עוגת ביסקוויטים הפתעה

Posted on
עוגת ביסקוויטים עם תותים

כבר למעלה מ-30 שנה שאני מכינה עוגות ביסקוויטים. זאת כנראה העוגה הראשונה שהכנתי אי אז בגיל 10 כשרציתי לשמח את המשפחה. כמה מים וקצפת עברו מאז בנהר.

אז הפעם, 30 שנה אחרי העוגה הראשונה, החלטתי להכין גרסה שמביאה איתה את הטעמים הקלאסיים והאהובים של העוגה הנוסטלגית הזאת אבל לשדרג אותה עם הפתעה. במקום להכין אותה פתוחה בתבנית מלבנית הכנתי אותה בצורת קופסה ארוכה שמחביאה בתוכה הפתעה שמתגלה רק בחיתוך – תותים שלמים, מתוקים ואדומים, שצצים להם בכל חיתוך מחדש.

אתם יכולים להמיר את התותים בפטל, אוכמניות או כל פרי אחר רך שאתם אוהבים (מנגו וקיווי למשל גם יעבדו פה מצוין) ואפשר גם לוותר על הפרי למי שלא אוהב. ושימו לב שכתבתי לכם למטה עוד רעיונות לשדרוגים וגיוונים.

עוגת ביסקוויטים עם תותים
עוגת ביסקוויטים שמחביאה בתוכה הפתעה – תותים אדומים ומתוקים
עוגת ביסקוויטים עם תותים
עוגת ביסקוויטים עם תותים

אני יודעת שזה נשמע קצת מסובך להרכיב את העוגה (נשבעת שזה ממש קל) פשוט כי מאתגר להסביר את זה במילים. אז צילמתי לכם סרטון עם שלבי ההכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת ביסקוויטים הפתעה

מצרכים לתבנית אינגליש ארוכה (מומלץ רינג מלבני):
1 שרוול פתיבר קלאסי
1 כוס חלב

לקרם קצפת ועיטור מעל:
20-30 תותים או פטל או אוכמניות
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
250 גרם (1 קופסה) גבינת מסקרפונה
80 גרם (1 שקית) אינסטנט פודינג וניל
1 כפית משחת וניל או תוכן של מקל וניל אחד
3 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
– מניחים פס נייר אפייה בתחתית ובדפנות התבנית (מומלץ מאוד תבנית ללא דפנות מעוגלות).
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי הקרם למעט התותים ומקציפים על מהירות בינונית עד שנוצר קרם חלק ויציב כמו קצפת.
– טובלים פתיבר בחלב לכמה שניות ומניחים בתחתית התבנית עד לקבלת תחתית שמכוסה כולה בפתיבר בשכבה אחת. טובלים שוב פתיבר ומצמידים לאורך כל הדפנות בשכבה אחת.
– מניחים מהקרם על הפתי בר, בתחתית התבנית עד לגובה של 1 ס”מ ומורחים מהקרם גם על הפתי בר בדפנות.
– מניחים שוב שכבה של פתי בר טבול בחלב בתחתית התבנית (מעל הקרם) ומורחים שוב שכבה של קרם אחידה של 1 ס”מ מעל הפתיבר.
– מניחים במרכז העוגה, מעל הקרם, שני פסים של תותים שלמים צמודים אחד אחרי השני.
– ממלאים את הרווחים בין התותים בקרם (עם כפית או שקית זילוף) ומכסים מעליהם עם הקרם עד לגובה של הפתיבר בצדדים.
– מניחים מעל הקרם שכבת פתיבר טבול בחלב ומעטרים למעלה עם תלוליות הקרם. הכי קל לעשות את זה עם שקית זילוף וצנתר או למרוח בצורה חופשית עם כפית או סכין.
– מעבירים למקרר או למקפיא עד להגשה. במידה ושמים במקפיא חשוב להוציא את זה לפני ההגשה למקרר לכמה שעות או החוצה לשיש לשעה. אלא אם רוצים עוגת גלידה 😊
– מעטרים מעל בתותים חצויים לחצי ומגישים.

עוגת ביסקוויטים עם תותים
עוגת ביסקוויטים עם קרם קצפת, תותים ופתי בר

הערות ושדרוגים
– אם התבנית שלכם לא ממש ישרה או מלבנית והפתיבר לא נכנסים בשלמותם פשוט חותכים/שוברים אותם לגודל הרצוי. אל תפחדו לייצר פה מן פאזל עם הפתיבר במידת הצורך.
– אין בעיה להשתמש בפתיבר שוקולד.
– במקום תותים אפשר לשים שכבה של פטל או אוכמניות.
– ואם לא רוצים פרי בפנים? איך בעיה לוותר עליו.
– במקום גבינת מסקרפונה אפשר לשים גבינת שמנת בטעם טבעי (מוומלץ עם אחוזי שומן גבוהים – נגיד 30%).
– הקרם לא מאוד מתוק אז אם אתם יודעים שאתם אוהבים מתיקות קצת יותר חזקה שימו 4 כפות אבקת סוכר.
– ואם נשאר מהקצפת? מפוררים פתיבר לכוסות שקופות, מניחים קוביות תותים ומזלפים מעל קצפת. כרגע קיבלתם קינוחי כוסות חלומיים במינימום עבודה.
– במקום לזלף מעל העוגה תלוליות קרם קצפת אפשר לצפות אותה בגאנש שוקולד לבן או מריר/חלב.
– המתכון בשיתוף אסם.

1 תגובות

  1. נטלי says:

    היי אפשר לשים תמצית וניל כמקום המשחת וניל? ואם כן כמה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend