כשאני מדמיינת אוכל אני יודעת שהוא יצליח. יש משהו במחשבות על הביס שהופכות אותו למוחשי במטבח.
את הפשטידה הזאת דמיינתי חודשים. משהו בנראות שלה, בנקודות הקטנות של הפתיתים ובשבילי התרד, בכיסי הגבינה ובקראסט הפריך למעלה, גרמו לי לחשוב עליה בכל פעם כשרציתי ארוחת ערב מיוחדת.
כמו הרבה אנשים בארץ, ובעולם, גם אני מאוהבת בפתיתים. פסטה קטנטנה עם מראה משובב לב ומרקם שמשחק בפה. אפשר להכין איתה תבשילים וסלטים, פשטידות ומנות עם רוטב. וילדים? ילדים מטורפים עליה.
מה שמדהים בפשטידה הזאת, חוץ מהטעם המושלם שלה, זה שהפתיתים אמנם יציבים בתוך המאפה אבל מתפרקים אחד אחד בפה. מייצרים ביס שכולו כיף.
למטה בהערות נתתי לכם מלא אופציות לשינויים ושדרוגים ובגדול מדובר בפשטידה מאוד סלחנית ומגוונת שאפשר לשחק איתה. כל מה שצריך זה להכין פתיתים, לשדך להם חומרי גלם שאתם אוהבים (אפילו לא צריך לבשל את התרד) ולהכניס לתנור.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים לקבל כל בוקר מתכון ישירות לנייד שלכם? הרשמו לערוץ הטלגרם ובכל יום תשלח אליכם המלצה אחת על מתכון ששווה להכין.
- אל תפספסו את ההערות למטה.
פשטידת פתיתים עם תרד וגבינות
מצרכים ל-12 קוביות פשטידה (תבנית בגודל 20X20):
2 כפות שמן זית
1 ו-1/2 כוסות פתיתים בצורת אורז – סוגת
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/2 סלסלה גדולה עלי תרד, ללא הגבעולים
3 שיני שום, כתושות
10 זיתים, ללא גלעין – לא חובה
100 גרם גבינת חמד או פטה, מפוררת לצ’אנקים
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
3 ביצים L
לעיטור מעל:
40 גרם גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית אורגנו מיובש – לא חובה
אופן הכנה:
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הפתיתים במשך 3-4 דקות.
– מוסיפים מים רותחים ומלח וסוגרים את הסיר. מבשלים על האש הכי קטנה במשך 10 דקות או עד שהפתיתים רכים. מערבבים ומצננים מעט בחוץ.
– בינתיים קוצצים גס את התרד וחותכים גס את הזיתים.
– מעבירים את כל המצרכים לקערה גדולה ומערבבים היטב כך שהביצים יעטפו את כל המצרכים.
– מעבירים לתבנית בגודל 20X20, משומנת ועדיף עם נייר אפייה בתחתית, ומהדקים.
– מפזרים גבינת פרמזן או צהובה ומעט עלי אורגנו.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.
– ממתינים שהיא קצת תתקרר וחותכים לקוביות.
הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לתרד אפשר לשים עגבניות מיובשות, תירס, קוביות גזר קטנות, זוקיני/קישוא מגורד, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה רכות, קוביות חצילים קלויים ועוד ועוד.
– אם רוצים לוותר על הגבינות זה אפשרי אבל קחו בחשבון שתצטרכו לשים עוד ירק פרט לתרד כדי שלא יהיה דחוס מדי. יש בהערה למעלה רעיונות לעוד ירקות/תוספות.
– אפשר לשים גם סלסלה שלמה של עלי תרד.
– לא, לא צריך לבשל או להקפיץ את התרד קודם. הוא מתרכך בדקות בתנור.
– במקום פתיתים אפשר להשתמש בפסטה קצרה.
– אתם יכולים להוסיף לפשטידה גם קוטג’ (עד קופסה) או גבינות אחרות שיש לכם בבית.
– המתכון בשיתוף סוגת.
האם אפשר להקפיא?
הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לתרד אפשר לשים עגבניות מיובשות, תירס, קוביות גזר קטנות, זוקיני/קישוא מגורד, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה רכות, קוביות חצילים קלויים ועוד ועוד.
– אם רוצים לוותר על הגבינות זה אפשרי אבל קחו בחשבון שתצטרכו לשים עוד ירק פרט לתרד כדי שלא יהיה דחוס מדי. יש בהערה למעלה רעיונות לעוד ירקות/תוספות.
– אפשר לשים גם סלסלה שלמה של עלי תרד.
– לא, לא צריך לבשל או להקפיץ את התרד קודם. הוא מתרכך בדקות בתנור.
– במקום פתיתים אפשר להשתמש בפסטה קצרה.
– אתם יכולים להוסיף לפשטידה גם קוטג’ (עד קופסה) או גבינות אחרות שיש לכם בבית.
– המתכון בשיתוף סוגת.
שאלה.
מה אפשר במקום פתיתים?
הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לתרד אפשר לשים עגבניות מיובשות, תירס, קוביות גזר קטנות, זוקיני/קישוא מגורד, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה רכות, קוביות חצילים קלויים ועוד ועוד.
– אם רוצים לוותר על הגבינות זה אפשרי אבל קחו בחשבון שתצטרכו לשים עוד ירק פרט לתרד כדי שלא יהיה דחוס מדי. יש בהערה למעלה רעיונות לעוד ירקות/תוספות.
– אפשר לשים גם סלסלה שלמה של עלי תרד.
– לא, לא צריך לבשל או להקפיץ את התרד קודם. הוא מתרכך בדקות בתנור.
– במקום פתיתים אפשר להשתמש בפסטה קצרה.
– אתם יכולים להוסיף לפשטידה גם קוטג’ (עד קופסה) או גבינות אחרות שיש לכם בבית.
– המתכון בשיתוף סוגת.
שאלה.
לגבי הפשטידה, מה אפשר במקום פתיתים?
האם אפשר במקום פתיתים אורז מלא ?
תודה רבה וחג שמח
האם אפשר להשתמש בתרד קפוא?
אשמח לקבל גרסה טבעונית למתכון הנ”ל😊
אשמח גם לדעת אם אפשר להשתמש בתרד קפוא…. בונה על הפשטידה לשבועות 🙂
תודה על המתכון. יעבוד בתבנית מאפינס?
אם אני מכינה בתבנית 20×30, איך הכמויות במתכון משתנות?
מתכון מעולה!!!!
הקטנים גם אהבו
פעם ראשונה שניסיתי להכין פשטידה מפתיתים … תודה על הרעיון ! אני פחות אהבתי את הפשטידה , טעם מאוד בסיסי, לא מיוחדץ הפשטידה מאוד דחוסה ופחות טעימה.
בשביל תבנית אלומיניום 39×33 מה הכמויות?
המתכון יצא טעים בטירוף
אבל מאיפה התבנית המושלמת הפרחונית הזאת??
יצא טעים מאוד!