5 דקות להדק את הבצק לדפנות, 13 דקות (בדקתי) להכין את המילוי ו… קדימה לתנור. 20 דקות אחרי זה ותגלו טארט שוקולד חלומי, גבוה ופאדג’י באמצע, עם בצק פריך מסביב, שיהפוך בקלות לכוכב של הארוחה. ואפילו אפשר להכין אותו בגרסת פרווה בלי להתפשר בכלל על הטעם. יאאאא.
אז כן – מסתבר שאפשר להכין קינוח שוקולדי מדהים באמת בכלום זמן.
כבר כתבתי פה לא פעם (ואפילו צילמתי לכם את השלבים בטלוויזיה) כמה אני אוהבת לעבוד עם בצק פריך מוכן. זה מקצר את העבודה בטירוף, חוסך טונות של כלים (תחשבו על שטיפה של מעבד מזון או מיקסר) ובאמת שהרבה יותר קל לעבוד עם הבצק.
אני באמת מוצאת את עצמי משתמשת בזה שוב ושוב. גם בטארטים מתוקים וגם בקישים מלוחים.
אז כשמעדנות פנו אלי כדי שנשתף פעולה עם הבצקים שלהם, היה לי ברור שאני הולכת על זה. סליחה, יותר בכיוון של רצה. ואל תגלו להם שאני משתמשת בבצק הזה גם ככה ?
ובכלל, איפה שאפשר לקצר, כל עוד זה לא פוגע משמעותית בטעם, אני מעדיפה לקצר. בעיקר כי שלבים ארוכים הרבה פעמים מרתיעים אנשים מלהכנס למטבח, ואם יש משהו שחשוב לי, מעבר ללימוד של טכניקות (כמובן שגם הן חשובות) זה לגרום לאנשים להכין. להרגיש את תחושת הסיפוק כשמשהו מעשה ידיהם יוצא מהתנור וקוצר מלא מחמאות.
ומה יש פה חוץ מבצק דק ופריך? כמובן, מילוי גבוה של בראוניז שוקולד עם שכבת טראפלס שוקולד קרמית שנמסה בפה.
אז תגידו לי אתם, יש דרך טובה יותר לחגוג את יום השוקולד?
- אגב, המתכון כאן מתאים לטארט אחד. ממליצה לכם בחום להכין כבר 2 טארטים (הבצק מספיק ל-2 טארטים) ואז רק להכפיל את הכמויות של המילוי והציפוי. ומה עושים מהבצק שנשאר? כתבתי לכם הצעה למטה בהערות.
- הכנתם? ברור שהכנתם! צלמו לי איך יצא. מחכה לכם בעמוד באינסטגרם.
טארט שוקולד מופלא
מצרכים (לטארט אחד בגודל 22):
1 חבילה בצק פריך מתוק, מעדנות (מופשר לילה במקרר) – מספיק ל-2 טארטים
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם חמאה
2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן – אפשר גם קצת פחות
3 ביצים L
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן – אפשר קמח כוסמין בהיר
לשכבת טראפלס שוקולד:
80 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/3 מיכל (85 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או 32%
1 כף ממרח שוקולד שאוהבים
אופן הכנה:
– מניחים את הרינג או תבנית הטארט מעל הבצק וחותכים בערך 4-5 ס”מ מסביב לתבנית כך שיווצר לכם עיגול שגדול ב-5 ס”מ מהתבנית שלכם.
– מניחים את עיגול הבצק מעל התבנית ומהדקים את הבצק לתוך תחתית התבנית ובצמוד לדפנות. חשוב ליצור 90 מעלות בין הדפנות לתחתית ולהדק היטב.
– בקערה בינונית, שמתאימה למיקרו, שמים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים ממרח שוקולד וסוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית עם הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות. מצננים מעט בחוץ ובינתיים מכינים את הגאנש. שימו לב שבלילת השוקולד לא תופחת במהלך האפייה והיא צריכה להגיע כמעט עד גובה הבצק, רק תשאירו 1/2 ס”מ מקום לגאנש שוקולד שיגיע תיכף מעל.
– שמים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים היטב.
– מצפים את החלק העליון של הטארט, מעל המילוי, בגאנש שוקולד (כמה שיותר יותר טעים) ומעבירים למקרר עד להגשה. חשוב שהטארט יתקרר לפחות כמה שעות כדי שהמילוי יתייצב.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים לקשט חשוב לעשות את זה אחרי שהגאנש קצת מתקרר שהוא לא יחמם וימיס לכם את הקישוטים.
– במקום ממרח שוקולד אפשר לשים ממרח חלבה או חמאת בוטנים.
– אפשר לעטר את הטארט בכל ממתק שוקולד שאוהבים ואפילו בסוכריות או פולי קקאו. וכמובן – פירות! עדיף רכים ומתוקים וכאלה שלא מגירים המון נוזלים כדי שלא ירטיבו לכם את הטארט. אם היו תותים עכשיו זה היה נהדר ?
– מי שאוהב בצק פריך יותר מתפורר כזה, אפשר לאפות את הבצק בתוך הרינג לפני המילוי במשך 15 דקות ורק אז להכניס את המילוי ולאפות שוב. במקרה הזה חשוב למלא את התבנית עם הבצק בנייר אפייה ומשקולות (גרגירי חומוס למשל) כדי שמשהו יחזיק את הבצק צמוד לדפנות והוא לא יקרוס למטה.
– רוצים גרסת פרווה? פשוט ממירים את החמאה בשמן קוקוס.
– ואם נשאר לכם בצק? הכי פשוט – מפזרים למעלה קצת סוכר וקינמון ומרדדים אותם לתוך הבצק. קורצים לכל צורה שאוהבים ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה קלה. יתקבלו עוגיות נהדרות.
– המתכון בשיתוף מעדנות.
אפשר להשתמשבשוקולד מריר רגיל של עלית או שצריך סוג יותר איכותי ושוקולדי?
קניתי פאיים קטנים מוכנים
אפשר להשתמש במלית הזה?
אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית 26. איך להגדיל את כמויות המלית?
במרכיבים רשום: לשכבת טראפלס שוקולד:
שוקולד מריר, שמנת מתוקה.
באופן הכנה כתוב שוקולד וחמאה.
זה בילבל אותי, הוספתי שמנת מתוקה וקצת חמאה, יצא מושלם.