לאבנה טופו אדיר

Posted on
לאבנה טופו

לא תאמינו כמה זה טעים והכי קל להכנה.

לאבנה טופו

מצרכים:
340 גרם (1 חבילה) סילקן טופו  – טופו משי (אדום, כחול או סגול)
4 כפות מיץ לימון או לפי הטעם
1/4 כפית מלח או לפי הטעם

הגשה:
שמן זית
זעתר עם שומשום
פיתות טעימות

אופן הכנה:
– מסננים את הטופו מהנוזלים שיש בקרטון ומעבירים למעבד מזון או בלנדר. אפשר גם להכין את הלאבנה בעזרת בלנדר מוט.
– מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מומלץ בהדרגה לפי הטעם, וטוחנים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי במרקם לאבנה קרמי. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת לימון.
– מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים שמן זית ותערובת זעתר ושומשום ומגישים בליווי פיתות.
– שומרים בכלי אטום במקרר.

לאבנה טופו
לאבנה טופו. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– חשוב ממש להשתמש פה בטופו משי כי הוא רך מאוד וקרמי. אפשר להשיג אותו בשלל סופרים פשוט תכתבו בגוגל טופו משי והוא יתן לכם את כל האופציות.
– אני אוהבת את הלאבנה לא מאוד חמוץ אבל אם אתם מעדיפים יותר חמצמץ כמובן שאין בעיה להוסיף עוד לימון.
– הלאבנה נשמרת במקרר עד שבועיים בצנצנת סגורה.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend