כמו גביניות רק בעוגה. קל יותר להכנה (לא צריך לחתוך לריבועים, למלא ולקפל כל מאפה בנפרד כמו בגביניות) ועם שדרוג טעים במיוחד של שוקולד לבן ואוכמניות שמוסיפות גם צבע וגם נקודות רכות וחמצמצות.
עוגת גביניות עם שוקולד לבן ואוכמניות
מצרכים לבצק:
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת אבל לא חמה
1/2 כוס (120 מ”ל) מים
2 ביצים
1/3 כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
מצרכים למילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי או טברוג או טוב טעם
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים או ביצה אחת
קליפה מגורדת דק מלימון אחד (או תפוז)
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות גדושות קורנפלור
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק (או שוקולד צ’יפס לבן)
1/2 כוס ריבת אוכמניות או ריבת פטל או ריבת תות
כוס אוכמניות קפואות או פטל – לא חובה
לסירופ סוכר ולהברשה:
1 ביצה, טרופה
1/2 כוס סוכר לבן/דמררה
3/4 כוס מים
אופן הכנה:
– הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה. מערבלים במשך 3-4 דקות עד שהבצק מתגבש סביב וו הלישה.
– מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 7 דקות עד שנוצר בצק רך ואלסטי. בשלב הזה אפשר להעביר להתפחה, מכוסה במגבת, במשך שעה או לכסות ולשים במקרר למשך הלילה.
– הכנת המילוי: שמים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לשוקולד, ריבה ואוכמניות וטורפים עם מטרפה. מעבירים למקרר עד שהבצק מוכן ומרודד.
– לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן דק וגדול.
– מורחים על כל מלבן בצק ממלית הגבינה, מפזרים שוקולד קצוץ, מניחים תלוליות ריבה ומפזרים אוכמניות.
– מגלגלים כל מלבן לרולדה וחותכים את הרולדה באמצע (לא לצורת פרוסות אלא כך שיווצר לכם 2 חצאים פתוחים של רולדה שחושפים את המילוי והשכבות). בעתם עכשיו צריך להיות לכם 4 חצאים פתוחים.
– מניחים אותם כשהחלק הסגור כלפי מטה ויוצרים מכל 2 חצאים צורה של בורג. יווצרו לכם 2 עוגות.
– מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות היטב, עדיף להניח בתחתית גם נייר אפייה, ומכסים במגבת. מתפיחים במשך 3/4 שעה. אם הבצק שלכם תפח לילה במקרר אולי תצטרכו להתפיח קצת יותר, בסביבות שעה.
– טורפים ביצה בקערה ומברישים את העוגה היטב בביצה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בסביבות 25-30 דקות או עד שהן זהובות ויציבות לגמרי.
– מאפשרים לעוגות להתקרר מעט ובינתיים ממיסים בסיר קטן מים וסוכר. כשהסירופ רותח מברישים איתו בנדיבות את העוגות.
הערות ושדרוגים
– במקום אוכמניות קפואות אפשר להשתמש בקוביות פרי שאוהבים כמו נקטרינה, אפרסק ואפילו תותים.
– נשאר לכם מהמילוי? מוסיפים 1-2 כפות קמח תופח, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית שקעים. יצאו לכם מאפינס גבינה מצוינים (מומלץ לשים בפנים 1-2 קוביות שוקולד לבן).
– הסירום מאוד חשוב כדי לשמור על העוגה רכה גם אחרי יומיים אז אל תוותרו עליו.
– אם אתם אוהבים את השילוב של שוקולד מריר וגבינה אפשר להמיר את השוקולד הלבן במריר או חלב.
נראה מעולה! אפשר לוותר על השוקולד בכלל ולהישאר עם הטעם של הגבינה? או שזה יצא חסר?
אפשר, אין בעיה. הגבינה מספיק מתוקה. אבל שימי כמות יפה ממנה שלא יחסר 🙂
היי, אפשר להשתמש המתכון ולהכין גבינות במקום עוגה? או שעדיף מתכון שמיועד לגביניות?
עדיף מתכון שמיועד לגביניות כי המילוי כאן לא מספיק יציב למאפים אישיים ויברח החוצה. אעלה גם אופציה לגביניות בקרוב
קודם כל אני ממש אוהבת את הבלוג שלך ולוקחת המון מתכונים משם בשל הפשטות וכמובן הטעם !!! רציתי לשאול האם אפשרי להתשמש בבצק שמרים מוכן קפוא?
איזה כיף. שמחה שאת נהנת.
