קרקרים קוטג’ ממצרך אחד

Posted on
קרקרים מקוטג'

באמת לא יאמן שאפשר להכין קרקרים, שדומים יותר במראה שלהם ובטעם לטוויל, רק מקוטג’. ושימו לב – כתבתי לכם למטה הערות חשובות ממש כדי שזה יצליח אז אל תפספסו.

קרקרים מקוטג'
קרקרים מקוטג’ – ממש חשוב שהם יהיו זהובים גם באמצע

קרקרים קוטג’

מצרכים:
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
2-3 כפות תבלין בייגל/תבלין למאפים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו.
– מניחים כפית מהקוטג’ על תבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים מעט לצורת עיגול. מקפידים להשאיר רווח של 3-4 ס”מ בין כל תלולית קוטג’.
– מפזרים מעל תבלין בייגל בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות (טורבו) במשך 25-35 דקות או עד שזה מזהיב לגמרי כולל באמצע.
– מצננים לגמרי ורק אז אוכלים.

קרקרים מקוטג'
קרקרים מקוטג’

הערות חשובות
– התנור חייב להיות חם כשאתם מכניסים את התבנית לאפייה וממש חשוב שיהיה על מצב טורבו כדי שתהיה אפייה אחידה.
– בשלב כלשהו הקוטג’ יתפשט וראה כאילו הכל נוזל ולא מצליח. תהיו סבלניים ותנו למים שמתפשטים להתאדות בחום של התנור עד שהכל מזהיב.
– אם אין לכם תבלין בייגל/תבלין למאפים (תכתבו בגוגל תבלין בייגל ותגידו למלא חברות שמוכרות את זה בסופר) אפשר לפזר שומשום ומלח גס.
– המתכון בשיתוף תנובה.

16 תגובות

  1. אנה says:

    שלום, האם אפשר לטחון בייגלה בבית ולפזר על הקוטג’?

    1. רחל says:

      מי מונע ממך?

    2. ריקי says:

      אני פיזרתי מעט קצח, זרעוניי חמנית ותבלין לתפא׳ אחרי 20ד כבר נישרף אז אנסה בפעם הבאה 15 ד. אבל טעים מאד. גם השרוף😜

      1. רחלי קרוט says:

        זה בהחלט קצת משתנה בהתאם לתנור פשוט תורידי טמפרטורה. וזה באמת טעים גם כשזה קצת שרוף 🙂

    3. רחלי קרוט says:

      לגמרי. רעיון נפלא.

  2. טליה says:

    נראה ממש מפתה. רצה לקנות קוטג’!

  3. מרב says:

    האם ניתן לשמור באיחסון למשל מקרר לפעם הבאה, או שחייבים לאכול מיד?

    1. רחלי קרוט says:

      במקרר עדיף שלא כי יש לחות. אפשר בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

  4. Hana says:

    בינתיים זזה נוזל ולא מתקשח.
    צריך באמת לחכות 25 דקות?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

      1. ענבר says:

        מתכון קליל וטעים
        נצמדתי להוראות, היה מוכן אחרי 25 דקות👌🏻
        ועכשיו השלב הקשה – לתת לזה להתקרר…

  5. שני says:

    לא יצא לי…. באסה

  6. יוסי says:

    עם קוטג’ים טרה זה יוצא טעים יותר

  7. דינה says:

    מה זה תבלין בייגל,מצאתי תבלין על ביגל?

  8. גילה says:

    לא יצא טוב חבל

  9. גילה says:

    לא יצא טוב חבל זה לא אני אני לא הגבתי זו פעם ראשונה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend