האמת שאני עדיין בשוק שאחרי 4 שנים שהבלוג קיים, טרם פרסמתי את אחד המתכונים שאני מכינה כבר שנים ארוכות – לזניה של בית. זאת שאני מביאה כמעט לכל ארוחת חברים, זאת שתמיד מככבת בשבועות, זאת שאני משתדלת להכין כל יום הולדת שלי (ואף מילה שיש לי יום הולדת עוד שבועיים).
אז הנה אני מתקנת את העניין ומביאה לכם את אחד המתכונים הכי מנחמים ומספקים. שילוב של דפי פסטה שסופגים את כל הטעמים, רוטב עגבניות מתובל אבל עדיין עדין ורוטב גבינות שהוא חלום.
והנה עוד רעיון נהדר – אתם יכולים לבשל פסטה מכל סוג שאתם אוהבים ובינתיים להכין את רוטב הגבינות. כשהרוטב מוכן מעבירים פנימה את הפסטה המבושלת ומערבבים ביחד. תזכרו שאמרתי שמדובר בביס וואו.
שיהיה לכולנו חג שמח ואמן אמן ימים שקטים ורגועים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: מתכון ללזניה קרפים וואו!
לזניה קלאסית מעולה
מצרכים (תבנית 20X30):
חבילה דפי לזניה
2 כפות גדושות קמח (מכל סוג שאוהבים)
50 גרם חמאה
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
130 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן – אופציות נוספות למטה בהערות
1 כוס מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק
אופן הכנה:
– בסיר בינונית שמים את הקמח והחמאה ומבשלים ביחד עד שהחמאה נמסה. מקפידים לערבב כל הזמן עם כף עץ.
– רק כשהחמאה נמסה והקמח נטמע מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים ביחד, תוך כדי טריפה כדי שלא יהיו גושי קמח, עד שנוצר רוטב סמיך שמזכיר במרקמו טחינה. מורידים מהאש (כרגע הכנתם רוטב בשמל).
– מוסיפים את הגבינות (משאירים בצד 30 גרם גבינה צהובה בשביל החלק העליון) ומערבבים.
– מערבבים בקערה את 2 סוגי העגבניות. גם הרוטב וגם המחית.
– מרכיבים: מניחים 3 כפות רוטב בתחתית התבנית ומעליהן מניחים שכבה אחידה של דפי לזניה.
– שמים מעל שכבה דקה ואחידה של גבינות ומעל שכבה דקה של רוטב עגבניות. אז תגזמינו עם גובה השכבות כי כל שכבה כאן מאוד עשירה ועדיף שכבות עדינות.
– ממשיכים עם כל הרוטב והגבינות עד שהם נגמרים ומקפידים לסיים עם רוטב עגבניות מעל.
– מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה.
– מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום כך שיסגור לגמרי את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
– מוציאים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 30 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.
הערות ושדרוגים
– לא, אין צורך לבשל את דפי הלזניה לפני.
– שימו לב שאחרי הצינון הלזניה נכנסת ממש בקלות כמו עוגה.
– לגבי רוטב עגבניות, צריך כאן בערך 2 כוסות רוטב. אפשר להשתמש רק ברוטב מוכן (יש מיליון סוגים בסופר) ואפשר לערבב עם מחית עגבניות שמוצאים בסופר בבקבוק זכוכית או עם עגבניות מרוסקות דק – לא רסק, עגבניות מרוסקות. השילוב עם המחית או עם העגבניות המרוסקות מייצר רוטב יותר עדין אבל לא חובה לעשות את זה, אפשר לגמרי רק 2 כוסות רוטב מוכן.
– ואם אתם רוצים להכין רוטב לבד? פשוט משתמשים במחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק ומוסיפים לזה 1 כפית אורגנו או בזיליקום קצוץ, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור, 1 כפית מייפל ו-3 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
– במקום גבינת פטה או בולגרית אפשר גבינת חמד או גבינת עיזים או כל גבינה לבנה אחרת שאתם אוהבים. גם קוטג’ יעבוד פה נהדר.
