קר לי. ממש ממש קר לי. בבקרים, בצהריים גם כשיש שמש, בערב כשהטמפרטורות צונחות. לא משנה מתי, כל החורף קר לי.
כדי לנסות ולחמם את החורף הזה, ובואו נודה על האמת, גם סתם כתירוץ כי אני מתה על מרקים, החלטתי להכין השבוע מרק ברוקולי קרמי. כזה שמקבל את הטעמים העמוקים שלו מירקות שורש ואת הניחוח המתקתק והעשיר משמנת מתוקה.
בעקרון, אפשר להמיר את הברוקולי כאן גם ב-3 בטטות (או שילוב עם גזר) ותקבלו מרק כתום מושלם וסמיך שאני בטוחה שכל המשפחה או החברים שלכם ממש יאהבו.
אם אין לכם בלנדר מוט אפשר לטחון גם בבלנדר (כמו זה של השייקים).
- אגב, שימו לב לסדר הכנסת המצרכים לסיר. זה באמת ממש חשוב. אם תכניסו את הברוקולי בהתחלה הוא יאבד מהצבע שלו בגלל הטיגון והבישול הארוכים. וחוץ מזה חשוב קודם לרכך את ירקות השורש ורק אחר כך להוסיף את העלים ופרחי הברוקולי.
מאחלת לכם חורף חם ושמח!
מרק ברוקולי קרמי
מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
8-10 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
1 ראש ברוקולי גדול או 2 בינוניים, כולל הגזע
1 שורש פטרוזיליה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4-5 כוסות מים רותחים (כמות מדויקת בשלבי הכנה)
1 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן (אפשר גם 38% או 15%)
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, שורש הפטרוזיליה והשום לקוביות ופורסים את ענפי הסלרי (ללא העלים) לפרוסות דקות.
– חותכים את גזע הברוקולי לפרוסות דקות (או לקוביות) וחותכים את פרחי הברוקולי לפרחים בינוניים.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים, השום, ענפי הסלרי הקצוצים, גזע הברוקולי החתוך ושורש הפטרוזיליה, עד לריכוך. זה לוקח לפחות 15 דקות אז סבלנות.
– מוסיפים את פרחי הברוקולי ועלי הסלרי ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
– מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שפרחי הברוקולי רכים. בערך 15-20 דקות. כמה מים לשים? למרק סמיך שמים 4 כוסות, למרק קצת פחות סמיך שמים 5. כאן בתמונה שמתי אגב 5 כוסות.
– מורידים מהגז וטוחנים עם בלנדר מוט עד שכל פרחי הברוקולי והירקות טחונים לגמרי.
– מחזירים לאש ומוסיפים שמנת מתוקה. מבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה-בינונית (בלי לכסות) או עד שהמרק מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למרק, בזמן הוספת התיבול גם כוסברה או פטרוזיליה או עירית. בכמות של 1/2 צרור.
– לטעם יותר דומיננטי אפשר להוסיף, בזמן הוספת המלח, כפית אבקת מרק.
– חשוב לא לוותר על ירקות השורש כי הם אלה שנותנים למרק עומק של טעמים כי הברוקולי לבדו לא מספיק.
– המרק הזה מחבב מלח אז תטעמו לקראת הסוף לוודא שלא חסר.
– רוצים מרק עוד יותר קרמי? לפני שמוסיפים את המים למרק מערבבים אותם עם 1 כף קמח עד שאין גושי קמח ומוסיפים למרק.
– הכי טעים להגיש עם קרוטונים.
היי, זה נראה נהדר, ועושה חשק להכין! האם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
וואוו עושה חשק. אפשר גם עם ברוקולי קפוא? ומה אפשר לשים במקום השמנת שיהיה יותר דיאטטי?
נראה מעולה!!! בדיוק עכשיו מכינה …
הערה בונה :
הפונט של המתכון כל כך בהיר על רקע העמוד הבהיר קשה קשה לקרוא
אשמח שתקחי לתשומת ליבך
שורש פטרוזיליה? מה הכוונה? כי לפטרוזיליה אין שורש שאפשר לחתוך כמו שורש סלרי.
אפשר לוותר על השמנת?
לא יודעת למה , יצא טעם של בצל מטוגן- מרק של בצל מטוגן , שום טעם אחר לא הרגישו :((
איזה מוזר, ושמת מספיק ברוקולי?
היי האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה ב״סויה לבישול ולאפייה״ של אלפרו?
אפשר להכין עם ברוקולי קפוא? במידה וכן, לשים חבילה של 800 גרם?
תודה!