עוגות נוטלה מ-3 מצרכים או: המתכון הגאוני ביקום!

Posted on

את המתכון שלפניכם הכנתי בפעם הראשונה לפני שלוש שנים אחרי שמצאתי אותו באחד מהשיטוטים שלי בבלוגים בארה”ב. מאחורי המתכון עמדה לורה, בלוגרית אפייה שהתמקדה בעיקר במתוקים.

אחרי שהכנתי אותו, והבנתי שמצאתי אוצר, לא פחות, שלחתי לה תמונה של העוגות שיצאו מהתנור וסיפרתי שאני רוצה לעלות את המתכון לטור שלי באתר שבו עבדתי. את ברכת הדרך קיבלתי עוד באותו יום ובאותה הזדמנות היא סיפרה שהיא הפכה להיות טבעונית ושבלוג המתוקים שלה נסגר ועובר להתמקד באוכל בריא וטבעוני.

אז הבלוג אמנם ננטש אבל המתכון ממש לא.

קצת אחרי שפרסמתי את העוגות לפני שלוש שנים, המתכון הפך להכי פופולרי באתר וגרף אלפי לייקים ושיתופים וכמעט 200,000 אנשים צפו בו. מטורף! לא היה מישהו שלא דיבר איתי על העוגות האלה. שלא הכין אותן. שלא שמע עליהן. והאמת? לגמרי בצדק.

מדובר במתכון ג א ו נ י לעוגות נוטלה מ-3 מצרכים בלבד! כן, מה ששמעתם. ולוקח בדיוק, אבל בדיוק, 3 דקות להכין אותן. רק מערבבים בקערה ומעבירים לתנור. 13 דקות אחר כך כבר יתפשט בבית ריח עז של נוטלה שקשה לעמוד בפניו.

וכדי להפוך את העוגות הקטנטנות האלה למושחתות עוד יותר, מילאתי את חלקן העליון, שנוטה לשקוע אחרי האפייה, בגאנש שוקולד חלב שאחרי קירור הופך למעין טראפלס.

בקיצור, עזבו אתכם מהתיאורים וצפו בסרטון ההכנה. נראה אתכם מחזיקים מעמד ולא רצים למטבח להכין את העונג הזה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגות סופלה נוטלה מ-3 מצרכים

מצרכים (ל-8 עד 10 עוגות קטנטנות):
1 צנצנת קטנה (350 גרם) נוטלה או 1/2 צנצנת גדולה
2 ביצים L
2/3 כוס (90 גרם) קמח תופח

לרוטב שוקולד חלב (אופציונלי – ויש עוד אופציה בהערות למטה):
100 גרם שוקולד חלב או מריר
100 מ”ל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– בקערה בינונית טורפים את הנוטלה והביצים עד שהביצים נטמעות ונעלמות.
– מוסיפים את הקמח וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
– מעבירים לתבנית שקעים משומנת היטב או כוסות של סופלה עד 3/4 גובה, ואופים במשך 12-15 דקות תלוי כמה רך רוצים את זה.
– בינתיים ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלב.
– כשהעוגות מצטננות מעט ממלאים את השקעים שנוצרו למעלה ברוטב שוקולד (השקעים לא תמיד נוצרים וזה בסדר גמור).
– זוללים בהנאה.

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים
עונג שאין כדוגמתו

הערות ושדרוגים
– במקום גנאש שוקולד אפשר למלא את השקעים בממרח חלבה, בחמאת בוטנים, בריבת פטל או בכל ממרח אחר שאוהבים.
– במקום גאנש משוקולד ושמנת אפשר לערבב פשוט 3 כפות נוטלה עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה וזהו. לא צריך אפילו לחמם או להמיס פשוט לערבב עד שמגיעים למרקם שאוהבים.
– למראה מיוחד מפזרים מעל פניני שוקולד או שברי מקופלת או שערות חלבה.
– חשוב חשוב חשוב: העוגות האלה רכות מאוד אז אי אפשר להכין אותן בתוך עטרות נייר אלא אם הנייר בתוך תבנית שקעים אחרת הנייר פשוט יתפשט לצדדים.
– בבקשה אל תאפו את העוגות יותר מ-15 דקות מקסימום. החלק הפנימי חייב להשאר רך והוא גם מתייצב בקירור.

63 תגובות

  1. סיון says:

    נראה מדהים! במידה ורוצים להשתמש בקמח רגיל, כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?

    1. רחלי קרוט says:

      3/4 כפית

  2. יפעת חפץ says:

    שלום לך, אני גרה בארגנטינה והיום בתי בת ה-13 החליטה לנסות ויצא משהו משהו, מדהים. תודה רבה!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3

    2. יוסי נוי says:

      איך זה מתקשר לזה שאת גרה בארגנטינה ולבת שלך שהכינה ויצא משהו מדהים.
      לדעתי היה לך יותר חשוב לומר שאת גרה בארגנטינה מאשר לפרגן.נו טוב שיהיה

      1. ליאורה says:

        היא פשוט רצתה להראות שעד ארגנטינה מגיעים המתכונים וכיף לעקוב אחרי ישראלים שאתה בחול

  3. טלי says:

    יצאו טעימות מאוד רק המרקם שלהן במקרר הופך להיות קצת צמיגי- כמו מסטיק…זה אמור להיות ככה? את משתמשת בטורבו באפייה?? חוץ מזה הסרטון מושלם ואני ממש אוהבת את הבלוג שלך ?

    1. רחלי קרוט says:

      זה לא אמור, זה יכול לקרות בגלל 2 דברים. או ערבוב ארוך מדי אחרי הוספת הקמח ואז הוא מפתח גלוטן ונעשה מעט צמיגי או שאפית יותר מדי זמן.
      ולא, אני לא משתמשת בטורבו, תמיד מרגיש לי שזה שורף ומאיץ מדי את האפייה.

      ותודה! בטוחה שבפעם הבאה יצא מושלם 🙂

      1. קטי דוד says:

        אפשר לשים במק9יא?

        1. רחלי קרוט says:

          בהחלט

  4. אורנית שטרמפל says:

    יקירתי …. הכנתי ועוד איך הכנתי. הילדים אכלו אני עדיין לא. פשוט חישבתי מהר מאוד כמה נקודות יש לכל עוגה קטנה שכזו השומרים משקל וכמעט התעלפתי… אבל בטוחה ששווה כל נקודה וכל ביס.

  5. מיכל says:

    ואוו, הם יצאו מדהימים. כל כך פשוט להכנה וכל כך טעימים…

  6. רותם says:

    אפית בתבנית מיני-מאפינס?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לא אלה שבגודל ביס, קצת יותר גדולים. אבל לא הרגילים.

  7. אנונימית says:

    נראה מדהים.
    כמה ימים יכול להחזיק בקופסה סגורה?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה 🙂
      שבוע

  8. רונית says:

    היי,זה נראה מושלם-רק לי יש בעיה “קטנה”,אינני אוכלת נוטלה מטעמי כשרות-ישנו ממרח חלופי שהיית יכולה להמליץ לי עליו בבקשה?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, שוקולד השחר יעבוד מעולה 🙂

      1. רונית says:

        תודה לך רחלי,אנסה בהקדם האפשרי?

        1. שוש says:

          היי, יכולה להכין מאותם המצרכים והכמויות עוגה בתבנית גדולה במקום עוגיות קטנות?

      2. אורה says:

        ויצא גם ממרח “פסק זמן” שאינו עשוי מאבקת חלב נוכרי. הוא דומה לנוטלה.

  9. רוי says:

    היי, ניתן לאפות בתבנית רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      תראי, אני ממליצה שלא, כי העוגה רכה מאוד באמצע ושיש מסה גדולה זה יקרוס. מצד שני, חייבת לספר שכמה כבר הכינו (ואפו יותר זמן) ואמרו שיצא מוצלח.
      אז אין לי תשובה החלטית, ההמלצה שלי היא לא 🙂

  10. טלי says:

    יצאו מצוין. . לא כל כך שקעו באמצע, זה לא הפריע לנו 🙂
    הולך מעולהגם עם כדור גלידת וניל וקצפת. ..

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! הכי עשית לי חשק להגיש עם קצפת וגלידה 🙂

    2. לילך says:

      במה אפשר להחליף את הביצים

  11. פנינה says:

    ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט

    2. חגית says:

      היי פנינה האם ניסית עם קמח ללא גלוטן? איזה ואיך יצא?

  12. אביטל says:

    שבוע מבורך
    הכנתי עם שוקולד אגוזים אחר
    למרות שאפיתי 12 דקות על השעון בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
    זה יצא מרקם של עוגת שוקולד רגילה אך טעימה בטרוף

    כדי שיצא לי את המרקם הפאדג’י הזה האם את ממליצה להנמיך מעלות של התנור או לאפות פחות זמן?

    1. רחלי קרוט says:

      להנמיך מעלות, לרוב התנור מראה טמפרטורה מסוימת אבל היא לא באמת נכונה ובכל מקרה גם תלוי עד כמה מילאת את המנז’טים. ספציפית כאן ממליצה שתשימי 170 ותבדקי כבר אחרי 10 דקות. העוגות צריכות להיות יציבות בשוליים אבל מעט רוטטות באמצע (לא נוזליות)

      1. אביטל says:

        תודה על התגובה

        מנסה מחר כמו שאמרת רק כמות כפולה 🙂

  13. אלינור says:

    היי,
    האם צריך לשמן את המנז’טים לפני ששופכים את התערובת?

    1. רחלי קרוט says:

      לא חייבים

  14. ש says:

    היי כמה יוצאים בערך?
    ואיזה גןדל שקעים?

  15. לירז says:

    שלום רחלי1
    רק לפני מ”ס ימים גיליתי את האתר שלך.לגבי מתכון עוגת נוטלה מ-3 מצרכים בלבד. אני דוגלת בבריאות.רציתי לדעת אם ניתן להכין לאנשים סוכרתיים למשל עם תחילף סוכר כמו:סוכרלוז ?
    והאם ניתן להכין את העוגות עם ממרח נוטלה שמכינים בבית?
    2. האם במקום קמח רגיל ניתן להשתמש בקמח מלא 70% כמו למשל כוסמין?
    בתודה על המענה: לירז.

  16. לירון says:

    הי, נראה ממש טעים. אבל בסרטון ובתמונות הגנאש נוזל והחלק הפנימי רך כמו סופלה. זה נראה חם. מצד שני כתבת להגיש קר או בטמפ’ החדר…. כדאי לחמם?

    1. רחלי קרוט says:

      בוידאו זה לפני הקירור. אפשר להגיש את זה ככה, חמים ודומה מאוד לסופלה או לקרר ואז יש עוגת פאדג’ עם סוג של טראפלס בפנים. תלוי מה את אוהבת 🙂

  17. עלמה says:

    אם רוצים רק יחידה אחת?

  18. הדר says:

    שלום. אני רוצה להכין את העוגה הזו. לא הבנתי מה זה המנזטים וכמה זמן העוגה צריכה להיות בקירור כדי להתייצב?
    תודה

  19. סיון says:

    הי, הכנתי היום יצא ממש טעים תודה רבה :))

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  20. מעיין says:

    היי רחלי,
    יש לי ממרח קינדר בואנו במרקם של נוטלה.
    חושבת שזה יעבוד איתו במקום הנוטלה?

  21. נילי says:

    האם אפשר להקפיא? ואם כן- מתי כדאי להוסיף את השוקולד מעל?

  22. נעמה says:

    היי, האם אפשר להכין עם קורנפלור במקום קמח?!?

  23. רותם says:

    הי, בא לי שוב להכין… כמה זמן להערכתך צריך לאפות בתבנית מיני-מאפינס? (קטנים קטנים, יותר מאלה שבוידאו). טמפ’ האפייה מושפעת?

  24. דניאל says:

    האם ניתן להכין כעוגה שלמה?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, העוגות הקטנטנות האלה מאוד רכות באמצע ועוגה גדולה פשוט תקרוס פנים

  25. בריין says:

    שלום רחלי
    הכנתי כרגע את המתכון והוא עדיין בהכנה
    אני בן 14 וממש כיף היה להכין את העוגה תודה רבה
    זה נראה מדהים

  26. בטי says:

    היי.האם אפשר להכין במולטיקייק???

  27. בטי ש says:

    היי.האם אפשר להכין במולטיקייק???

  28. שני says:

    היי
    האם השקעים נוצרים באופן אוטומטי בזמן האפייה בתנור או שצריך לעשות משהו כדי שזה ייצא כך?

  29. עדי says:

    היי
    לא לגמרי הבנתי איך נוצריםה שקעים באמצע?
    מראה מושלם! מתה להכין!

    1. רחלי קרוט says:

      אחרי האפייה (בזמן הצינון), החלק הפנימי קורס קצת פנימה, במידה כמובן ואפית לפי הדקות המצוינות. אם אופים קצת יותר אז לא תמיד נוצר השקע בפנים כי העוגות נשארות יציבות.

  30. מאשה says:

    המתכון נראה מעולה!
    אם יש לי ביצים בגודל מדיום, כמה ביצים לשים?
    תודה!

  31. דורית says:

    היי! הכנתי היום עם הבן שלי אבל לא היה מצב לשחרר מהמנג’טים אחרי האפייה מבלי שהכל ייחרב. האם זה מעיד על זמן אפייה לא מספק, או שצריך בכל זאת לשמן את המנג’טים?

  32. יהודית says:

    הי זה נראה מעולה
    האם אפשר להפוך את זה לטבעוני?

  33. רעות says:

    הי,
    במה אפשר להחליף נוטלה?
    אולי בקרמלו?
    תודה!

  34. רעות says:

    הי,
    במה אפשר להחליף את הנוטלה?
    אולי בקרמלו?
    תודה!

  35. יעל says:

    מתאים להריוניות?

    ומצטרפת לשאר ניסיתי להוציא מהמנגט והוא קרס, בנוסף לא נוצר שקע

  36. ‫פנינה says:

    יש אפשרות להכין כפרווה ?! מטעמי כשרות בארוחה בשרית ?

  37. ליאורה says:

    היי , איך שומרים אותם וכמה זמן? תודה:)

  38. אנונימי says:

    היי, נראה מעולה!
    האם ניתן להחליף את הנוטלה במרח נוטלה ביתי (אגוזי לוז, שוקולד מריר, מייפל…) שהוא באותו מרקם של נוטלה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend