סושי דפי אורז

Posted on
סושי דפי אורז. צילום: טל סיון צפורין

עד לא מזמן, דפי אורז היו נחלתם של מסעדות אסיאתיות שהכינו רולים במילוי ירקות ואטריות שעועית, רוב האנשים בארץ כמעט ולא הכירו אותם ובטח שלא הכינו מהם בורקס דפי אורז או סושי דפי אורז.

למי שעדיין לא התוודה לעיגולים השקופים רק אספר שמדובר בעצם בדפים עגולים (או מרובעים), דקים מאוד, שמכינים עם קמח אורז ו/או טפיוקה. ולמה הם כל כך גאונים? קודם כל כי הם ללא גלוטן וחסכוניים בקלוריות, ושנית, לא צריך לבשל או לטגן אותם. כל מה שצריך זה להרטיב אותם במים 2-3 שניות ולמלא במה שאוהבים. הדפים מתרככים מאוד מהר אז צריך לעבוד איתם יחסית בזריזות.

אבל לא רק אגרולים בשלל סוגים אפשר להכין איתם, אלא גם בורקס, מלאווח ואפילו לזניה דפי אורז. טייק אוף על מאכלים מאוד אהובים. וכמובן גם סושי!

והוא מעולה מכל כך הרבה סיבות – קודם כל כי מדובר בפתרון נהדר למי שלא אוהב אצות (יש לא מעט שקשה להם עם הטעם הדגי כולל ילדים) וגם כי לרובנו יש היום דפי אורז בבית אז מאוד פשוט לשלוף כמה דפים ולהכין. אגב, אפשר להכין את המתכון גם עם אורז מלא עגול ואז בכלל תקבלו ארוחה בריאה ומשביעה.

סושי דפי אורז. צילום: טל סיון צפורין
ארוחה בריאה, משביעה וטעימה. צילום: טל סיון צפורין

סושי דפי אורז

מצרכים (בערך 7 רולים תלוי בגודל דפי האורז שלכם וכמות המילוי):
2 כוסות אורז עגול (אפשר לסושי או אורז עגול רגיל)
2 ו-1/2 כוסות מים
4 כפות חומץ אורז
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
6-8 דפי אורז עגולים או מרובעים

למילוי (לבחירתכם):
גזר חתוך למקלות דקים – חשוב שיהיו דקים
סלמון טרי, ללא עצמות ועור, חתוך לאצבעות
עירית
אבוקדו חתוך לפרוסות
מלפפון חתוך למקלות דקים

רוטב להגשה (לא חובה):
3 ס”מ ג’ינג’ר קלוף ומגורד דק בפומפייה
2 שיני שום, כתושות
5 כפות סויה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות שומשום קלוי
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 צ’ילי אדום, קצוץ דק דק

אופן הכנה:
– אורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים.
– שמים בסיר את האורז והמים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מערבבים בעדינות, מנמיכים לאש הכי נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 18 דקות ובתום הבישול סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
– בינתיים מחממים בסיר קטן חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס ולא יותר. מעבירים את האורז לסיר רחב או קערה ושופכים את המשרה החם על האורז. מערבבים בעדינות רק עד שהאורז עטוף במשרה. זהירות לא למעוך אותו יותר מדי. מצננים.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומניחים בצד.
– מכינים את הסושי: חשוב בשלב הזה להכין לידכם את כל הירקות החתוכים, הדג וכל התוספות שתרצו בתוך הסושי כי ברגע שהמרטיבים את דף האורז צריך למלא אותו אחרת הוא מתרכך.
– מרטיבים את דף האורז במשך 2-3 שניות ומניחים על משטח העבודה.
– מניחים מעל שכבה כמה שיותר אחידה ודקה של אורז ובאמצע מניחים פס של ירקות ודג שאוהבים.
– מגלגלים עם היד לכדי רולדה הדוקה וחותכים לפרוסות שוות בעובי שלהן (בערך 2 ס”מ).
– מגישים עם הרוטב.

סושי דפי אורז. צילום: טל סיון צפורין
אפשר למלא בכל ירק או תוספת חלבונית שאוהבים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום דג טרי אפשר לצרוב את אצבעות הדג על מחבת מכל הכיוונים לדגרגת הצלייה האהובה עליכם.
– לגרסה טבעונית אפשר לוותר על הדג לגמרי או לשים אצבעות טופו שצורבים במחבת עם מעט טריאקי וצ’ילי מתוק.
– ניתן לשים בתוך הרול גם חביתה (מניחים אותה על האורז).

5 תגובות

  1. עדי says:

    תודה רבה! רק חשוב שנמנעים מגלוטן ישתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן….

  2. Liv says:

    אפשר להחליף את החומץ במשהו טבעי יותר? אולי בלימון?
    תודה מראש

  3. שלומית says:

    מצטרפת לשאלה. לא אוהבת חומץ. אפשר לוותר או להחליף?

  4. קרן says:

    היי, איזה כיף שאת מפגיזה במתכוני דפי אורז!
    אחלה מוצר 🙂
    (הערה קטנה- פליז תתקני בפסקה השנייה התוודע במקום התוודה 😅)

    1. חן says:

      כן, גם לי השגיאה הזו הפריעה…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend