בואו נתחיל רגע מהסוף – זאת לא באמת שווארמה. לא כי מדובר בפרגיות או כי מטגנים אותן על מחבת במקום לשים אותן על שיפוד מסתובב. פשוט כי התיבול פה שונה לגמרי.
אם בשווארמה אתם רגילים לתבלינים חזקים של כמון ופפריקה, כורכום וראס אל חנות (או בהרט) כאן הטעמים שונים. עדינים יותר, קצת מתקתקים וקצת פיקנטיים, הרבה יותר נעימים ובגדול – מדובר במרינדה הכי טובה שאני מכירה.
אני קוראת לזה שווארמה בעיקר בגלל החיתוך וגם כי אוכלים את זה כמו שווארמה – בפיתה, לצד תוספת או ביחד עם חומוס או טחינה.
מה שכיף במרינדה הזאת, שהשרייה של העוף בלימון מרככת אותו מאוד (כמו שמרככים עוף עם ריוויון אבל אז זה לא כשר) והתוספת של המייפל יוצרת מעין מעטה סטיקי ומבריק שמתקרמל במחבת והופך את הציפוי של העוף לטעים במיוחד.
שימו לב שיש פה מעט בהרט, תערובת תבלינים שנמכרת ככה בכל חנות תבלינים והיא כוללת בתוכה לרוב ציפורן, קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט ועוד תבלינים חמים ומעט מתקתקים שמאוד מחמיאים לכל המרינדה הזאת. אם אין לכם את תערובת התבלינים הזאת אני ממש ממליצה לכם לרוץ לקנות. זה נהדר למרקים, לתבשילים, לאורז, לקובה ובגדול למלא מתכונים.
והנה גם המלצה, תגישו את השווארמה לצד ירקות חתוכים יפה – ועדיף כמה שיותר סוגים וצבעים. וכמובן טחינה. מתובלת טוב טוב ועם המיץ של העגבניות. ככה תקבלו ארוחה משביעה, קלילה ומתאימה מאוד לימים החמים וגם חסכונית בקלוריות ובפחמימות.
שווארמה פרגיות
מצרכים:
6 נתחי פרגית, שטוחים וללא עצמות (מבקשים ככה מהמוכר)
מיץ מ-1/2 לימון (אם אין הרבה מיץ אז מיץ מלימון שלם)
2 כפיות מייפל (או סילאן)
עלי טימין מענף אחד
עלי רוזמרין מענף אחד
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
4-5 כפות שמן זית
1/2 כפית בהרט – לא לוותר
3 שיני שום, כתושות דק דק (אם יש לכם ממרח שום בכלל מושלם)
1/3 פלפל צ’ילי טרי, קצוץ דק דק או 1/4 כפית צ’ילי גרוס
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים (פרט לפרגיות) ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב עד שכל העוף עטוף ברוטב.
– מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. אפשר גם למשך הלילה.
– מחממים מחבת פסים עם 2 כפות שמן זית ומניחים את הפרגיות, עם כל המרינדה שעוטפת אותם, על המחבת החמה. מטגנים במשך 4-5 דקות ולא הופכים עד שהחלק התחתון צרוב יפה וזהוב. נסו לא לשחק עם זה יותר מדי אלא להמתין בסבלנות עד שהמתקבלים פסי צריבה זהובים.
– הופכים לצד השני ומטגנים עוד 2 דקות.
– מוציאים לקרש חיתוך, ממתינים 5 דקות ורק אז חותכים לרצועות דקות.
– מגישים בצלחת עם המון ירקות טריים חתוכים או מעל אורז או בתוך פיתה או לצד פירה.
הערות ושדרוגים
– כן, אפשר חזה עוף שטוח במקום פרגיות. אבל זה יוצא פחות עסיסי.
– ואם אין טימין או רוזמרין? אפשר לוותר אבל באמת שהם סופר משדרגים אז נסו להשיג. ורק טרי. היבשים לא יעשו פה עבודה טובה.
– ממרח שום הוא אחד המוצרים האהובים עלי במטבח. אפשר למצוא את זה בשפורפרת בסופר או בצנצנת זכוכית במקררים ליד האריסה ושם הממרחים. כפית מזה והכל יהיה טעים יותר. אני מוסיפה את זה פה למרינדה אבל אפשר גם להוסיף לטחינה, לרטבים של סלט, למיונז (ואז יש מיונז שום), לתבשילים ולתערובות של עוף/בשר.
– חשוב להשרות את העוף לפחות שעתיים כדי שיקבל את כל הטעמים אבל אם אין לכם זמן גם שעה זה בסדר.
אפשר עם חזה הודו?
נראה פצצה!
איך אני אוהבת בהרט:)
שלום
האם בישול בתנור גם יצא טוב?
אפשר בלי מייפל /סילאן /סוכר?
משהו שיכול להתאים לאנשים עם סוכרת?
תודה!
אם הפרגית שלי כבר חתוכה לרצועות מה לעשות?
המון תודה!
הכנתי היום עם פרגית כבר פרוסה ושמנתי את הבשר בתוך טורטיה- יצא מעולה!!!!
היי 🙂 אם אני משתמשת בטימין ורוזמרין יבשים (כלומר מתבלין), כמה בערך לשים? תודה!