בראוניז פאדג’יים ושוקולדיים עם שכבת קרמל מלוח רכה שנמסה בפה וכדי שלא יחסר – שכבת טראפלס שוקולד מריר משובצת בפקאנים. אין ביסים טעימים ומיוחדים כאלה.
אל תפספסו: מאות מתכונים מעולים לפסח
בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים
מצרכים לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה או שמן קוקוס או תחליף חמאה (לא שמן רגיל)
¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים L
2 כפות קקאו מנופה
½ כוס קמח תופח לפסח אסם (מחוץ לפסח אפשר קמח רגיל)
לרוטב קרמל מלוח:
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
½ מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38% או קרם קוקוס לפרווה
50 גרם חמאה או תחליף חמאה (נטורינה למשל)
½ כפית מלח גס – לא חובה
לשכבת טראפלס שוקולד ופקאנים:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/3 מיכל שמנת להקצפה 38% או קרם קוקוס לפרווה
30 גרם חמאה או תחליף חמאה (נטורינה למשל)
½ כוס פקאנים קלויים או מסוכרים – קצוצים דק
אופן הכנה:
– להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה עד שנוצר רוטב חלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין אחת לשנייה.
– מוסיפים קקאו וקמח תופח וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
– מעבירים לתבנית בגודל 20X20 עם נייר אפייה בתחתית ואופים במשך 20-25 או עד שהחלק החיצוני יציב והפנימי עוד מעט רך. מקררים היטב לפני שמוזגים מעל את הקרמל.
– להכנת הקרמל: במחבת עם תחתית עבה או סיר רחב שמים סוכר וממיסים על אש בינונית. לא נוגעים בסוכר עד שהוא נמס והופך למעין רוטב זהוב. אפשר לנענע מעט את הסיר/מחבת אבל לא לגעת.
– בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה. כשהסוכר נמס לגמרי מוסיפים את השמנת בזרם איטי ורק אז מערבבים. אם נוצרו מעין גבישים קשים לא להלחץ ולהמשיך לבשל על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהגושים נמסים.
– מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. בשלב הזה ניתן להוסיף מלח למי שאוהב. מעבירים למקרר או שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת.
– כשהבראוניז קר שופכים מעליו את הקרמל (אם הוא התקשה מדי במקרר תחממו אותו כמה שניות) ומוודאים שהקרמל בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא עד שרוטב השוקולד מוכן.
– להכנת שכבת טראפלס שוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
– שופכים את השוקולד על הקרמל (חשוב שהוא יהיה יציב וקר בשלב הזה) ומרוחים לשכבה אחידה.
– מפזרים פקאנים ושומרים את הבראוניז במקרר.
הערות ושדרוגים
– ממליצה לכם להכין כמות כפולה של קרמל ולשמור במקרר. הוא מושלם לכל קינוח מגלידת וניל ועד עוגות בחושות ועוגות שמרים.
– במקום טראפלס שוקולד מריר אפשר גם טראפלס שוקולד לבן. במקרה הזה שמים חצי מכמות השמנת והחמאה. השוקולד נשאר באותה כמות.
– מחוץ לפסח משתמשים בקמח רגיל ואפשר גם קורנפלור.
– המתכון בשיתוף אסם נסטלה.
בוקר טוב רחלי,
במידה ומחליפים את “½ כוס קמח תופח לפסח” בקמח רגיל או קורנפלור, האם צריך להוסיף 1/2 כפית אבקת אפייה?
יום טוב
בדיוק, גם אני לא הבנתי אם זה אומר שמחליפים בקמח תופח רגיל (=קמח+אבקת אפיה) או שפשוט בקמח רגיל נטו.
אפשר להשתמש בפסח רגיל בתוך פסח? אני לא מבינה את הדבר הזה. כל אחד שישתמש במה שהוא רוצה ללא קשר לדת/ הלכה/ כפייה.
נראהטוב , אפשר להקפיא ?
מתכון מטעה!!. כתוב בכותרת שהמתכון בלי קמח אבל ברכיבים יש ועוד איך קמח! זה שקמח כשר לפסח לא הופך את הבראוניז לנטולי קמח! ההטעיה הזו ממש מעצבנת, רק בשביל למשוך אנשים למתכון.. אפשר לכתוב פשוט “בראוניז כשרים לפסח”.
היי אפשר להחליף את השמנת להקצפה לשמנת צמחית פרווה ולא לקרן קוקוס ?
לכמה צריך לחמם את התנור?