זה קרמי. זה מפנק. זה קל מאוד להכנה. וזה בעיקר ממש ממש טעים.
ריזוטו פתיתים בסיר אחד בלי ללכלך מלא כלים ובלי שלבים מסובכים. רק מבשלים את הרוטב כמה דקות, מוסיפים את הפתיתים וזהו. כל מה שנשאר זה לחכות שהפתיתים יתבשלו ויש לכם ארוחת ערב או צהריים שכולם יתאהבו בה.
ותראו הנמסות של הטריו! מדהים ממש.
אל תפספסו את הסרטון שהכנתי לכם עם כל שלבי ההכנה
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ריזוטו פתיתים בסיר אחד
מצרכים:
3 כפות שמן זית
10 שיני שום, קלופות
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק בצל – לא חובה
3 ו-1/4 כוסות מים רותחים
10 ענפי עירית
עלים מ-2 ענפי טימין
1 שקית פתיתים מכל סוג וצורה שאוהבים
100 גרם פתיתי טריו השף הלבן
אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות או קוצצים לקוביות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את השום במשך 2-3 דקות.
– מוסיפים שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, אבקת בצל ומים ומבשלים במשך 5 דקות.
– מוסיפים עירית קצוצה ועלי טימין ומערבבים.
– מוסיפים את הפתיתים ומבשלים יחד על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד שהפתיתים רכים לגמרי. אם צריך אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים העיקר שיצא יותר רך ממה שאתם אוהבים כי הרוטב עוד מתייצב כשהוא מצטנן בחוץ.
– ב-2 דקות האחרונות מוסיפים פתיתי טריו, מערבבים ומגישים חם חם.
הערות ושדרוגים
– למי שלא אוהב, או שאין בבית, אפשר לוותר על טימין ו/או עירית.
– אפשר להפחית בכמות השום אבל הוא מוסיף מלא מלא טעם. אם לא רוצים בכלל אני ממליצה לשים 1/2 כפית אבקת שום.
– אין בעיה להכין את אותו מתכון בדיוק עם פסטה קצרה כמו קונכיות למשל.
– במקום פתיתי טריו אפשר פתיתי גאודה או מוצרלה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
תודה על השיתוף
האם ניתן להמיר לפרווה? למשל קרם קוקוס ובאיזו כמות?