אם הייתי שואלת אתכם, איזה עוגות גבינה הישראלים הכי אוהבים לאכול מה הייתם אומרים? ומה לגבי המתכון הכי פופולרי לעוגת גבינה? זה שחיפשו הכי הרבה בשנים האחרונות.
אני לוקחת סיכון ומנחשת שרובכם הייתם עונים שעוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה קרה.
אז האמת היא, שאתם כמעט צודקים. למה כמעט? כי על פי נתוני גוגל, עוגות הגבינה הכי מחופשות הן אכן עוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה עם שוקולד ועוגת גבינה ביסקוויטים. אבל לצד הקלאסיות שרובנו מחפשים ישנה רשימה נוספת ומעניינת הרבה יותר – עוגות הגבינה הכי טרנדיות.
מה בעצם זה אומר? מדובר בעוגות שגרף החיפוש אחריהן עלה מאוד בתקופה האחרונה ביחס לשנים קודמות. כאלה שממש ברגעים אלה הופכות לטרנד החדש של החג.
אז איזה עוגות מככבות? הנה 5 העוגות שכמות החיפושים אחריהן זינקה, על פי סדר יורד:
– עוגת גבינה במיקרו
– עוגת גבינה ואפרסקים
– עוגת גבינה יפנית
– עוגת גבינה של בית מלון
– עוגת גבינה של פעם
למי שלא מכיר, עוגת גבינה במיקרו היא המצאה נהדרת לכל מי שממהר ורוצה עוגת גבינה שמכינים ב-3 דקות, כולל זמן האפייה וההכנה. ומה שהמפתיע, זה הטעם המאוד מוצלח שלה שמזכיר עוגות גבינה חמימות של בתי מלון.
אפשר להכין אותה גם כמה שעות ולשמור במקרר (ואז היא מתייצבת ונהדרת), ואפילו לאכול אותה קרה אבל היא הכי טעימה כשהיא קצת חמימה עם רוטב מייפל מעל (פשוט מחממים קצת במיקרו).
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אה וכן – כל מתכוני שבועות נמצאים ממש פה.
מיני עוגות גבינה במיקרו
מצרכים (4 מיני עוגות):
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% או 5%
1/2 כוס (100 גרם) ריקוטה
1 ביצה L
4-5 כפות סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים וטורפים היטב עד שאין גושים.
– מעבירים לתבניות כמו של קרם ברולה (אפשר גם בכוסות נמוכות), עד 2/3 גובה ולא טיפה יותר כי הן עולות גבוה והן יורדות ואתם לא רוצים שזה ינזול החוצה. שימו לב שמנז’ים לא יעבדו פה כי זאת בלילה רכה וזה ידבק לנייר.
– אופים במיקרוגל במשך 2 דקות. השוליים צריכים לצאת יציבים והאמצע מעט רוטט אבל יציב. אם זה עדיין רטוב מדי אפשר להוסיף עוד 20 שניות עד שמבינים לגמרי מה הזמן האידיאלי. מאוד תלוי בעוצמת המיקרו, בגובה הכוסות ובכמות הבלילה. אצלי זה בדיוק 2 דקות.
– בשלב הזה אפשר לאכול את זה ככה חם, עם פירות או רוטב שוקולד או מייפל, או להעביר למקרר ולהגיש קר (או להוציא מהמקרר, לחמם קצת במיקרו ולהגיש).
הערות ושדרוגים
– העוגות לא מאוד מתוקות וככה אני אוהבת אותן. גם ככה מגישים אותן עם רוטב מייפל או שוקולד ואפשר גם לפדר אותן באבקת סוכר לפני ההגשה.
– במקום ריקוטה אפשר להמיר בעוד גבינה לבנה 9% ואפשר גם גבינת שמנת בטעם טבעי.
– במקום קורנפלור אפשר לשים קמח.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף כמה אוכמניות טריות לתוך הבלילה או פטל או קצת ריבה ביתית טובה.
אפשרי בתנור? אם כן כמה זמן ובאיזה חום?
היא פחות תעבוד בתנור כי היא נורא עדינה וזקוקה לאדים שיש במיקרו. את יכולה להכין בתנור כל עוגת גבינה בחושה קלאסית ופשוט להכין בתוך תבניות קטנות כמו פה.
אפשר להכין בתבנית? ז”א לא כוסות קטנות אלא משטח אחד?
