פשטידת פטריות עם קוואקר ללא גלוטן במחבת! הכי קלה להכנה, הכי טעימה ובלי טיפת קמח. ותראו כמה יפה היא נחתכת. המלצה שלי – עד שהיא נצרבת במחבת תכינו סלט ירקות ויש לכם ארוחת ערב נפלאה.
ותגידו מילה איך חסכתי לכם כלים 🙂
- לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו טעים שם ♥
- אל תפספסו: עשרות מתכונים לפשטידות מעולות
פשטידת פטריות וקוואקר ללא גלוטן במחבת
מצרכים:
1 כף שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
1 ו-1/2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
5 ביצים L
¼ צרור עירית
5 כפות שטוחות קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לרצועות דקות או לקוביות.
– במחבת בקוטר 22 מטגנים את הבצל עד הזהבה עדינה.
– חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל.
– מטגנים יחד עד שהפטריות רכות והנפח שלהן ירד בחצי.
– בינתיים קוצצים את העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את הביצים והקוואקר וטורפים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
– מכסים את הקערה ושומרים במקרר או בחוץ על השיש במשך 15-30 דקות. בזמן הזה שיבולת השועל תתרכך ותייצב את בלילת הביצים.
– כשהפטריות מוכנות שופכים פנימה את בלילת הביצים והקוואקר ומכסים את המחבת עם מכסה.
– מטגנים על אש נמוכה עד שהחלק העליון כמעט יציב לגמרי ורק החלק הפנימי עוד מעט רוטט.
– הופכים ומטגנים מהצד השני עד הזהבה יפה.
– חותכים למשולשים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להמיר את הפטריות בכוס גרגירי תירס.
– אפשר להוסיף, בזמן טיגון הפטריות, גזר אחד או שניים מגורד על החלק העבה בפומפייה.
– ככל שהמחבת שלכם תהיה קטנה יותר ככה גובה הפשטידה יהיה גבוה יותר.
– המתכון בשיתוף קוואקר.
חבל שאין פירוט של קלוריות, שומנים, חלבונים ופחמימות ל100 גר
הגזמת, היא לא עובדת אצלך!!!
תגידי תודה במקום חבל ואח”כ תלכי לחשב בעצמך את הערכים
ממש לא הגזמה. תמיד רושמים ערך תזונתי למתכון, אנחנו לא אמורים לנחש.