את עדן דוד, אחת הנשים המיוחדות והמוכשרות, פגשתי לפני כמה חודשים כשהיא השתתפה בתכנית משחקי השף (מי זאת המלכה הזאת שהגיעה לגמר?). לקח לי בדיוק 10 דקות כדי להתאהב בה. במקצועיות, בתשוקה המטורפת לאוכל ובעיקר בלב החם שלה.
לפני קצת יותר משבועיים היא חזרה מחו”ל ולכן נכנסה לבידוד ואנחנו זכינו בכל יום לקבל לייב מהמטבח שלה שם היא הכינה מלא אוכל טעים. הנה, שלא תגידו שלא יוצא משהו טוב מהקורונה הזאת 🙂
אז הפעם לא מדובר במתכון שלי, אלא שלה, ואני נותנת לה את הבמה לספר איך מכינים, מה הסוד של המתכון ולמה כדאי לכם להכין אותו. אני כבר בדרך למטבח.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף בתמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו וגם .באינסטגרם של עדן המדהימה.
- הנה עוד מתכונים מעולים לממולאים: ירקות ממולאים בבשר ואורז של שירנקה | אצבעות כרוב במילוי אורז | פלפלים במילוי אורז ברוטב עגבניות | פלפלים במילוי פתיתים
“היום זה יום לממולאים! ככה הרגיש לי כשקמתי וכל אלו שע
הסוד שלי הוא לחלוטין עגבניו
כשהבנתי שנשאר לי גם מילוי החלטתי למלא גם עגבניות, כי אם יש בצל ממולא יהיו גם עגבניות ממולאות”.
עגבניות ובצלים ממולאים
מצרכים למילוי:
3/4 כוס אורז (אני השתמשתי בבסמט
1 עגבנייה גדולה
1 בצל לבן, קלוף
500 גרם בשר טחון
1 צרור עלי נענע
4-5 שיני שום, כתושות
1 כף בהרט
1 ו-1/2 כפיות מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור
רוטב:
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס יין לבן
3-4 כפות רכז רימונים (תחליפים למטה)
1 כפית מלח
2-3 ענפי טימין – לא חובה
מים עד לכיסוי של הבצל
ירקות למילוי (הכמות תלויה בגודל הירק):
4 בצלים או 10 עגבניות או גם וגם
אופן הכנה:
– משרים את האורז בתוך קערה עם הרבה מים למשך רבע שעה ומסננים מהנוזלים.
– קוצצים את העגבנייה והבצל של המילוי לקוביות קטנטנות (אפשר גם לגרד בפומפייה) ואת הנענע קוצצים דק.
– מרתיחים את הבצלים (4-5 בצלים) כמו שהם למשך 10-
– מורי
– מוציאים את הגלדים בעדינות ושומ
– מערבבים את מצרכי המילוי וממלאים את הבצל בחלק התחתון. מגלגלים לבצל סגור ומסדרים בסיר רחב ונמוך (סוטאז) בשכבה אחת. חשוב שהסיר יהיה כזה שאפשר להכניס לתנור (שאין בו חלקים מפלסטיק).
– אם משתמשים בעגבניות, חותכים את החלק העליון של העגבנייה לר
– מפעילים את האש מזלפים את השמן זית
– שופכים מעל הבצלים או העגבניות את מצרכי הרוטב, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים במשך 45 דקות.
– מניחים נייר אפייה לכיסוי הסיר ומכניסים ל
– אם אתם רוצים טעם מעט מקורמל למעלה, ניתן להסיר את הכיסוי ולאפות ב-200 למשך 5-10 דקות כדי לקבל צבע.
הערות ושדרוגים
– ניתן להמיר את רכז הרימונים בדב
– אפשר להשתמש בכל אורז שיש לכם בבית רק חשוב להשרות אותו קצת.
– ואם אין יין לבן? ממירים בציר ירקות או מים.
– ואם רוצים מילוי צמחוני? מוסיפים למילוי, במקום הבשר, 2-3 גזרים או קישואים או גם גם. מגורדים בפומפייה.
אוף זה נראה כל כך טוב!
אם אין תנור.. איך עושים הכל בסיר על האש?
בדיוק. מבשלים עוד חצי שעה על האש עד שהאורז מתרכך. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף מים רותחים.
היי רחלי,
פשלה שלי, הכנתי קילו ולא חצי קילו בשר, ולא נשארו לי בצלים….
האם אפשר לעשות פשוט עם המילוי קציצות ברוטב?
תודה!
היי רחלי, אם יש אורז ריזוטו זה יכול להתאים? או שעדיף אורז בסמטי/פרסי
היי
איזה בצלים השתמשת?
סגולים או לבנים?
עשיתי את זה עם קציצות דגים. זה יצא מושלם!!!!!!
יצא ממש טעים ומיוחד. רוטב חמצמץ פיקנטי עם בדיוק מספיק מתיקות מהבצל ומעט מהרכז.
מה ניתן לשים במקום בהרט? הבת שלי סולדת מקינמון…
שלמות!! פעם שלישית שמכינה ❤️ אפילו שידר בתי עם שזיפים מגולענים מפוזרים בסיר
שאלה: האם ניתן לבשל על הגז ולפני שלב התנור להניח בצד לכמה שעות ורק אז להכניס לתנור ?
מתפללת שתעני לי :-))) האם אני יכולה להכין הכל, לשים במקרר יום לפני החג, ואז להכניס לתנור לפני הארוחה, או שלא כדאי שיהיו במקרר יום שלם לפני? תודה!! זה מתכון שהכנתי אינסוף פעמים והוא מדהים!!
לגמרי אפשר ♥ רק לכסות היטב שלא יתייבש.
היי רחלי! תודה על המתכונים המעולים והטעימים!! אפשר להקפיא את הבצלים אחרי הכנה?
היי, תודה על המתכון! כששמים על האש 45 דק’ הסיר צריך להיות מכוסה?
תודה על המתכון.
אם שמים סילאן או מייפל .כימה מיץ לימון צריך להוסיף?
בישלתי על הגז והצבע יצא ממש חיוור. אפשר להעביר לתבנית ולהכניס לתנור?
המתכון נראה פצצה.
האם זה נשמר בהקפאה?
היי!! אפשר לשמור את את הבצלים המוכנים בהקפאה?