– כן, אפשר קמח כוסמין או כל קמח אחר שאוהבים. אפילו עדשים או כוסמת.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף בין השכבות פטריות צרובות עם בצל, תרד מוקפץ (ללא הנוזלים), פלפלים קלויים, פרוסות חצילים קלויים וכו.
– במקום גבינה צהובה אפשר לשים כל גבינה קשה מגורדת כמו מוצרלה, קשקבל וכו.
תודה רבה נראה מעולה.
לדפי פסטה טרייה צריך לבשל קודם או לא?
מתי שמים את רוטב הבשמל? האם בנפרד מהגבינות?
תודה
מערבבים ביחד עם הגבינות
הכנתי את הלזניה היום ויצא מעולה! הלזניה הכי טובה שאכלתי
אני משרה את דפי הלזניה במים רותחים ואז משתמשת בהם
היי.. אפשר להכין יום לפני ולחמם בערב חג?
אפשר לגמרי
היי תודה על המתכונים המהממים! עד כמה זמן לפני ההגשה ניתן להכין ואיך היית ממליצה לאחסן(מקרר או מקפיא)?
היי, רוצה להכין את הלזניה ליום שבת בבוקר. כמה זמן לפני עדיף להכין ואז לחמם?
הבנתי שלזניה עדיף להכין 2,3 ימים מראש בשביל שתתייצב?
היי באיזה כוס את משתמשת 200 או 240 במתכונים שלך? תודה רבה!
היי מה זה רוטב עגבניות מוכן?
מגיע בצנצנת ויש מלא מלא סוגים בסופר
היי רחלי, תודה על המתכון!
כמה מ”ל בערך רוטב מהצנצנת צריך להיכנס למתכון? כי יש בקבוקים קטנים ויש גדולים כמו הפסאטה של מוטי
היא ציינה ש2 כוסות כלומר 500 מל
איזו בושה,להשתמש ברוטב תעדייתי מוכן? מי יודע מה שמים שם חוץ מטעם מתכתי דוחה?
לא נכון!
עם רוטב עגבניות מוכן יוצא טעייייייים בטירוף!!!
כמה גרם רוטב?(גרה בחול)
במקום חלב אפשר שמנת לבישול?
בהחלט
כמה שכבות צריכות להיות בסה”כ בתבנית בינונית סטנדרטית ?
שואלת היות ורכשתי פסטה רחבה כי לא היו דפי פסטה.
מכינה לא מעט מהמתכונים שלך, תמיד נהנית. בתודה מראש.
המתכון פשוט מעולה! הלזניה יצאה מושלמת!!!
הלזניה יצאה טעימה ביותר.
2 שאלות-
*האם אפשר להקפיא את הלזניה בטרם האפייה ולאפות לאחר ההפשרה?
*האם אפשר להקפיא לאחר האפייה?
לכמה שכבות זה מספיק ?
אני רוצה להכין את החזייה, אבל אין לי גבינת פטה או גבינה בולגרית. מה שיש לי בבית זה גבינה צהובה גבינה מותכת מחלב עזים. במה מהן עדיף להחליף?
פאסאטה של מוטי זה טוב? בתור מחית עגבניות?
הפאסאטה שלהם מעולה אבל מאוד מרוכזת. עדיף את המחית שמגיעה בצנצנת זכוכית או בקופסת שימורים.
כשרשום מוסיפים את הגבינות – הכוונה מוסיפים לרוטב בשמל או שמערבבים אותם בנפרד?
האם צריך לחכות לפני שחותכים אותה? הכנתי ומריח מושלםם
ראיתי את ההערות בעניין הכמויות ועדיין לא מספיק ברור לי.
כמה כוסות רוטב עגבניות מוכן, 2 כוסות ועוד כוס אחד של מחית?
סך הכל 2 כוסות
תודה על הלזניה המוצלחת!
אם אני מכינה לאזנייה ללא גלוטן (מדפי לאזניה ללא גלוטן), האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קורנפלור לבשמל?
עשית עם קורנפלור?
אני משתמשת בקמח של schar או תמי
עשית עם קורנפלור?
אפשר להשתמש בחלב סויה או אורז במקום חלב רגיל?
הי. אפשר להשתמש בחלב סויה או אורז במקום חלב רגיל?
יש לי רק רסק עגבניות, רוטב צ’ילי מתוק וקטשופ בבית. אפשר להכין מזה רוטב?
אפשר להקפיא את הלזניה אחרי אפייה?
מערבבים את הרוטב עגבניות והרסק ובנפרד את הגבינות?
כמה קומות של לזניה לעשות?
נראה לי שהגזמתי עם המגדל ויצא דחוס מדיי. חייבת לתת לזה עוד הזדמנות במינון הנכון
הכנתי. מעולה! תודה רבה
הכנתי היום, בהחלט קלאסית וטובה! תודה 🙂
היי רחלי!
נראה מעולה!! יש לי רק כמה שאלות.
לגבי הצנצנת רוטב מוכן מדובר בשל 500 או 700 מ”ל? נראה לי יש לי של 700.
האם אפשר לוותר על הנייר אלומניום? קצת מפחיד לכסות הכל
באיזו גודל תבנית מדובר?
היי רחלי!
נראה מעולה!! יש לי רק כמה שאלות.
לגבי הצנצנת רוטב מוכן מדובר בשל 500 או 700 מ”ל? נראה לי יש לי של 700.
האם אפשר לוותר על הנייר אלומניום? קצת מפחיד לכסות הכל
באיזו גודל תבנית מדובר?
תודה!!!
איזה רוטב עגבניות מוכן את ממליצה עליו?
הלזניה הכי טעימה שהכנתי. שדרוג קטן – הוספתי גביע גבינת ריקוטה לתערובת הבשמל
האם ניתן להכין יום קודם ללא אפיה, לאחסן בקירור ולאפות רק למחרת הכל?
מושלם!
היה חסר לי – גבינת פטה, גבינה צהובה (היה רק 100 ג’). כוס חלב אחת החלפתי בשמנת… ובכל זאת – יצא מושלם! נטרף על ידי כל בני הבית, המון תודה
תודה רבה ! איזה רוטב את ממליצה ?
אם במקום גבינת פטה בוחרים בקוטג’ – האם מספיק 100 גרם או צריך יותר?
תודה
חיבים צנצנת רסק עגבניות
ואם כן אז מה זה
אני חיבת את זה דחוף
היי, עושה את המתכון הזה קבוע וכולם אוהבים אותו, מבוגרים וילדים. פשוט מדהים, והכי כיף שהוא גם קל להכנה.
תודה לך!
אגב,
בתחילת אופן ההכנה כתבת “בסיר בינונית” וזה תמיד מעלה לי חיוך. זה טייפו חמוד במיוחד 😃
יצא מ ע ו לה
Wow
תודה רבה
הכנתי יצא מעולה!! טעים ממש
הכנתי ויצא נפלא! כל המשפחה אהבה כולל ילדים בררנים ומבוגרים אנינים ❣️
מכניסים את הגבינות לבשמל כשהוא רותח כי עשיתי ככה כי לא ציינת לקרר וזה קצת יצא לי גבינה מותכת זה בסדר?
היי, תודה על מתכון נפלא!
שתי שאלות:
‘חבילת פסטה’- כמה גרם?
על כמה שכבות של דפים את ממליצה סך הכל?
יצא טעים ברמות,
השתמשתי ב500 גרם מחית עגבניות שהוספתי לה תיבול.
לבשמל הספתי גבינה צהובה ומלוחה – והשמטתי מלח מהתערובת.
ישנם גדלים וסוגים שונים של חבילות דפי לזניה.
לי באופן אישי היתה חבילה גדולה ממש.
לא חושבת שהכוונה להשתמש בכל החבילה.
לגבי השכבות, אני מסתפקת האם כדאי לעשות 4 או 5.
אבל לדעתי לא יותר מזה.
יצא דחוס מידייי
הכנתי כבר כמה פעמים ויצאה לזניה מושלמת. אני שמה כל שכבה בנפרד, ולא ערבבתי את הגבינו עם הבשמל, אלא פיזרתי מעל הרוטב. מתכון קל ומומלץ וגם הילדים עפו על זה.
לזניה נהדרת, מתכון מצוין. תודה רבה רחלי