אפשר אבל לא לעלות על קוטר 20 אחרת החלק האמצעי לא יהיה מוכן
האם צריך לשמן את התבניות?
הכנתי בתנור בתבנית מאפינס ב150 מעלות, הוספתי מים רותחים לתבנית התנור כדי ליצור את סביבת האדים.. יצא מעולה
איזה יופי! ממש שמחה לשמוע.
כמה זמן?
נראה מעולה! באיזה כלים/תבנית מומלץ להכין?
בכלים כמו של סופלה (הקטנים שבגודל של קאפקייקס רק מקרמיקה או סיליקון)
איך מחלצים מהכלי? צריך לשמן אותן?
אין צורך. אפשר טיפל’ה לרבב בתרסיס שמן אם את לא בטוחה שהכלי מספיק איכותי אבל בגדול לא צריך. פשוט הופכים אחרי שזה מתייצב.
האם אפשר לשים בתבנית זכוכית פיירקס במיקרוגל (במקום כוסוץ נמוכות) ? ולכמה זמן?
איך יכול להיות שהבאסקית לא מככבת?? אין אדם בארץ עם/ בלי קשר לקולינריה שלא שמע עליה…
המתכון נראה מעולה!
בדיוק בגלל שכולם כבר הכינו 🙂
איזה יופי! הכנה במיקרוגל מה שאני צריך.
אין לי תנור אפייה אז את העוגה הזאת אכין בשמחה רבה.
כמה שאלות:
– האם להכניס למיקרו את כל הכוסות יחד לשתי דקות ? או כל כוס בנפרד לשתי דקות ?
– אודה לדיוק – מה משקל הקורנפלור/ קמח שצריך ?
-האם כוסות לשתייה חמה יכולות להתאים ? ומה לגבי תבנית גדולה במקום הקטנות ?
– כפות מבחינתך זו כף מדידה סטנדרטית או כף אוכל ?
תודה
– כל כוס בנפרד (אני אדייק את זה במתכון)
– 20 גרם
– לא. רק כוסות מזכוכית/קרמיקה/סיליקון – אפשר תבנית עד גודל 20 ובכל מקרה צריך לשים לב היטב לזמן האפייה במיקרו
– כף מידה
נראה מעולה. 2 שאלות- אם אין לי ריקוטה והשתמשתי בעוד גבינה לבנה אז באותה כמות 100 גרם? וצריך תכנית מיוחדת במיקרוגל או חימום רגיל?
איך יצא? בלי
הריקוטה
חימום רגיל
אפשר להשתמש רק בגבינת שמנת?
אפשר
רוצה שייצא אוורירי יותר.
אם אני אקציף את החלבון והסוכר זה יעבוד?
צריך לנסות, לא ניסיתי, האמת שכל הרעיון בעוגות שהן בשנייה. אם את עוברת להקצפות אולי כבר עדיף להכין פשוט עוגת גבינה קלאסית.
האם אפשרי להכין את העוגה הזאת עם תחליף סוכר?
נהדרת
האם אפשר להכניס תבניות סיליקון אישיות למיקרו?
היי רחל
אולי את יודעת האם אפשר להחליף את הקורנפלור באבקת חלבון?
תודה מראש…
איך יוצא מושלם כמו בתמונה???הפכתי את הכוס ויצא שלולית, אמנם טעימה והילדים התענגו!!! אבל שלולית מוצקה
לסוכרתיים- במקום סוכר שמתי ממתיק סוכרזית נוזלי,
בנוסף – השתמשתי במקום ריקוטה בגבינת שמנת 5% ניו יורק באותה כמות
תוספות – כף קקאו, פירות יער טריים
לסוכרתיים- במקום סוכר שמתי ממתיק סוכרזית נוזלי,
בנוסף – השתמשתי במקום ריקוטה בגבינת שמנת 5% ניו יורק באותה כמות
תוספות – כף קקאו, פירות יער טריים
היי,
אם ארצה לאפות בתנור במקום במיקרו, כמה זמן ועל איזה חום?
תודה!
יצא מעולה!
אני השתמשתי בגבינה לבנה והוספתי במקום ריקוטה גבינת שמנת 9%. אחרי 2 דק׳ במיקרוגל זה לא היה מוכן והחזרתי למיקרוגל לעוד דקה.
וואו יצא מושלם! תודה!!!