אם יש משהו שאני אוהבת להכין זה ממרחים ובכלל צנצנות שמבלות במקרר והופכות כל דבר לטעים יותר. ממרח לימונים כבושים, טפנד זיתים, גבינות ביתיות ועוד המון חומרי גלם שבשנייה הופכים את הארוחה למיוחדת.
אז הפעם, בזכות השקה חדשה של פריכיות סופר טעימות מאורז חום מלא (יש בטעמי צ’יה וקינואה, פפריקה, מלח ים ועוד) שנקראות EXSTRA RiceUP, החלטתי להכין ממרחים שהולכים נהדר כארוחת ביניים וגם כארוחת ערב אם תשדכו לכל האושר הזה גם סלט בצד.
תמצאו כאן מתכון לממרח פלפלים קלויים שהוא באמת חלום. הוא מתפקד נהדר כממרח בכריך, כמטבל לפריכיות או ירקות ואם תוסיפו לו כמה כפות של שמנת מתוקה תקבלו רוטב מדהים לפסטה. הממרח הזה גם נהדר בתוך מאפים בסגנון סמבוסק או בתוך מאפינס וגם כרוטב על פיצה במקום רוטב עגבניות קלאסי.
עוד מתכון מעולה שאני ממש אוהבת לאחרונה הוא ממרח כרוביות צלויות שנולד בזכות תבנית עם כרוביות שאפיתי ולא סיימתי לאכול. כל מה שצריך זה לאפות אותן בתנור עם בצל ושום ואז לטחון ביחד עם תבלינים לכדי ממרח משגע.
הספק ממרח ספק סלט האחרון הוא סלסת עגבניות ואבוקדו שהוא הממרח הקלאסי שמבלה אצלי בבית שנים. אל תוותרו עליו בטח עכשיו שיש אבוקדו מעולה בשווקים (אגב, קנו אבוקדו בשל ולא קשה).
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
ממרח פלפלים קלויים
מצרכים:
5 פלפלים אדומים (גמבה)
6 שיני שום, קלופות
מיץ מ-1/4 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים את הפלפלים בתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך כשעה או עד שהם רכים ומשחירים בחלק העליון.
– מצננים מעט (אפשר בתוך שקית נייר לקילוף יותר קל) או פשוט בתוך התבנית ומקלפים את הקליפה. אם מעט קליפה נשארת זה בסדר גמור.
– פותחים את הפלפלים, מרוקנים את הגרעינים ומכניסים למעבד מזון ביחד עם שום, מיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית וטוחנים עד למרקם חלק.
ממרח כרוביות צלויות
מצרכים:
1 ראש כרובית, שטופי היטב
1 ראש שום, לא קלוף
1 בצל לבן או סגול, קלוף
5-6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 מיכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס לגרסה טבעונית – לא חובה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה או 2 ענפי שמיר
חופן עלי נענע
אופן הכנה:
– מפרקים את הכרובית לפרחים ומעבירים לקערה.
– חותכים את הבצל לרבעים או חצאים ומוסיפים לקערה.
– מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים היטב.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מעבירים את הכרוביות לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 30 דקות עד שהכרוביות מזהיבות מעט ורכות.
– טוחנים את הכרוביות במעבד מזון עם שמנת מתוקה, פטרוזיליה ונענע.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל בהגשה צנוברים קלויים או שקדים פרוסים קלויים.
סלסת עגבניות ואבוקדו
מצרכים:
1 אבוקדו בשל
10-15 עגבניות שרי או 2 עגבניות רגילות, עדיף מסוג תמר
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 פלפל צ’ילי אדום – לא חובה
1/3 צרור עלי כוסברה או עירית
מיץ מחצי לימון
6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– קוצצים את העגבניות, הצ’ילי והבצל לקוביות קטנות.
– קוצצים את הכוסברה גס או פורסים את העירית לטבעות דקות.
– מערבבים את כל המצרכים ומתקנים תיבול לפי הטעם האישי שלכם.
- המתכונים בשיתוף פריכיות EXTRA.
תודה. נפלא
הי רחלי!
בממרח הכרובית, את השום צריך לצלות עם הכרובית והבצל או לטחון אותו חי?
שכחת את האבוקדו בסלסה
שלום,
מצטרפת לשאלתה של אביטל, בעניין השום, בממרח הכרובית.
האם כל מה שצריך, זה לטחון בסוף התהליך?
תודה.
כמה זמן הם מחזיקים במקרר לאחר ההכנה? ובפרט הממרח פלפלים
מה הכמות שיוצאת מממרח הפלפלים?