בשנה האחרונה נדמה שלא משנה לאיזה מסעדה אכנס אמצא כנאפה בסקשן הקינוחים. למרות שמדובר במנה שמככבת כבר מאות שנים, בתקופה האחרונה נדמה שעשתה סוג של עלייה או שאולי מדובר במגמה גדולה יותר שבה האוכל הערבי-מזרח תיכוני מקבל במה נרחבת יותר וגם לא מעט אדפטציות חדשות.
כך או כך הכנאפה כאן והיא כאן כדי להשאר, ובצדק. מדובר בביס שיש בו הכל – מרקם פציח ומתפצפץ בפה, מילוי שטומן בתוכו בשר או גבינות ורוטב דומיננטי שמחבר הכל יחד. לעומת הכנאפה המתוקה, שם התיבול והמתיקות מגיעים מהסירופ ששופכים מעל, בכנאפה מלוחה הטעמים החזקים נמצאים דווקא בפנים, ממתינים שתגלו אותם.
אגב, עוד אינדיקציה לעליית המדרגה שעשתה כאן הכנאפה לאחרונה היא הימצאותן של אטריות הקדאיף בכל סופר. מהסופר השכונתי הקטן ועד למדפים ולמקפיאים בסופרים הגדולים. מה שאומר שתמצאו אותן בקלות כמעט בכל מקום.
ומילה לגבי המתכון הזה, שהוא אחד המדהימים שיצא לי להכין ולאכול – מדובר על שילוב של אטריות קדאיף קראנצ’יות עם מילוי של עוף, קינמון וצנוברים. מילוי שמזכיר מאוד פסטייה מרוקאית. למרות הרושם החגיגי מדובר באמת בשלבי הכנה פשוטים וקלים שבסופם תוכלו להשוויץ שאת המנה היפהפייה הזאת, שנדמה שהוכנה במסעדה, אתם הכנתם.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
כנאפה במילוי עוף קצוץ עם צנוברים וקינמון
מצרכים (כנאפה בקוטר 22 או 24):
250 גרם אטריות קדאיף (אם קונים קפוא מפשירים קודם)
5 כפות שמן זית או נטורינה מומסת
למילוי:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
400 גרם פרגיות טחונות או קצוצות לקוביות קטנות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון – אפשר גם 1/2 כפית לטעם יותר מתקתק
1/2 כפית צ’ילי גרוס
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/3 כוס צנוברים קלויים
להגשה:
מעט פטרוזיליה קצוצה
טחינה מוכנה
צנוברים קלויים
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים את אטריות הקדאיף עם השמן ומפרידים מעט את האטריות – מקפידים שכל האטריות יצופו בשמן. מניחים בצד.
– קוצצים את הבצל לקוביות או לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה.סבלנות, זה לוקח בערך 15 דקות.
– מוסיפים את הפרגיות הטחונות או הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל, צ’ילי וקינמון ומטגנים, תוך כדי מעיכה עדינה של העוף, עד שהעוף משנה את צבעו והוא פירורי כמו בולונז.
– בינתיים קוצצים דק דק פטרוזיליה.
– מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים לעוף, מטגנים יחד 2 דקות ומעבירים לקערה.
– מרכיבים: משמנים מעט מחבת רחבה עם שמן זית ומניחים שכבה אחידה של האטריות בערך בגובה של 1-2 ס”מ. חשוב שתהיה שכבה שמכסה את התחתית בלי שיהיו חורים.
– מניחים מעל את המילוי ומקפידים להשאיר ס”מ בצדדים ללא מילוי.
– מכסים עם יתרת האטריות ומהדקים מעט עם הידיים.
– מטגנים על אש בינונית במשך 15 דקות או עד שהחלק התחתון זהוב ויפה.
– הופכים לצלחת ומחזירים לאש לטיגון בצד השני. עשו זאת בעדינות כדי שהכנאפה לא תתפרק.
– כשהכנאפה זהובה מ-2 הצדדים מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים טחינה בנדיבות ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למילוי, בזמן הטיגון של העוף, גם 1/2 כפית בהרט וגם 1 כפית דבש לטעם מתקתק שמשתלב כאן מושלם בדיוק כמו בפסטייה.
– במקום פרגיות טחונות אפשר להשתמש בבשר טחון רק לצרוב אותו קצת יותר זמן עד שהוא מתרכך.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לעוף הצרוב במחבת 1/2 כוס בערך של חציל קלוי (מוכן או ביתי) ואפשר גם קוביות של חציל שטיגנתם קודם עד הזהבה.
– רוצים כנאפה טבעונית/צמחונית? אפשר למלא את הכנאפה בחצילים קלויים בכמות של 1 ו-1/2 כוסות בשר חצילים קלוי ואפשר גם בקוביות חצילים מטוגנים. עוד אופציה היא פלפלים קלויים. כך או כך, אל תוותרו על הבצל המטוגן בפנים ועל הצנוברים והתבלינים.
– במקום פטרוזיליה אפשר להשתמש בעלי כוסברה.
תודה על המתכון. ניתן להשתמש באטריות יבשות?
תודה על המתכון
האם אפשר להכין מראש? או שצריך סמוך למועד הארוחה?
מצטרפת לשאלה
תודה על המתכון הנהדר. אפשר גם לאפות במקום הטיגון?
שאלה לי. הפרגיות מתבשלות במחבת על שכבת הקדאיף?
היא כתבה שמראש מטגנים את הפרגיות על הבצל
– מוסיפים את הפרגיות הטחונות או הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל, צ’ילי וקינמון ומטגנים, תוך כדי מעיכה עדינה של העוף, עד שהעוף משנה את צבעו והוא פירורי כמו בולונז.
נראה טעים. אפשר להכין עם אטריות יבשות?
נראה מענין ומגרה מאוד. אין ספק שאכין. תודה!
אפשר עם אטריות אורז דקות כתחליף נטול גלוטן?
שאלה מעולה. אני חייבת לנסות את זה בעצמי לפני. אעדכן אם הצליח.