מגש שלם של אצבעות כרוב במילוי אורז – כי בנינו, אף פעם אין יותר מדי מהם. וחכו שתגלו כמה מהר זה מתחסל הישר מהתבנית.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
מגש אצבעות כרוב במילוי אורז
מצרכים:
2 כרובים בינוניים
2 ו-1/2 כוסות אורז עגול
2 עגבניות אדומות ובשלות או 3/4 כוס עגבניות מרוסקות
1 בצל סגול או לבן, קלוף
1 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים – לא חובה
3 כפות רכז רימונים (או סילאן ומיץ לימון)
3/4 כפית בהרט
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
לרוטב:
3 כוסות מים
2 כפות סילאן
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות שמן זית
1 כף אבקת שום או שום גבישי
אופן הכנה:
– משרים את האורז בהרבה מים למשך 30 דקות ושוטפים היטב 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
– חותכים את החלק הפנימי הקשה של הכרובים ומבשלים את הכרובים בהרבה מים (עד כיסוי) במשך 20 דקות או עד שהחלק החיצוני מתחיל להיות שקוף. מוציאים ומצננים.
– בינתיים קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והבצל וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
– מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי כולל האורז השטוף.
– מוצאים עלה כרוב וחותכים אותו לחצי. חותכים החוצה את הגזע העבה באמצע.
– מניחים פס של מילוי לרוחבו של העלה ומגלגלים למעין רולדה הדוקה.
– חוזרים את הפעולה עם יתרת עלי הכרוב והמילוי ומניחים את אצבעות הכרוב הממולאות בתוך תבנית תנור. מקפידים לצופף בינהם.
– אם נשאר לכם אורז מפזרים אותו מעל עלי הכרוב הממולאים.
– באותה קערה שבה היה המילוי שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. יתכן שתצטרכו עוד קצת מלח או לימון.
– מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
– מוזגים את הרוטב על גבי אצבעות הכרוב כך שהם יגיעו עד ל-3/4 גובה של הכרוב. אם חסר אפשר להוסיף מים.
– מניחים מעל נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שיסגור את התבנית היטב מכל הכיוונים.
– מעבירים לתנור ואופים במשך שעה וחצי על 180 מעלות.
– פותחים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל עליון, ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה יפה מעל.
הערות ושדרוגים
– במקום רכז רימונים אפשר לשים חצי סילאן וחצי מיץ לימון.
– אם יש לכם בבית אבקת מרק בצל תוסיפו כף לרוטב. זה משדרג ממש.
– במקום או בנוסף לפטרוזיליה אפשר לשים כוסברה ו/או בצל ירוק פרוס דק דק.
– אפשר להשתמש גם באורז יסמין או בסמטי.
האם אפשר להוסיף בשר טחון ? ואם כן האם צריך לטגן אותו לפניי?
יצא מאוד מוצלח. תודה רבה. האם יעבוד גם עם קינואה?