השבוע ביקרתי במשק מיכאלי האורגני בקיבוץ זיקים. דודו, שהמשק שייך למשפחה שלו, מגדל שם פירות וירקות מופלאים ממש. מאבטיחים עם פנים אדום אדום ופלפלים קטנים ומתוקים ועד חסה, עשבי תיבול וזוקיני. וגם מלפפונים קטנים, מלון ועוד ועוד.
למרות שביליתי שם חצי יום, משעה 4:30 לפנות בוקר ועד לשעות הצהריים החמות, כמעט ולא יצא לי לטעום בשטח את הירקות. גם כי רוב הזמן הצטלמנו (הגעתי לשם עבור צילומים לשופרסל גרין שבדיוק החודש אני סוגרת שנה של שיתוף פעולה מקסים איתם) וגם כי היה כל כך חם שלא יכולתי לחשוב על משהו חוץ מאשר – מתי אכנס למקלחת ואחר כך אעמוד שעה מול המזגן.
למזלי, שנייה לפני שנכנסתי לאוטו, קיבלתי מתנה הביתה – ארגז מלא בירקות ופירות. כאלה שלפני שנייה עוד היו צמודים לאדמה.
בין שאר התוצרת היו שם גם עגבניות אדומות ומתוקות שדי מהר הפכו בבית לעגבניות מיובשות. דרך מושלמת לשמר את הקיץ בצנצנת.
אז מה עושים איתן אחרי שהן מוכנות? הו, מלא.
– אוכלים אותן ככה עם חלה טרייה ומעט שמן זית מהצנצנת.
– טוחנים לממרח ואז יש לכם ממרח עגבניות מיובשות מושלם לכריכים, למאפים, לתבשילים.
– קוצצים ומוסיפים לכל תבשיל. לאורז, לקציצות, לרטבים.
– קוצצים ומוסיפים לסלטים או למאפים מלוחים.
– טוחנים ומוסיפים לטחינה – חלום.
– תתייחסו אל זה ממש כמו פצצות קטנות של עגבנייה מתומצתת.
מה שמדהים בשיטת האפייה של העגבניות, שהיא ממש הופכת את הטעם שלהן למרוכז. תמצית של טעם מתוק טבעי שמגיע אך ורק מהעגבניות עצמן. ולא, אין פה שמן בזמן האפייה, המטרה היא לייבש אותן (המלח עוזר בזה וגם ממליח על הדרך) ולהוציא מהן את המיץ. אל דאגה, הלחות שלהן תחזור בצנצנת כשתוסיפו את השמן.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
עגבניות מיובשות שהן חלום
מצרכים:
50 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
1 כף גדושה מלח גס
3-4 ענפי טימין (לא חובה אבל מאוד מוסיף)
שמן זית איכותי לכיסוי העגבניות בצנצנת
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-110 מעלות.
– חוצים את העגבניות לחצי ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
– מפזרים מלח גס בנדיבות ומעל מפזרים את עלי הטימין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות במשך שעה וחצי או עד שהעגבניות מצטמקות אבל עדיין אדומות.
– מעבירים לצנצנת נקייה היטב ומכסים בשמן זית עד למעלה.
– שומרים במקרר ומקפידים לא להכניס כלי מלוכלך לתוך הצנצנת כדי שהעגבניות ישמרו כמה שיותר זמן.
הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר על העגבניות גם מעט פלפל שחור גרוס ואפילו צ’ילי גרוס לקבלת עגבניות עם טעם פיקנטי.
– שימו לב שלא מזלפים שמן על העגבניות בתנור, המטרה היא לא לטגן אותן או לצרוב אלא לקרמל אותן ולהוציא מהן את הטעמים הטבעיים והמתוקים שלהן. ברגע שתשימו אותן בשמן הוא ישמור עליהן לחות וטעימות.
– שרי תמר הכי מתוקות אבל כל שרי יעבוד כאן.
– אפשר להוסיף לצנצנת, אחרי שמילאתם אותה בעגבניות המיובשות, גם פרוסות שיני שום ו/או פרוסות פלפל חריף.
– כמה זמן זה נשמר? כמה שבועות טובים כל עוד לא תכניסו כלי מלוכלך לתוך הצנצנת.
– אל תכינו פחות מסלסלת עגבניות. הן מתכווצות בתנור וגם ככה יתחסלו בשנייה וחצי.
– רוצים לשמח מישהו? הכינו לו צנצנת כזאת ותנו במתנה.
רחלי יקרה, תודה על המתכון, נראה מעולה. רק שאלה: כתבת לכסות בשמן זית ולשמור במקרר. מניסיון שלי שמן זית מתקרש במקרר. מה עושים נגד זה?
האם אפשר עם עגבניות רגילות
באיזה מצב התנור ? טורבו או חימום תחתון ועליון?
נקרש ולא מתקרש
בדיוק מה שקרה לי. הכנתי ובמקרר זה הפך לגוש אטום שלא רואים בכלל את העגבניות. הוצאתי מחוץ למקרר והשמן נמס אבל לאחר יום או יומיים הכל התמלא בעובש. ממש מבאס. יש פיתרון?
השמן נקרש במקרר כשהוא איכותי. זה בסדר ולא קורה דבר.
עובש מתחיל כשמשהו לא נקי בה במגע עם העגבניות, כמו סכין או מזלג. השמן רק שומר עליהן פשוט אפשר לתת לו להנמס בטמפרטורת החדר.
שמתי בתנור כבר יותר מ- 4 שעות על 100 מעלות והעגבניות עדיין לא מוכנות.
חשוב: לא השבת באם להשתמש בטורבו או חימום רגיל?
והאם כדאי להשאיר בתנור כל הלילה?
