אז השבוע התקיימה משימת העגבניות בתכנית מאסטר שף, שעד עכשיו מצטיירת כאחת העונות המעניינות, בעיקר מאז שהצטרף לחבורה אהרוני האהוב עלי ביקום.
כחלק מהתכנית אותגרתי גם אני ואת מוצרי העגבניות של מאסטר שף קיבלתי הביתה כדי לנסות ולהרכיב מהם מנה מנצחת.
אני מודה, זה לא היה קל, לא כי אין לי בראש מתכונים עם עגבניות, יש טונות, אבל פתאום קלטתי שאם אני הייתי מתמודדת בתכנית אין לי מושג מה הייתי בוחרת להכין מכל המנות שגדלתי עליהן.
בסוף, אחרי המון התלבטויות החלטתי לקחת סיכון ולאתגר את עצמי עם מנה שטרם הכנתי קודם, כזאת שרבים מבקשים ממני להכין אבל איכשהו אף פעם לא יצא – קציצות צמחוניות (שאפשר לטבען בקלות) ברוטב עגבניות משגע, מלא בניחוח של שום ובזיליקום ומשובץ באפונה וגזר.
קצת כמו קציצות העוף הפופולריות רק בגרסה צמחונית. או כמו שאני קוראת להן מאז – כמו קציצות.
והנה גם כמה קטנות חשובות:
1. שמעו סיפור – את הקציצות האלה הכנתי בבית 3 פעמים השבוע. ולמה? בעיקר כי בפעמיים הראשונות הן התפרקו לי ובמקום קציצות נוצר לי תבשיל סולת שדומה לפולנטה. אל תחשבו שאני מתלוננת, זה היה טעים מאוד, אבל איך לומר, לא לזה התכוונה המשוררת. בסוף הבנתי שהיו לי 2 בעיות – אחת שלא הוספתי קצת קמח והשנייה שתוך שנייה אחרי ששמתי את הקציצות ברוטב ערבבתי. נו, לפחות למדתי.
2. נכון, מדובר בשיתוף פעולה עם מאסטר שף. אבל ממש חשוב לי להגיד, בטח הפעם, שמדובר באחד המוצרים (ובכלל הסדרות) הכי טובות שיש. מאז שהם הוציאו את הסדרה האיטלקית אני משתמשת בהם באופן קבוע. גם כי הטעמים זהים ותמיד מוצלחים ולא צריך עכשיו לאזן בין עגבנייה חמוצה לאחת מתוקה (קוטפים אותן בשיא וישר קוצצים ואורזים) וגם כי העגבניות החתוכות דק, וגם הפאסאטה, פשוט מתאימות כמעט לכל תבשיל ותמיד משדרגות אותו – ואפילו כיף לאכול את זה ככה לצד מאפה בוקר. בקיצור, אל תגלו להם אבל גם בלעדי השיתוף פעולה הזה הייתי מכינה איתם :).
3. הסיר הזה הוא ארוחה שלמה. לא צריך כאן תוספת כי הקציצות עצמן מורכבות מפחמימה וירקות. כל מה שצריך זה כף גדולה ובטן רעבה.
4. והכי חשוב – הכנתם? מחכה לראות איך יצא לכם. שתפו אותי בעמוד האינסטגרם.
כמו קציצות – קציצות צמחוניות ברוטב עגבניות עם אפונה וגזר
מצרכים:
1 גזר או קישוא, עם הקליפה
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 ו-1/2 כוסות סולת
1/2 כוס מים
1 ביצה L (רוצים לטבען? למטה בהערות כתבתי איך)
2 כפות קמח (לבן או כוסמין או תפו”א או עדשים)
1/2 כפית בהרט
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי (עם או בלי העלים)
1 כוס לקט אפונה וגזר (מגיע קפוא)
1 קופסה עגבניות חתוכות דק, מאסטר שף
1/2 כפית מלח
1 כף רסק עגבניות, מאסטר שף
1/2 כפית פפריקה חריפה – לא חובה
מים רותחים עד כיסוי הקציצות
1/4 צרור עלי בזיליקום
אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר או הקישוא על החלק הדק בפומפייה. חשוב שזה יהיה החלק הדק.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון ל-15 דקות.
– בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל, השום והסלרי עם שמן זית עד ריכוך.
– מוסיפים אפונה וגזר, עגבניות חתוכות דק, מלח, רסק, פפריקה ומים עד לגובה 4 ס”מ בערך.
– בעזרת ידיים משומנות היטב יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים בתוך הרוטב בעדינות. לא מנערים מדי ולא מערבבים כדי שהקציצות לא תתפרקנה.
– סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. פותחים, מנערים כדי שכל הקציצות תהיינה מכוסות ברוטב ושוב סוגרים ומבשלים במשך 30 דקות או עד שהאפונה והגזר רכים.
– 2-3 דקות לפני סיום הבישול מפזרים עלי בזיליקום קצוצים ומבשלים עוד כמה דקות ספורות ואז מכבים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להגדיל את כמות האפונה והגזר גם ל-2 כוסות.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 כוס (או יותר) גרגירי חומוס מבושלים בזמן הוספת האפונה והגזר.
– לא חייבים סלרי אבל זה מאוד מוסיף.
– רוצים לטבען? מורידים את הביצה ובמקומה שמים 1/2 כוס סולת נוספת.
– אל תוותרו על האפונה והגזר. הם גם טעימים, גם מוסיפים עוד מרקם וגם מתקתקים קצת ומאוד מחמיאים לרוטב.
נראה מעולה ! האם אפשר במקום האפונה והגזר (למי שלא חובב אפונה ) תפוא חתוך לקוביות קטנות ?
לגמרי! רעיון נהדר. רק לבשל קצת יותר עד שתפוחי האדמה רכים
ואו נראה מצוין ! אם אני שמה עדשים במקום קמח להרתיח אותן לפני ?
אפשר להחליף את הסולת במשהו אחר?
מצטרפת לשאלה.
האם ניתן להחליף את הסולת?
אפשר לעשות אותן נטולות גלוטן? אם כן, במה אפשר להחליף את הקמח והסולת? אם יש איזשהו קמח נטול גלוטן, יש מלא קמחים נטולי גלוטן את צריך להיות ספציפיים (גם לגבי הכמויות, שהן שונות משל קמח רגיל).
כל קמח ללא גלוטן, הכמויות זהות כי הכמות פה ממש קטנה.
אפשר להמיר את הסולת בקמח פולנטה
חייבת לעדכן לטובת מי שמץכנן להכין עם קמח פולנטה במקום סולת- הקציצות מתפרקות לגמרי ונוצרת דייסה אחת גדולה… גם הטעם עם הפולנטה לא מלהיב. שווה לחפש תחליף אחר
קמח פולנטה
הכנתי ויצא מעולה!!! מרקם ממש מעניין של הקציצות, לא משהו שהכרתי אבל מעולה! תודה על המתכון!
באהבה גדולה. ממש שמחה שאהבת <3
היי רחלי, האם אפשר להשתמש במקום סולת בקמח חומוס/עדשים?
הי רחלי, הכנתי היום פעם ראשונה. יצא מעולה, תודה!
הבנות עפו על זה 🙂
נראה מעולה! האם אפשר להמיר את הסולת בפחמימה אחרת בסגנון?
רק עכשיו נפתחו לי שאר התגובות אז ראו שכבר ענית על זה 🙂
אפשר אפונה וגזר מסוננים מקופסת שימורים?
היי
הכנתי כמה פעמים את הגרסה הטבעונית זה יוצא ממש טעים אבל זה יוצא מאוד דחוס ,האם זה אמור להיות דחוס?
הוספתי עוד מים ועדיין יוצא דחוס ,יש לך רעיון מה אפשר עוד להוסיף או להוריד שייצא רך ולא דחוס?
תודה רבה על המתכון! יצא טעים אבל דחוס מאוד, הכנתי את הגרסה הרגילה עם הכמויות הרשומות במתכון, אבל יצא מאוד דחוס… מה צריך להוסיף/ להוריד כדי שהקציצות ייצאו אוויריות יותר?
גם לי יצא ממש דחוס ויבש וגם הוספתי מים. באסה
אפשר להוסיף ופיטרוזיליה מרוצה ושתי שיני שום רבע כפית אבקת אפייה ויצא לך רך יותר וטעים
האם אפשר לטגן את הקציצות לפני ההוספה לרוטב כדי ״ לסגור״ אותן?
היי היי
איך אפשר לשלב סלק במרכיבים של הקציצות?
תודה
מה אפשר לשים במקום בהרט?
אליפות!!!! תודה רבה!
האם גרדת תפוח אדמה כתוספת לגזר לקישוא טובה?
ייתכן שאיפה של הקציצות לפני הכנסתן לרוטב תמנע התפרקות ?
תודה
הכנתי ויצא ממש מוצלח 🙂 ילד רעב בן 7 פלוס שני הורים חיסלנו את הסיר בארוחת ערב אחת…. ממש כיף, תודה רבה!