון בשיתוף עלית האהובים.
ממרח אחר גם תופס? איזה למשל?
ממרח שוקולד או חלבה או חמאת בוטנים
גם לוטוס? (בגרסה הטבעונית)
היי,
נראה מושלם! האם ניתן לשים ממרח נוגט במקום ממרח השוקולד?
לפרווה מחליפים חמאה ב….?
הי אפשר להקפיא?
בשביל מתכון פרווה- יש אופציות נוספות להחלפה חוץ מקרם קוקוס? ובמה להחליף את החמאה?
חמאה אפשר להמיר בשמן קוקוס או נטורינה.במקום קרם קוקוס אפשר שמנת צמחית או חלב מכל סוג שאוהבים (צמחי).
היי, בשביל המרה של החמאה לפרווה, באיזו כמות של שמן קוקוס להשתמש ?? תודה
יוצא כדור הרבה יותר קטן מאשר בצילומים.
נכון.קצת מאכזב
מטורףףףף כל הכבוד, רעיון נפלא!
מהיכן הסוכריות?
ממתוק נט בראשון לציון
האם המתכון מותאם לכמויות. של הכדור שנראה בתמונה?
מסכימה. הכדור בתמונה נראה כמו כמות כפולה
כמות זהה לחלוטין, פשוט המעמד יחסית קטן. בעיני הגודל מספיק ל-15 אנשים כך שזה מספיק אבל כמובן שאם רוצים ליותר אפשר להכפיל כמויות.
אפשר לשים ממרח נוטלה במקום הממרח שאת מציע?
תודה
אם אכפיל כמויות זה יצא טוב בתור כדור אחד או שאת ממליצה בהכפלת כמויות לעשות כשני כדורים?
היי, באילו סוכריות רצוי להשתמש? איך שומרים על כדור השוקולד עד להגשה מבלי שהסוכריות “ירטבו” מהקור של המקרר?
נראה נהדר! איזה ממרח יכול להחליף ? אין כאן בארה״ב
כל ממרח שוקולד שאת אוהבת
נפלא!
מה זה ממרח אקסטרה חלב? אני גרה בחו”ל וצריכה למצוא תחליף. תודה
ממרח שוקולד חלב. את יכולה להשתמש בממרח שוקולולד שיש אצלך.
אני מתכוונת להחליף בכל ממרח שוקולד(נוטלה או כל דבר אחר שאוהבים)
אין שום בעיה עם כל ממרח שאוהבים
אשמח להבין לצורך מה הממרח?
אני מכינה את העוגה ביום שישי הקרוב ולפי מתכון לא ראיתי שיש שימוש בממרח אקסטרה הזה? מתי אני משתמשת בו?
הגודל שמופיע בתמונה ממש לא תואם לכמות שיוצאת. בתמונה זו כמות כפולה. חבל שלא צויין קודם. התאכזבתי
אותה כמות בדיוק. זה מעמד קטן יחסית זה הכל.
חבל סתם להכפיש בלי לבדוק.
מאיפה המעמד? הוא ממש ממש יפה
מפאן סיטי בראשון לציון. 30 שקלים 🙂
ממרח נוטלה גם יכול להשתלב פה?
האם לגרסת הפרווה צריך להוסיף מרגרינה במקום החמאה או שניתן פשוט לוותר על החמאה? פשוט ראיתי שהתייחסת להחלפת השמנת והממרח אך לא לנושא החמאה 😉
נראה מושלם! מה הקוטר של המעמד שעליו מונחת העוגה?
בדיוק אותה תחושה אצלי. הייתי קונה רכיבים לכפול אם הייתי יודעת. וזה בטח לא “2 ק”ג” כמו שכתוב מתחת לאחץ התמונות.
הי . תודה על המתכון. יצא טעים מאוד וחגיגי. הוספתי גרידת תפוז ו3 כפות ליקר קוונטרו ויצא מעולה
איזה שדרוגים מעולים!
ברגע שקיבלתי את המתכון בערב פורים ידעתי שזאת המנה האחרונה לסעודות פורים!!!
יצא מהמם.
(הפכתי לפרווה)
מהממת שאת. כיף לשמוע!
הכנתי עכשיו גם.. וזה נראה גם לי כדור קטן יותר..
מעניין.. בכל מקרה תודה רבה🙏
היי רחלי
רציתי לשאול איך את הופכת את התרובעת לכדור שוקולד הענק כמו שבתמונה שהוא ממש כדור ולא חצי כיפה?
היי
1. זה מהממםםם
2. כמה זמן מהרגע שמכינים כדאי להגיש?
אפשר להגיש גם אחרי 3 ימים
זאת העוגה הכי מגניבה שראיתי בחיים!
עוגה יפיפיה!!
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה רבה.
נפלא של השמחוֹת! 😃
האם ניתן להמיר את הביסקוויטים לאבקת שקדים טחונים (להימנעות מגלוטן) אף שמאבדים את אפקט גושי הבסקוויט בחיתוך?
הי
עבור עוגת יומולדת שתוגש מחר, האם להכין את העוגה היום כולל ציפוי בסוכריות ולשמור במקרר עד מחר? האם תישמר כמו שצריך?
היי רחלי,
רציתי לשאול במה ניתן להמיר את החמאה? יש לי שמן קוקוס/שמן קנולה/זית. אשמח לדעת גם מה הכמויות.
איך לדעתך יהיה הכי קל ונוח לשנע את העוגה לנסיעה של רבע שעה מבלי שהעוגה תיהרס?
האם לדעתך השמטה של ממרח השוקולד תפגע מאוד בעוגה?
באיזה שלב מצפים את העוגה בסוכריות?
תודה רבה!!
איזה קוטר הכדור יוצא?
היי עזרה בבקשה
האם ניתן להחליף את השוקולד מריר בשוקולד חלב? או שתהיה השפעה על ההתמצקות של השוקולד?
אפשר ♥
שתי כוסות סוכריות, כמה גרם זה?
נראה מדהים!!
יש דרך להוסיף פנימה עדשים שישפכו החוצה בחיתוך?
היי האם אני רוצב לשאול את אותה השאלה אבל אני רואה שאין תגובה. במקרה הכנת יום לפני?
אני הכנתי יום לפני ונשמר מעולה
היי איך אפשר להפוך לכשר לפסח, מה יכול להיות במקום הפתיבר? 🤔
תודה
היי, יש ביסקוויטים ללא גלוטן כשרים לפסח
היי, אני רוצה לעשות מילוי של קצפת פרווה בפנים- הכדור יחזיק לי את המילוי?
היי רחלי,
בשביל הגרסה הטבעונית כדאי להחליף את החמאה במחמאה/מרגרינה, או שהקרם קוקוס מספיק?
וכמה אחוזים כדאי שהקרם קוקוס יהיה?
תודה
מעדכנת שיצא מושלם!
לא הוספתי מחמאה/מרגרינה, השתמשתי בקרם קוקוס 21% ובשוקולד השחר הטבעוני. התגובות היו מאוד מאוד טובות ויצא טעים לאללה.
לגמרי הולכת להכניס את זה לפול המתכונים שלי
כל כך משמח לשמוע ♥
הצילו הכדור התפרק תוך כדי ציפוי בסוכריות, יש איך להציל?
האם ניתן לטחון דק את הפתי בר? לטובת ילדה שלא אוהבת להרגיש אותם בתוך העוגה 😊
במקום חמאה: אפשר בטטה אפויה ומעוכה באותה כמות. במקום שמנת: קרם קוקוס.
אפשר להכין את הכדור עם הסןכריות עליו יום קודם?
ממרח נוטלה גם יכול להשתלב פה?
כן
את התמיסה של השוקולד והשמנת לשפוך על הפתי בר כשהיא חמה או לחכות שתצטנן?
נראה מעולה. את התערובת של החמאה/שמנת/שוקולד צריך להוסיף לביסקוויטים כשהיא חמה או לצנן אותה?
אה, וכמה גרם זה שש כפות אקסטרה חלב?
אפשר בלי בעיה כשהיא חמה. ממש כמו בכדורי שוקולד קלאסיים.
נראה מושלם! מה הקוטר של המעמד שעליו מונחת העוגה?
אני חושבת ש-18 או 20. אבדוק.
רעיון מדהים לשדרוג!!!
מתנת יום הולדת בתוך אריזת פלסטיק קשיחה עגולה,
ועל גביה לעשות את העוגה….
חותכים את העוגה ומגלים את ההפתעה 🙂 🙂
ראשית נראה מושלם, כמה גרם סוכריות צריך , קשה לי להעריך כמה לקנות ? ולא ראיתי בשום מקום סוכריות בצבעי פסטל כמו אצלך גם במתוקנט, את מכירה עוד מקום שמוכר כאלה ?
זה נקנה במתוק נט בראשון. הם מחליפים את הסוגים שם כל הזמן 🙁
הקופסה של ה-250 לגמרי מספיקה.
מה קוטר הכדור שיוצא?
כי חצי קילו בסקויטים נראה לי לא יספיק לגודל הכדור שמצולם לא?
מה זה בדיוק ממרח אקסטרה חלב? איפה ניתן לרכוש?
זה פשוט סוג של ממרח שוקולד חלב של עלית.. יכולה כל ממרח שוקולד לדעתי
הי, מה גודל הכדור שיוצא? הקוטר בערך.. תודה!
היי רחלי,
התוצאה הסופית נראית מעולה… חושב להכין אותה, מה הקוטר של המעמד שעליו מונחת העוגה? כדי שאוכל להבין מה גודל הכדור
הברקה – הכנתי כבר פעמיםם וקבלתי כך כך הרבה מחמאות , רעיון מבריק וקל , תודה
היי, תודה רבה על השיתוף של המתכון ❤️
האם אפשר להוסיף חתיכות בראוניז למתכון?
( מעוניינת להגדיל את הכדור)
הי, מה קוטר הכדור שיצא לך ?
קצת פחות מ-20
אפשר להשתמש בממרח לוטוס?
הי ,
הכנתי ליום ההולדת של חתני .
יצא טעים ומרשים מאד .
