אם לא מחשיבים את המלח והפלפל, יש במנה הזאת, שמתפקדת ממש כמו ארוחה, 5 מצרכים בלבד. ועזבו זה, לוקח באמת 10 דקות להכין אותה. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך גזרים צבעוניים (תראו כמה הם יפים וחגיגיים!) לרצועות ואז להניח בתוך הפרגית ולגלגל. זהו, עכשיו קצת רוטב שרק מערבבים וקדימה לתנור.
בחג, כמו עכשיו בפסח, אפשר להכין את המנה הזאת גם יום קודם ולפני ההגשה רק לחמם ולהגיש עם רוטב (יש לכם אופציה לרוטב מהיר באופן הכנה).
למטה גם כתבתי לכם מלא אופציות לשדרוג. מהוספת תפוחי אדמה וירקות נוספים לתבנית ועד תיבול קצת שונה שלוקח את המנה הזאת למקומות אחרים.
ומילה לגבי הגזרים – אני משתמשת בהם כבר תקופה ארוכה, מאז ששטראוס (טעם הטבע) השיקו אותם והיה לי את הכבוד לפתח להם מתכונים עם הירק המופלא הזה. מעבר לעובדה שהם ממש טעימים, קריספיים ומתקתקים, הם גם קוצרים טונות של מחמאות בזכות הנראות שלהם ולא הייתה מנה אחת שהכנתי איתם בבית שלא שאלו אותי מאיפה קניתי את הגזרים.
אז הנה, אחרי שהם כיכבו רק בשווקים, עכשיו אפשר למצוא אותם גם בסופר במקררים.
גלילות פרגית במילוי גזרים צבעוניים
מצרכים:
5-6 סטייק פרגית, נקי מעצמות
2 חבילות מיקס גזרים צבעוניים טעם הטבע
3 כפות שמן זית
4 כפות מייפל או סילאן
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3-4 ענפי טימין
4 שיני שום קלופות טעם הטבע
אופן הכנה:
– קולפים את כל הגזרים וחותכים 5 מהם לגפרורים דקים. איך עושים את זה? חותכים את הגזרים לפרוסות, מניחים אחת מעל השנייה וחותכים לרצועות.
– פותחים כל סטייק פרגית על קרש חיתוך ומניחים בתחתית הפרגית רצועות גזר בערימה (תהיו נדיבים עם הגזר). ממליחים, מפלפלים ומזלפים מעט סילאן.
– מגלגלים בצורה הדוקה ומניחים על תבנית תנור משומנת במעט שמן זית כשהצד של החיבור כלפי מטה.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הפרגיות והגזרים החתוכים.
– כותשים את השום ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים שמן זית, מייפל, מלח, פלפל וענפי טימין ומערבבים היטב.
– מניחים גזרים קלופים לצד הפרגיות ומזלפים את הרוטב על כל הפרגיות והגזרים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות ואז מעלים ל-190 עד 200 מעלות ואופים עד שהפרגיות זהובות והגזרים רכים.
– רוצים להגיש עם רוטב? מוציאים את הנוזלים שניקוו בתחתית התבנית ומרתיחים אותם במחבת – אפשר גם להתחיל עם קוביות בצל מטוגנות ואז להוסיף את הנוזלים. לזה מוסיפים 1/2 כוס מים מעורבבים עם 1 כף קורנפלור וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט. מגישים חם (אפשר לשמור את הרוטב במקרר עד להגשה ורק לחמם לפני שמגישים).
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הפרגיות גם יום קודם ולפני ההגשה רק לחמם ולהגיש עם רוטב חם חם.
– רוצים לשדרג? פרט לגזרים מסביב לפרגיות אפשר לשים גם קוביות תפוחי אדמה, חצאי גמבה בצבעים, ערמונים שלמים (אלה שמגיעים כבר רכים בוואקום), חצאי בצלים לבנים או בצלי שאלוט או חצאי קישואים/זוקיני.
– אוהבים טעם קצת פיקנטי? אפשר להוסיף לרוטב, לפני שמזלפים אותו על העוף, גם 2-3 כפות רוטב צ’ילי שגם יתן ברק וגם טעם מעולה. ואפשר גם פשוט 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק דק.
– לעוד מתכונים עם גזרים צבעוניים (שאני כתבתי. ייאי!) כנסו לכאן.
נראה מעולה. כמה זמן את מעריכה שיש צורך לבשל את הפרגית בחלק השני של האפייה?
הי רחלי,
נראה מעולה, אפשר חזה עוף?
לא אוהבת פרגיות…
תודה וחג שמח
האם אפשר לשים דבש ענבים במקום מייפל? (יש לזה מרקם כמו סילאן ומעט פחות מתוק)
היי רחלי , נראה מעולה (כמו כל המתכונים המדהימים שלך!) יש אפשרות להכין עם חזה עוף?