חשבתי המון זמן איזה סופגניות להכין השנה. מצד אחד, אני הכי בן אדם של סופגניות ריבה קלאסיות, עדיף ריבת משמשים ביתית. מצד שני, אחרי השנה המעט מוזרה הזאת, רציתי משהו אחר. קינוח שחוגג את האור, חגיגיות שמודה על מה שיש.
באחד הימים, לפני כמה חודשים, הכנתי בבית קינוח כוסות עם קדאיף ונשאר לא מעט ממנו. באותו רגע ידעתי שהאטריות הקריספיות והמתוקות האלה יככבו על הסופגניות. יוסיפו קראנצ’יות מופלאה שמהווה ניגוד נהדר לבצק הרך. אליהם הצטרף ציפוי גבינה קרמי ועדין מגבינת מסקרפונה – קרם נהדר שמחבר הכל יחד לכדי ביס אחד מסקרן וכיפי בפה.
ואחרי כמה וכמה פעמים שהכנתי אותן, יש לי גם המלצות 🙂 כדאי להכין אותך קטנות יחסית כדי לקבל בכל ביס גם מהגבינה, גם מהקדאיף וגם מהסופגנייה עצמה. השילוב של שלושתם ביחד פשוט אדיר. ואף מילה על הדבש שמזלפים מעל, וואו!
את הסופגנייה ניתן להשאיר ריקה כי הציפוי והעיטור למעלה מספיקים, אבל אם רוצים לשדרג אפשר למלא אותה, לפני הציפוי, בריבה שאוהבים או בקרם גבינה עצמו.
וההמלצה האחרונה? תכינו כמות כפולה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מתכון לפוקצ’ה ממולאות בתרד, גבינות ובטטות | לביבות גבינה מתוקות | פסטה ברוטב פסטו זוקיני
סופגניות בציפוי גבינה עם שערות קדאיף זהובות ודבש
מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
4 כפות (50 גרם) סוכר לבן
50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (180 גרם) חלב או מים
2 ביצים L
שמן עמוק – לטיגון הסופגניות
לציפוי:
1 חבילה (250 גרם) מסקרפונה COLLECTION
3/4 מיכל (180 מ”ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
5 כפות אבקת סוכר
לקדאיף:
100 גרם שערות קדאיף – קונים בכל סופר
30 גרם חמאה
1/3 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס דבש או מייפל – לזילוף
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות איטית במשך 10 דקות או עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40-50 גרם (או בכל גודל אחר שרוצים רק חשוב שכולן תהיינה באותו משקל).
– חותכים ריבועים מנייר אפייה, בגודל כפול מכדור הבצק, ומתיזים מעל כל ריבוע נייר מעט שמן כדי שהבצק לא ידבק לנייר. כמה ריבועים? כמספר חתיכות הבצק שחתכתם.
– יוצרים מכל בצק כדור עגול עם חלק עליון חלק ומניחים מעל כל ריבוע עיגול בצק.
– מכסים את כל עיגולי הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח – בערך 40-50 דקות תלוי במזג האויר.
– מחממים שמן בגובה 10 ס”מ לפחות בסיר בינוני. חשוב שהאש תהיה בינונית ולא גבוהה.
– מרימים בזהירות ריבוע נייר אפייה עם כדור בצק ומניחים את הבצק בתוך השמן. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל הסופגניות.
– לציפוי: טורפים את כל המצרכים עד שנוצר ציפוי חלק ומבריק. מניחים בצד.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– לקדאיף: בקערה בינונית מערבבים את אטריות הקדאיף ביחד עם חמאה ואבקת סוכר.
– מניחים את האטריות בשכבה אחידה על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים עד שהן מזהיבות. זה קורה די מהר, בערך 15 דקות, אז אל תתרחקו מהתנור. מוציאים ומצננים.
– מרכיבים: מניחים את הסופגנית, אחרי שהן התקררו, על מגש חגיגי ומצפים כל אחת עם ציפוי הגבינה. אפשר גם למלא את הסופגניות בגבינה המתוקה בעזרת צנתר ושקית זילוף.
– מפזרים מעל שערות קדאיף, מזלפים דבש ומגישים.
הערות ושדרוגים
– שערות הקדאיף נשמרות פריכות במשך 3 ימים ויותר כל עוד תשמרו אותן בקופסה סגורה על השיש. את ציפוי הגבינה ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
– נשאר לכם קרם גבינה וקדאיף? שימו בשכבות בכוס ויש לכם קינוח כוסות משגע.
– במקום קדאיף ודבש אפשר לפזר מעל ציפוי הגבינה גרידת לימון.
– למי שרוצה, ניתן למלא את הסופגניות בכל מילוי שאוהבים. חשוב לעשות זאת לפני שמצפים למעלה בגבינה.
– חשוב לצפות את הסופגניות כשהן כבר לא חמות אחרת הציפוי ינזל ויהיה שקוף ולא לבן.
– בשיתוף תנובה COLLECTION.
הי, הבצק אמור להיות דביק? אני אחרי התפחה ראשונה, והוא די נוזלי
אם יצא מאוד רך שימי במקרר או לקמח בזמן הגלגול לכדור
תודה, אכן קימחתי בגלגול וזה די הסתדר אחרי התפחה שנייה, עכשיו מחכה לשמן שיתחמם…
האם ניתן לעשות את הסופגניות עם קמח ללא גלוטן?
היי:)
מה אפשר לשים במקום החמאה?
מה עושים שלא יוצא לי עם פס לבן?
ממה הוא נובע
?
הבצק יצא מאוד דביק, מה אפשר לעשות? להוסיף קמח?
כמה סופגניות בערך יוצאות מהכמות הזו?
אפשר למלא בקרם פטסייר אחרי הטיגון? אם כן, האם להשתמש בצנטר ושק זילוף?