השתמשתי עם נוטלה ופתיבר ללא גלוטן .
תודה
ממש שמחה לשמוע. ומזל טוב!
היי ניסיתי להכין ולא הצלחתי לגבש את התערובת לכדור אחיד…. 😟 מה יכולה להיות הסיבה? תודה
Hi
love your recipes so much
Can this cake survive freezing?
Thank you
הי! עשיתי את הכדורהמהמם אבל הרגשתי שהוא מתפרק לי , למה לדעתך?
הכנתי היום לבת השש שלי ויצא מדהים!!!! תודה רבה על מתכון פשוט ומשמח!
נ״ב- לכדור מושלם בגודל הזה צריך רק ניילון נצמד וקערית לבנה קטנה של איקאה (העברתי את הכדור בין 2 קעריות כאלו כשהבלילה עדיין בניילון)- נתתי לזה להתייצב טוב טוב במקרר וסוכריות,
כלום עבודה ותוצאה מושלמת!
תודה ❤️
כמה ימים אפשר להכין את העוגה מראש ?
3 ימים
הכנתי. יצא מאוד טעים ומרשים! במחינת הגודל לנו זה היה מושלם. לא גדול מדי. כיף של מתכון! תודה רבה על הרעיון
בהיעדר ממרח אקסטרה חלב, איזה ממרח אחר בא בחשבון?
היי,
אם אני רוצה לעשות עם שוקולד לבן במקום חלב/מריר, זה יכול לעבוד?
חוגג יום ההולדת ממש אוהב שוקולד לבן 🙂
ואוו נראה מטורף פשוט כל אחד שראה את התמונה פתח פה בהלם גדול!!!
אני בעז”ה יכין את העוגה מקווה שיצא טוב…
בטוחה שיצא ♥ וכתבי לי אם משהו לא ברור
יצא מושלם!
הכנתי כמות כפולה ויצא כדור מהמם בקוטר 22 ס”מ..
מראש הכנתי 4 רפידות ניילון נצמד שעשיתי מהן 2 איקסים אחד על השני, את העיסה הקרה הנחתי באמצע,סגרתי את הניילון וכידררתי בקלילות ובלי בלגן…
אתי תודה על הטיפ. עזרת לי מאוד.
הכנתי- העוגה נפלאה, אין צורך בממרח שוקולד או אחר, גם כך היא מתוקה דיה.
גם הגודל למשפחה של 5 מבוגרים ושני ילדים הוא מספיק ונשאר המון…
תודה לרחלי קרוקט על מתכון טעים, פשוט להכנה ומשאיר וואו!
היי
נראה מושלם מה אני עושה עם הסוכריות ממש לא נדבקות לי גם עם מים?
זו פעם שניה שאני מכינה את העוגה. הנכד ביקש כי זכר זאת מיום ההולדת של אחותו, כמעט שנה! קראתי תגובות וחשבתי לעצמי, שבחיים לא הייתי מפרסמת מתכון עם השאלות שחוזרות על עצמן, עם חוסר הסבלנות, עם התלונות על שהגודל לא מתאים לתפיסת התמונה שלהן ועוד ועוד…. איזה סבלנות יש לך!!! תבורכי !!! המשיכי בבקשה ללמד אותנו למרות הכל…
הי:(
עבור עוגת יומולדת שתוגש מחר, האם להכין את העוגה היום כולל ציפוי בסוכריות ולשמור במקרר עד מחר? האם תישמר כמו שצריך? או שעדיף לצפות לפני ההגשה?
וואו איזה רעיון!
הראתי לבן שלי וחבל שלא יכולת לראות איך העיניים שלו נצצו! הוא ביקש כזה ליום הולדת 🥰
אשמח אם תוכלי לענות לי על 2 שאלות
1. התערובת יצאה ממש מפורקת איך גיבשת אותה לכדור?
2. איך הדבקת את הסוכריות??? הם לא נדבקו לי 😥
תודה רבה 💕
אפשר להכין את פשוט מהמתכון שלי לכדורי שוקולד בלי להוסיף את כל הדברים? בעיקרון אני מכינה גנאש משמנת מתוקה ושוקולד מריר ומוסיפה לזה פתי בר וזהו, הכדורי שוקולד האלה כל כך טעימים שלא משנה את המתכון, מעניין אותי אם זה יכול להחזיק לעוגה כזאת מושלמת או שיש צורך להוסיף את שאר הדברים.
יוצא ממש קטן:(
נראה מדהים! אני רוצה להכין את זה לבן שלי בעיצוב של פוכדור (של פוקימון) האם זה אפשרי לצפות חצי כדור בסוכריות בצבע אדום וחצי בצבע לבן או שכדי לצפות היטב חייב לגלגל את כל הכדור בסוכריות ולא ניתן ״לעצב״ אותו?
זה נראה מושלם!
איך מגיעים לכזה עיגול מושלם!!!
אם אני רוצה להשתמש בעוגיות אוראו במקום או בנוסף לביסקוויטים (זאת אומרת לערבב), בכמה עוגיות אוראו יש להשתמש?
ואיזה שוקולד יותר מומלץ? שחר או נוטלה?