הצלחת שכולם מחכים לה בחג. זאת שאחריה כבר אין מקום לכלום. המרק שמבקשים ממנו עוד צלחת, ועוד אחת, ורק עוד קניידלך אחרון ודי.
והפעם הבאתי לכם גרסה משודרגת עם מילוי מפתיע של כבדי עוף ובצל מקורמל שמתחבאים בתוך הקניידלך. אל תגלו לאורחים שזה שם וחכו לקריאות התפעלות.
אתם עוקבים אחרי כבר באינסטגרם? בואו בואו 🙂
אל תפספסו: מאות מתכונים מעולים לפסח
מרק עוף עם קניידלך ממולאים בכבדי עוף
מצרכים למרק:
4 כפות שמן
2-3 חלקי עוף עם העור
3 גזרים קלופים
2 ענפי סלרי כולל העלים
½ שורש סלרי או שורש פטרוזיליה, קלוף
1 בצל לבן, קלוף
½ כפית כורכום
1 כף גדושה מלח
מצרכים לקניידלך:
1 קופסה (2 שקיות) תערובת להכנת קניידלך מאסטר שף
4 ביצים L או XL
1/3 כוס שמן
מצרכים לכבדי עוף:
3 כפות שמן
2-3 בצלים לבנים, קלופים
400 גרם כבדי עוף נקיים
½ כפית מלח
2 כפות סילאן
½ כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– מכינים את המרק: חותכים את הגזרים ל-3 וחותכים את הסלרי למקטעים באורך 4 ס”מ.
– בסיר כמה שיותר גדול מטגנים את העוף עם שמן, כשהצד של העור כלפי מטה, עד שהעור מזהיב. הופכים את העוף ומוסיפים גזרים, סלרי, בצל ושורש סלרי או פטרוזיליה. מטגנים עוד 10 דקות.
– מוסיפים 4 ליטר מים, מלח וכורכום ומבשלים במשך שעה וחצי לפחות. טועמים ומתקנים תיבול.
– להכנת הקניידלך: טורפים בקערה את הביצים עם השמן ומוסיפים את תערובת הקניידלך. מערבבים ומעבירים למקרר לרבע שעה או עד ההכנה.
– להכנת הכבדים: חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותם בשמן, בסיר סוטאז, עד שהם מזהיבים.
– מוסיפים כבדי עוף, מלח, סילאן ופלפל שחור ומטגנים מ-2 הצדדים עד שהכבדים משנים את צבעם.
– מוציאים, מצננים מעט וקוצצים גס.
– מבשלים את הקניידלך: לוקחים חתיכה מתערובת הקניידלך שבינתיים התייצבה ומועכים בתוך היד למעין פיתה, מניחים באמצע כפית מכבדים העוף עם הבצל וסוגרים עם עוד מתערובת הקניידלך שפוחסים מעט. מגלגלים לכדור חלק ומניחים בצד על נייר אפייה או תבנית משומנת כדי שהם לא ידבקו.
– מחממים הרבה מים בסיר וממליחים את המים. מבשלים את הקניידלך במשך 25 דקות על אש נמוכה-בינונית. אתם לא רוצים פה בעבוע חזק כדי שהם לא יתפרקו.
– כשהקניידלך מוכנים מעבירים אותם לסיר עם המרק המוכן ומגישים.
הערות ושדרוגים
– מומלץ מאוד לבשל את הקנידלך בנפרד למרק ולא לבשל אותם בתוך המרק כדי שהחתיכות הקטנות שמשתחררות בזמן הבישול לא יעכירו את המרק.
– אני מעבירה את הקניידלך בסיום הבישול למרק המוכן ושם הם נשמרים עד להגשה.
– שימו לב שתערובת הקניידלך מתנפחת בבישול אז נסו לשים שכבה דקה מסביב לכבדים וליצור כדורים לא מאוד גדולים כי הם עוד יגדלו.
– ניתן להוסיף למרק, ב-10 דקות האחרונות של הבישול, צרור שמיר או 1 כף אבקת מרק עוף שמערבבים קודם עם כוס מים רותחים.
– אפשר להוסיף למרק כרובית, כרוב ו/או חתיכה של דלעת.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.
א. זה מתכון של אהרוני מלפני 30 או 40 שנה, ראוי לתת את הקרדיט. ב. קניידלך מקופסה? בשביל זה לא צריך מתכונאים. כדי לערבב קמח מצה, שמן, ביצים, מים, מלח ופלפל לא צריך לקנות קופסה. חבל
א. כופתאות שמכינים אותן כמו שצריך לא מתפוררות.
ב. כופתאות מבשלים במרק כדי שהבצק יקבל את טעמו.
ג. לקירמול בצל צריך אש קטנה וסבלנות ולא חריכת סוכר.
ד. בליל הסדר מקובל להגיש אוכל כשר.
ניראה טעים!
מטעמי כשרות, אין להשתמש בכד טרי שלא עבר צלייה.
זאת לא חומרא, זאת כשרות בסיסית.
חוץ מזה ניראה אחלה מתכון!! רחלי אנחנו משוגעים על התכונים שלך!!!!
כבד** טרי