היום אני מכינה טופו בצ’ילי! זהו. כבר שבועיים שהוא מחכה לי במקרר והגיע הזמן להכין את המוקפץ שכל כך רציתי. דביק כזה, קצת מתקתק, עם שומשום ואורז לבן רך.
ואז פתחתי את אריזת הקרטון, רק כדי לגלות שבמקום טופו קשה קניתי טופו רך. כמה רך? כזה שאי אפשר לחתוך לקוביות. כזה שמעולם לא יצא לי להתעסק איתו (וחובבת טופו אנוכי).
נעלתי נעליים, מצאתי את הארנק שהתחבא במגירה ונסעתי לסופר לקנות טופו חדש.
בדרך, התקשרתי לאולגה, הלא היא בעלת הבלוג הטבעוני “המרכיב הסודי“. “יש לי שאלת אודטה” פתחתי את השיחה שלנו. “מה אני אמורה לעשות עם טופו משי רך?”.
2 דקות אחר כך וכבר מיליון רעיונות נזרקו לאויר. “את יכולה להכין קיש עם מילוי שמנתי אחרי שתטחני את הטופו. את יכולה להכין ממנו קרם שוקולד שאפשר אפילו לזלף. ובכלל, כשטוחנים אותו מדובר בסוג של גבינת שמנת טבעונית”, היא הסבירה.
“אה כן, ואת גם יכולה להכין איתו מיונז”.
הו… מיונז אני אוהבת!
כשהגעתי הביתה בחזרה מהסופר הדבר הראשון שעשיתי זה לטחון את הטופו הרך, להוסיף לו לימון, חרדל ושמן, בדיוק בדיוק כמו בגרסה הלא טבעונית, ותוך 3 דקות, ובחיי שאני לא מגזימה, יצא מיונז ה י ס ט ר י.
אני פשוט לא מאמינה שזה כזה קל להכין מיונז בלי ביצים. באמת. מה זה. איך לא ידעתי את זה?!
טוב, אז עכשיו כשאני יודעת, וגם אתם. אבוי אם לא תכינו אותו.
ושום תירוץ למה לא הכנתם סלט כרוב במיונז, סלט קיסר עם רוטב שמבוסס על מיונז, סלט תירס של פעם או סלט תפוחי אדמה של סבתא.
קדימה, 10 דקות עד שתרדו למטה לקנות טופו משי רך, ושימו לב – מדובר בטופו רך ולא הרגיל (אריזת קרטון בצבע אדום שנמצאת לרוב במדפים ולא בהכרח במקרר – תשאלו את המוכר), ועוד 3 דקות של טחינה וזה שלכם.
חשוב להגיד – יוצא מהמתכון הזה כמות ענקית. זה נשאר מושלם במקרר כמה שבועות אם לא תכניסו כף מלוכלכת אז אל דאגה, סמכו עלי שזה יתחסל. פשוט האופציה השנייה זה להכין עם 1/2 חבילה של טופו אבל אני שונאת קופסאות פתוחות במקרר ?
מיונז טבעוני
מצרכים למיונז (בכמות ענקית של מעל 1/2 קילו):
1 חבילה טופו משי רך – Silken Tofu Soft (להשיג במקררים או במדפים בסופר)
3 כפות מיץ לימון
3/4 כוס שמן צמחי
2 כפות גדושות חרדל דיז’ון חלק
בין 1/2 כפית ל-1 כפית מלח (הסבר באופן הכנה)
אופן הכנה:
– במעבד מזון או בלנדר שמים את הטופו, ללא הנוזלים, ביחד עם מיץ לימון וחרדל.
– טוחנים בפולסים עד שנוצר ממרח חלק.
– ועכשיו, מוסיפים את השמן בהדרגה (לאט לאט), תוך כדי שהבלנדר עובד, עד שכל השמן נטמע בממרח והוא חלק לגמרי.
– ממליחים, קודם 1/2 כפית ורק אם צריך מוסיפים את יתרת המלח, וממשיכים לטחון עוד 30 שניות.
– טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך. אם אתם אוהבים מיונז עם טעמים יותר דומיננטיים אפשר להוסיף עוד קצת חרדל או מיץ לימון.
– מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1 כפית חרדל דיז’ון גרגירים. יצא משגע.
– במקום לימון אפשר להשתמש בחומץ 5% או ליים.
– כן, אפשר שמן זית.
– כן, אפשר להפחית את כמות השמן ל-1/2 כוס, קחו בחשבון שיוצא מזה מלא מיונז, אבל אז הוא יהיה סמיך יותר.
נראה מושלם!
לכמה זמן זה יכול להחזיק במקרר? (כמובן שהצנצנת סגורה)
נראה מעולה…
אפשר לשאול בטופו של איזו חברה השתמשת?
האם ניתן לוותר על הטופו? או להחליף במשהו אחר?
הי..ומה לגבי המתכון של האופן בצילי?זה נשמע לי מדהים..
תודה
היי… מה יכול להיות תחליף לטופו?
לא קריטי לי הטבעוני
פשוט מתכון למיונז קלאסי עם ביצים. אעלה משהו דומה בקרוב כי זה מתכון קצת אחר.
הכנתי את המיונז לפי המתכון שנתת פה, העדפתי חצי כוס שמן זית ופשוט יצא מדהים!
זה נשמר חודש במקרר, אבל אתמול התחלתי לראות שהצבע מתחיל להשתנות אז החלטתי לא לקחת סיכון ולעשות חדש, בדיוק בדיוק המתכון הזה. טעים ברמות!
תודה על המתכונים המדהימים שלך, את מלכה!
אז תחפשי מתכון של מיונז לא טבעוני בשביל מה נכנסת חח
מעולההה. מתכון מושלם. תודה רבה!
הכנתי את המיונז לפי המתכון שנתת פה, העדפתי חצי כוס שמן זית ופשוט יצא מדהים!
זה נשמר חודש במקרר, אבל אתמול התחלתי לראות שהצבע מתחיל להשתנות אז החלטתי לא לקחת סיכון ולעשות חדש, בדיוק בדיוק המתכון הזה. טעים ברמות!
תודה על המתכונים המדהימים שלך, את מלכה!