כנל קרה לי. 4.5 שעות על 110 מעלות בלי טורבו ורק התכווצו ממש קצת. משאירה כל הלילה ומקווה לטוב…
תעשו שמן זית ושמן סויה או חמניות חצי חצי ואז זה לא יקרה
עוקבת… ואשמח לדעת מה התשובה שקיבלת אני ניסיתי ועלה לי עובש במקרר אשמח לתגובתך תודה
מקפיצה את השאלה 🙂
מהמם! תודה
יש לך רעיונות איך אוכלים את זה? עם מה אוכלים את זה? אני מכירה שמכינים ממרח אבל בא לי לגוון
רעיונות איך אוכלים את זה:
1. על הגבינה שמרחת על הלחם
2. בפסטה
3. לחפש בגוגל
4. לפתח את הדמיון
5. אם בא לך לגוון – זה הזמן לפתח סקרנות
(#טוקבקיסטים_עם_שאלות_קיטבג_שמעייפם אותי)
הי רחלי, נראה מעולה !!!
אפייה רגילה או בטורבו?
המלצה לסלט פשוט עם עגבניות שרי מיובשות:
שלושה חופנים של קייל קצוץ
כף עגבניות שרי מיובשות עם השמן
פרמזן מגורר
מיץ מחצי לימון , קצת מלח
ושקדים קלויים.
אפשר גם טימין מיובש ולא טרי?
הכנתי בלי טימין בכלל. יצא טעיםםםםםם….. איך מעלים תמונה???
רק עגבניות תמר! בשרניות,יש להן גוף ופחות מימיות.
אני מיבשת בטורבו 160 מעלות כשעה
ובהמשך אפשר להוריד ל140 ,עד שמצ’טקמצ’ים.
לצנן ואז
(מניחה את העג’ על רשת התנור ומתחתיה מגש) .
להכניס גבעולי טימין/אורגנו טרי וגלדי שום חצויים לצנצנת/
בקופסת “לוק לוק”.
בזמן שמכניסים את העג’ לכלי ומכסים בשמן.
מחזיק במקרר חדשים רבים,
מוציאים את הכמות הנחוצה מהצנצנת
ומחזירים את הצנצנת למקרר.
השמן ספוג טעמים וטוב לתיבול ולבישול.
הי, עשיתי את המתכון כמו שכתבת ויצא טעים. אחרי זה עשיתי את המתכון רק ששמתי את העגבניות לשלוש שעות בתנור. זה הופך אותן להיות יותר מצומקות למי שאוהב.
levitra funziona bene female levitra pills prezzo levitra orodispersibile
תודה!כרגיל איתך יצא מעולה!עשיתי ממרח ועפו אליו!הדבר היחיד הוא שלי לקח בערך 3 שעות עד שהעגבניות ממש התייבשו..גדי לקחת בחשבון..אבל שווה לחכות 🙂
ברגעים אלה בתנור! האם חובה לשמור את הצנצנת עם בשמן במקרר? האם זה יוכל להחזיק גם בחוץ בלי מקרר?
מעולה כרגיל, קרוטית יקרה, תודה רבה. השאלה שלי: האם אפשר לשמור אותן אחרי הייבוש ללא שמן? אני צריכה להדק את צריכת השמן היומית שלי, לכן חוששת. ועוד- כשטוחנים אותן לממרח, האם גם כאן צריך הרבה שמן, כדי שיישמר טוב במקרר?
תודה רבה מאוד
השתמשתי במתכון ויצא מדהים! כל המשפחה עפה על זה. תודה רבה!!!!
נראה מעולה. האם לא כדאי לצנן מעט את העגבניות מהתנור לפני שמכניסים לצנצנת?
הכנתי את זה ויצא ממש טעים..
עכשיו רוצה להכין ממרח. האם טוחנים עם השמן זית או בלי?
עוד לא הכנתי, אבל זה נראה כל כך טוב שזה מה שאני הולכת לעשות הרגע!
שפו על הסטיילינג, אהבתי!
היי, את חושבת שעכשיו בתקופת הנינגות, כדאי אולי לייבש אותו בתכנית הייבוש? או שזה יהרוג אותו? התכנית היא 30 מעלות כל הלילה
כלום, מוציאים כמה דקות לפני שרוצים לאכול, זה מפשיר מהקור ונמס וחוזר לעצמו.
האם אפשר לשים בתנור 2 תבניות? יש צורך להחליף ביניהן?
אפשר רק מדי פעם להחליף בינהן
יצא טעים מאוד מאוד לקח לי שעתיים פלוס ועל קצת יותר מ110 מעלות נגמר ביום..
מה עם התשובה ..עם טורבו בלי טורבו?
עגבניות מייבשים בחום של בערך50 מעלות עם מאוורר, לא טורבו. כדי ליצור תנאים של שרב.
משאירים בדלת חריץ קצת פתוח להוציא הלחות. ככה מייבשים בצורה נכונה כל סוגי העגבניות.
לא הבנתי למה כותבת הפוסט הזה, לא עונה לשואלים, שכיבדו אותה, וקוראים , ומגיבים.
כבדי גם אותנו.
תודה
האם אפשר להוסיף לצנצנת שום טרי ?????????????????
הי,
רוצה לטחון לממרח.
האם טוחנים יחד עם השמן זית?
תודה!!
הכנתי בטוסטר אובן, תיבלתי עם שום ותימין יבש.
יצא כ”כ טעים! איזה עומק של טעמים… אפילו השמן שווה שימוש.
תודה רחלי על מתכון שווה במיוחד
לא מפסיקה לקבל מחמאות תודה רבה!!!
הי
האם אופים בטרובו או בחום עליון תחתון?
אנא ענו לי מי שכבר הכין, האם טורבו או לא. העגבניות בתנור