הוא מהיר וקל להכנה, בריא, משביע ובעיקר סופר טעים. אחרי שהפך לדייר קבע בבית של ההורים שלי, הנה הוא מגיע גם אליכם.
מצרכים לסלט:
1 קולורבי, קלוף
2 גזרים, קלופים
1 סלק (לא מבושל), קלוף
1/3 כוס שומשום
מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
4 כפות סילאן או סוכר חום (או דבש לגרסה לא טבעונית)
כף מלח
4 כפות רוטב צ’ילי
אופן הכנה:
– בעזרת מנדולינה או קולפן ג’וליינים חותכים את הירקות לרצועות דקות. חשוב להשתמש באחד המכשירים כדי ליצור רצועות דקות בעובי זהה.
– מערבבים היטב בצנצנת קטנה את כל מצרכי הרוטב.
– קולים את השומשום על מחבת, ללא שמן, עד שהשומשום מתחיל להזהיב.
– מזלפים את הרוטב על הירקות החתוכים ומערבבים.
– ממש לפני ההגשה מפזרים מעל שומשום בנדיבות ומגישים.
הערות, הארות ושדרוגים:
– ניתן להוסיף לסלט 1/2 צרור עירית חתוכה לטבעות קטנות.
– אוהבים את הסלט שלכם פיקנטי? ניתן להוסיף 1/2 צ’ילי טרי חתוך דק.
– הסלט יקבל בברכה גם זוקיני (לא מבושל), חתוך לרצועות דקות.
סלט טעים טעים, קצר מחמאות רבות!!
תודה רבה רבה! אמא תשמח לשמוע 🙂
במה אפשר להחליף את הרוטב צ’ילי, לאופציה בריאה יותר?
אפשר בכלל לוותר עליו?
אפשר להמיר בסילאן/מייפל עם קצת צ’ילי גרוס
והאם ניתן להכין יום קודם עם הרוטב ורק את השומשום להוסיף ממש לפני ההגשה? תודה
ניסיתי להשתמש בקולפן ג’וליינים אך הסכין נתקעה בירק, האם אצלך זה היה כך גם? באיזה מנדולינה ג’וליינים את משתמשת?
היי רחלי, הרוטב צ׳ילי במתכון, הכוונה לרוטב צ׳ילי מתוק, או חריף? תודה
כמה מלח!!!! יצא סופר מלוח בהגזמה.