גביניות מלוחות עם תרד (וגם: שיטת עיצוב גאונית של הבצק)

Posted on
גביניות מלוחות עם תרד

מי אמר שגביניות חייבות להיות מתוקות? קבלו את הגרסה המלוחה שהפכה לכוכבת אצלנו במשפיה והתחסלה בשניות הישר מהתנור. כי בנינו, אין כמו שילוב של בצק חלה רך עם מילוי של גבינות שנמסות באפייה ובתוכן גם תרד מוקפץ עם שום.

את שיטת הקיפול של המאפים האלה גיליתי בחו”ל והכי התאהבתי. הנה כאן אפשר לראות איך יוצרים את הצורה הזאת (זה באמת ממש פשוט) ואפ במקרה הסרטון ירד משם עד שהגעתם למתכון הוא יחכה לכם גם בהיילייט.

אז רגע לפני חנוכה, קבלו את המאפים שהכי כיף לארח איתם. וכן, אפשר להכין אותם גם יום קודם או בבוקר ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

גביניות מלוחות עם תרד
הבולגרית מוסיפה מליחות, השמנת לבישול מביאה איתה קרמיות בלי המון אחוזי שומן והמוצרלה מחברת הכל יחד ונמסה בצורה מושלמת באפייה

גביניות מלוחות עם תרד

מצרכים לבצק (22 מאפים):
560 גרם קמח לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
4 כפות דבש או מייפל
1 ו-1/4 כוסות (300 מ”ל) מים קרים
1/4 כוס (50 מ”ל) שמן זית
1 כפית מלח

למילוי:
3 כפות שמן זית
6 שיני שום, קלופות
1 סלסלה עלי תרד
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
80 גרם גבינה בולגרית או פטה או חמד
1/3 מיכל שמנת לבישול 15% השף הלבן

להברשה ועיטור:
2 חלמונים (הצהוב של הביצה) או 1 ביצה L
1 כפית מייפל
קמצוץ מלח
שומשום

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים, על מהירות 1, במשך 20-25 דקות או עד שהבצק חלק, גמיש ומבריק. משמנים את הבצק שבקערה עם תרסיס שמן, מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או במקרר למשך הלילה (6-12 שעות).
– בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות וחותכים את עלי התרד לרצועות בעובי 1 ס”מ בערך.
– מטגנים את פרוסות השום במחבת עם שמן זית במשך דקה ולא יותר.
– מוסיפים את התרד, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות או עד שהתרד קמל ומתרכך. שימו לב לעצור ברגע שהתרד קמל ולא יותר כדי שלא יהיה סמרטוטי מדי. מעבירים את התרד עם השום לקערה בינונית – אם נקווה נוזלים בתחתית המחבת נפטרים מהם כדי שהמילוי לא יצא רטוב.
– מוסיפים לקערה עם התרד מוצרלה, גבינה בולגרית ושמנת לבישול ומערבבים היטב. מאפשרים למילוי להצטנן ובינתיים עוברים לבצק.
– מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40 גרם (כמו גדול פינג פונג בערך) ומגלגלים לצורת כדור עגול. מניחים על משטח עבודה מקומח מעט ומכסים עם מגבת למשך 5-10 דקות כדי שהבצק ינוח ויהיה קל לרדד אותו.
– מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס”מ ומקפלים לחצי כך שנוצר חצי ירח שהצד השטוח שלו (לא הצד עם העיגול) כלפי מטה). חורצים 2 פסים בצדדים, פותחים את העיגול שקיפלתם ומניחים באמצע כף גדושה מהמילוי. סוגרים את הרצועה מצד שמאל כלפי צד ימין ואת הרצועה מצד ימין כלפי צד שמאל וזהו, זה מוכן. שימו לב – פה תוכלו לראות סרטון עם שיטת העיצוב.
– מניחים את המאפים בזהירות על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 35 דקות.
– בקערה קטנה טורפים חלמונים (או ביצה שלמה) עם מייפל ומלח ומברישים את המאפים. מפזרים שומשום על הבצק בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה.

גביניות מלוחות עם תרד
אין טעים כזה – מאפי גבינה שהם שידוך בין בורקס לסמבוסק

הערות ושדרוגים
– במקום מוצרלה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת אבל מוצרלה עושה פה עבודה מדהימה בנמסות שלה.
– שימו לב שאין מלח במילוי כי הבולגרית מלוחה מספיק. אם לא השתמשתם בבולגרית או פטה מומלץ לטעום את המילוי (אין בו ביצים אז אין בעיה) ולהוסיף מלח בהתאם להעדפה שלכם.
– במקום תרד אפשר לשים רצועות פלפלים קלויים, קוביות בטטה שמטגנים קודם במחבת עד ריכוך מלא, זיתים קצוצים ואז אין צורך לטגן אלא רק להוסיף לגבינות ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם.
– במקום הצורה שהכנתי פה אפשר גם לרדד את כדורי הבצק לעיגולים כמו במתכון ואז במקום כל שלבי הקיפול פשוט לשים באמצע הבצק 2 כפות מהמילוי ולסגור לצורת כדור סגור ויש לכם לחמניות ממולאות. אפשר גם לרדד את כל הבצק למלבן, למרוח את המילוי על כל מלבן הבצק, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות בעובי 3 ס”מ. את הפרוסות האלה אופים בתנור בדיוק כמו במתכון רק לא לשכוח להבריש בביצה לפני האפייה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

21 תגובות

  1. רק שואלת says:

    כתה תרד זה “סלסלה”?…..

    1. רינה says:

      היי רחלי.
      כמה זה סלסלה של תרד במשקל?

  2. נעמה says:

    איפה אפשר לראות את הסרטון למי שאין אינסטגרם

    1. הדר says:

      הי רחלי
      תודה על המתכונים
      איפה אפשר לראות את הסרטון למי שאין אינטגרציה?

    2. רויטל צברי says:

      מצטרפת לבקשה….

  3. מיכל says:

    גם לי אין אינסטגרם
    וממש מעוניינת לראות את הסרטון
    נשמח אם תוכלי להעלות לכאן איכשהו .. או עם קישור ליוטיוב..
    תודה תודה !

  4. מיה says:

    האם אפשר להחליף את השמנת במשהו אחר?

  5. סימה שטינמץ says:

    האם ניתן להחליף לקמח כוסמין?

  6. שושנה says:

    היי יקרה,
    כל הכבוד על המתכון שנראה טעים ומעולה

    לא מצאתי את הסרטון? אפשר קישור ישיר?

  7. הדר says:

    הי רחלי
    תודה על המתכונים
    איפה אפשר לראות את הסרטון למי שאין אינטגרציה?

  8. דנה says:

    נראה מצויין. להכנה מראש- עדיף לאפות ולהקפיא או להכין, להקפיא ולהפשיר לפני אפיה? תודה😊

  9. עופרה says:

    היי,
    איזה עיצוב יפיפה !!!!!!
    שאלה , אחרי שאני שמה את הבצק ללילה במקרר אני צריכה להמתין איתו בחוץ לפני שאני מתחילה בעיצוב? אם כן כמה זמן ?
    תודה מראש על התשובה

  10. רביד says:

    היי רחלי
    אחלה מרשם
    כמו המוני מרשמים שלך
    שאני מכינה כבר מס’ שנים.
    האם תוכלי לצרף את הסרטון
    למתכון, עבור אלו שאין להם אינסטגרם?
    בברכה ובתודה מראש🙏

    1. אסתוש says:

      צודקת. להרבה אין אינסטרגרם.
      באתרים אחרים מופיע סרטון ליד המתכון, בעיקר מתכון כנ”ל. וזה מאד נוח ומספק מאשר לקרוא הוראות בכתב….

  11. טלי says:

    היי רחלי מתכון מעולה. אפשר להכין עם בצק בריוש במקום?

  12. רונית שני says:

    היי קרוטית..
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שאת מפרסמת..אודה לך אם תשלחי לי את הסירטונים אודות גבניות מלוחות עם תרד וספירלת השוקולד..יש שם קיפולים מיוחדים ואני חייבת לראות לפני שאכין. אודה לך אם תעבירי למייל הפרטי שלי.
    תודה רבה
    רונית

  13. לאה כהן says:

    רחלי רוצה להגיד לך את פשוט מהממת כל מתכון מנצח

  14. עדי says:

    סטורי פתוח רק למי שיש לו חשבון באינסטגרם. יש אופציה לסרטון שפתוח גם לכלל הציבור?

  15. רינה says:

    היי רחלי.
    כמה זה סלסלה של תרד במשקל?

  16. שירי says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להקפיא את המאפים לדעתך?

  17. שלומית says:

    היי
    לא ברור לי היכן לגזור ….

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend