באמת לא יאמן שאפשר להכין קרקרים, שדומים יותר במראה שלהם ובטעם לטוויל, רק מקוטג’. ושימו לב – כתבתי לכם למטה הערות חשובות ממש כדי שזה יצליח אז אל תפספסו.
קרקרים קוטג’
מצרכים:
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
2-3 כפות תבלין בייגל/תבלין למאפים
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו.
– מניחים כפית מהקוטג’ על תבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים מעט לצורת עיגול. מקפידים להשאיר רווח של 3-4 ס”מ בין כל תלולית קוטג’.
– מפזרים מעל תבלין בייגל בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות (טורבו) במשך 25-35 דקות או עד שזה מזהיב לגמרי כולל באמצע.
– מצננים לגמרי ורק אז אוכלים.
הערות חשובות
– התנור חייב להיות חם כשאתם מכניסים את התבנית לאפייה וממש חשוב שיהיה על מצב טורבו כדי שתהיה אפייה אחידה.
– בשלב כלשהו הקוטג’ יתפשט וראה כאילו הכל נוזל ולא מצליח. תהיו סבלניים ותנו למים שמתפשטים להתאדות בחום של התנור עד שהכל מזהיב.
– אם אין לכם תבלין בייגל/תבלין למאפים (תכתבו בגוגל תבלין בייגל ותגידו למלא חברות שמוכרות את זה בסופר) אפשר לפזר שומשום ומלח גס.
– המתכון בשיתוף תנובה.
שלום, האם אפשר לטחון בייגלה בבית ולפזר על הקוטג’?
מי מונע ממך?
אני פיזרתי מעט קצח, זרעוניי חמנית ותבלין לתפא׳ אחרי 20ד כבר נישרף אז אנסה בפעם הבאה 15 ד. אבל טעים מאד. גם השרוף😜
זה בהחלט קצת משתנה בהתאם לתנור פשוט תורידי טמפרטורה. וזה באמת טעים גם כשזה קצת שרוף 🙂
לגמרי. רעיון נפלא.
נראה ממש מפתה. רצה לקנות קוטג’!
האם ניתן לשמור באיחסון למשל מקרר לפעם הבאה, או שחייבים לאכול מיד?
במקרר עדיף שלא כי יש לחות. אפשר בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
בינתיים זזה נוזל ולא מתקשח.
צריך באמת לחכות 25 דקות?
כן
מתכון קליל וטעים
נצמדתי להוראות, היה מוכן אחרי 25 דקות👌🏻
ועכשיו השלב הקשה – לתת לזה להתקרר…
לא יצא לי…. באסה
עם קוטג’ים טרה זה יוצא טעים יותר
מה זה תבלין בייגל,מצאתי תבלין על ביגל?
לא יצא טוב חבל
לא יצא טוב חבל זה לא אני אני לא הגבתי זו פעם ראשונה