אפשר, רק אם זה בגלל ענייני זמן 🙂 אם לא, ממש ממליצה לך לכין לבד, יש בזה טונות סיפוק ואני מבטיחה שיצא מושלם
היי! נראה מדהים!
אפשר להחליף לקמח כוסמין?
על זה לא חשבתי 🙂 אפשר להחליף חצי מהכמות
בוקר טוב, את מקסימה והמתכונים שלך מחייכים וניפלאים ,
שבת שלום ,ענת,?
תודה רבה רבה! סופ”ש מקסים
טוב אז הכנתי את המתכון בתור עוגת שושנים- מושלם! היה לי קצת מתוק מדיי- כי פשוט לא היה חמיצות לדעתי, בפעם הבאה אשים צימוקים ( השתמשתי באוכמיות קפואות). הבצק פשוט מעולה! שמתי את החמאה ישר כיוון שלשתי ידנית. שאלונת- המלית גבינה לא הורגשה במיוחד את חושבת שאולי לא שמתי מספיק?
אוהבת את המתכונים שלך!!
קודם כל שמחה מאוד שאהבת 🙂 לגבי חמיצות, זה מאוד תלוי באוכמניות ובסוג שלהן, אם את אוהבת משהו טיפה חמצמץ אפשר לשים פטל או קוביות של נקטרינה.
לגבי המילוי, מומלץ פשוט לרדד דק יחסית ולשים יותר מילוי, גם בקיץ קצת יותר קשה למליות רכות כי הן מתרככות מדי, אז שווה לקרר את התערובת היטב.
אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהשאיר במקרר?
כן בטח. בחום הזה אפילו מומלץ
היי רחלי, הכנתי פעם אחת בגרסת השושנים ויצא מדהים.
יש לי שתי שאלות לגבי אופן ההכנה של השושנים עצמן-
1. הדופן של כל שושנה יצאה לי עבה וטובה בחלק העליון אבל ממש דקה בחלק התחתון. אי אפשר היה להפריד שושנה משושנה כי הן התאחו. יש לך עצה?
2. איך אפשר לעשות שהגבינה עם השוקולד תורגש יותר ותהיה מוצקה? הרגשתי שהמלית קצת נספגה לתוך הבצק.
תודה רבה ושבת שלום!
שלום, הכנתי אתמול את העוגה ויצא טעים מאוד, אני בהחלט אכין אותה שוב. הייתה רק בעיה אחת – המילוי היה מאוד נוזלי ולכן כשגלגלתי את הבצק המילוי נשפך החוצה, ואחרי ששמתי את העוגות בתבניות הייתי צריכה לאסוף את המילוי ולשים מעל, והעוגות לא היו יפות ואסתטיות כמו בתמונות. זה משהו שאני עשיתי לא בסדר? יש דרך למנוע את זה?
[…] במילוי קינמון וסוכר חום עוגת גביניות עם דאבל שוקולד עוגת גבינות עם אוכמניות ושוקולד לבן עוגת שמרים קלאסית במילוי שוקולד חלת פלעצלך עם בצל […]
מה אני יגיד לך קודם כל הכבוד שאת משתפת אותנו בכל דבר שאת יודעת.
ו היופי של המתכונים שלך אפילו שיש לי סוכר אני מכין ושיהיה מה שיהיה אני לא יכול לראות את היופי הזה ולא לטעום.
ואני מודה לך תודה.
דוד
*האם אפשר לוותר על הריבה?
*אני אוהבת עוגות שמרים מפוצצות במילוי (העוגת רוגלעך מושלמת!), קראתי פה בתגובות שהמילוי נספג בבצק, האם כדאי להכין ממנו יותר? מה עצתך?
אם את אוהבת הרבה מילוי שימי כפול ממה שכתוב פה. וכן, אפשר לוותר על הריבה אם כי היא אהובה עלי 🙂 אפשר גם כל ממרח מתוק אחר שאוהבים.
היי. האם ניתן להכין מספר עוגות כאלו ולהקפיא?
האם ניתן להקפיא את העוגות?
הכנתי היום לשבת יצא מהמם תודה רחלי❤️
הי, שלום אני מארהב והבנתי ש ריקוטה שיש בסופרים היא לא כל כך טובה למילוי. וטוב טעם איין פה כמובן. אפשר להשתמש במקום המסקרפונה ופילדלפיה? תודה
תודה רבה רחלי, ניסיתי לפרסם את הבלוג שלך בפייסבוק אך משום מה זה לא מתאפשר…