למרות שאני מאוד אוהבת להפגש עם אנשים וגם להכיר חברים חדשים, כמעט ולא יוצא לי לעשות את זה בגלל העדר זמן. אבל כשעדי קלינגהופר ואביב ראובן המדהימים הציעו שנבשל ביחד היה לי ברור שאני חייבת לפנות את הבוקר. בכל זאת, מדובר בשניים שאני אוהבת במיוחד.
כך יצא שאתמול בבוקר נפגשנו וכל אחד מאיתנו הכין פסטה שיצאה יותר טעימה מהשנייה – ואני הכי אובייקטיבית 😊 עדי הגינה ספגטי ברוטב עגבניות מהמתכון כאן בבלוג, שיצא פשוט חלומי והכי הזכיר לנו את ארוחת הצהריים שאכלנו כילדים, לצד שניצל חם חם הישר מהמחבת.
ואביב, הכל כך מוכשר, הכין פסטה ברוטב קרם גזר שיצאה וואו. באמת אחת המדהימות – רוצו לאינסטגרם כתבו לו שישלח לי מהר את המתכון כדי שאוכל לפרסם כאן.
אז מה אני הכנתי? אחרי מאות בקשות שלכם לפסטה ברוטב פסטו החלטתי להכין רוטב שיש בו את ההגיון והטעמים של הפסטו אבל קצת פחות דומיננטיים כי אני לא חסידה של הטעם החזק של הבזיליקום. תמצאו כאן ברוקולי טרי (לא, אין צורך לבשל קודם) שמוסיף צבע ירוק משגע ומביא איתו רעננות עדינה ולא מכבידה. אליו התווספו קצת זיתים להעצמת הטעם (שימו לב שאין גבינת פרמזן בפסטו) וגם שום וצנוברים.
את הפסטו הזה שידכתי לקרם קוקוס גם כי אני מאוד אוהבת את המתיקות שהוא מוסיף אבל גם כדי להשאיר את הרוטב הזה פרווה. וחוץ מזה, קרם קוקוס ופסטו זה שידוך משמיים!
שימו לב שכתבתי לכם למטה הערות חשובות בנוגע למתכון.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס
מצרכים:
1 ראש ברוקולי – ללא הגזע
4-5 שיני שום, קלופות
8 זיתים, מכל סוג שאוהבים (ללא גלעין)
1/2 צרור עלי בזיליקום
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס שמן זית
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס
מלח ופלפל שחור גרוס
3/4 חבילה פסטה מסולסלת או כל פסטה שאוהבים
אופן הכנה:
– שמים במעבד מזון את כל המצרכים פרט לקרם קוקוס ולפסטה כמובן.
– טוחנים עד למרקם של משחה גרגירית. מדי פעם פותחים, מורידים את תכולת הקערה למטה כדי שהכל יטחן כמו שצריך, וממשיכים. אם צריך, אפשר להוסיף עוד שמן זית או קצת מים.
– בינתיים מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד ריכוך ומסננים מהנוזלים. שומרים 4-5 כפות ממי הפסטה בצד.
– במחבת רחבה או סיר רחב ונמוך שמים את הפסטו, בערך 4-5 כפות גדושות, ומטגנים במחבת במשך 2 דקות.
– מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. בשלב הזמן אפשר להוסיף גם עוד פסטו למי שאוהב וכמובן מלח ופלפל שחור.
– מוסיפים את הפסטה, מבשלים ביחד 2 דקות תוך כדי ערבוב ומגישים. אפשר עם פרמזן מגורדת דק או בלעדיה.
הערות ושדרוגים
– לא, אין צורך לבשל את הברוקולי לפני ובכל מקרה חשוב לשטוף אותו היטב. אני פשוט משרה לדקה במים רותחים או שוטפת במים חמים בברז.
– אם אתם אוהבים שום אפשר לשים גם יותר.
– ניתן לשמור את הפסטו בצנצנת זכוכית סגורה במקרר עד שבועיים ובכל מקרה לא להכניס פנימה סכין או כפית שאינם נקיים לגמרי. הפסטו כאן במתכון יספיק לכם לחבילת פסטה שלמה.
– במקום קרם קוקוס אפשר לשים שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%.
– אם רוצים את המנה פרווה אפשר לוותר על הפרמזן, אם אין בעיה אפשר כמובן להוסיף בהגשה.
תודה
אפשרי ברוקולי קפוא?
האם אפשר לוותר על הברוקולי?
לשם מה צריך לשמור את מי הפסטה?
נראה מעולה. אפשר נוזל קוקוס במקום קרם קוקוס?
וואלה יצא ממש טעים. במקום קרם קוקוס שמתי חצי חבילה של חמאה טבעונית של וגה. תודה על המתכון!