ספרינג רול במילוי ירקות, טופו ואטריות אורז

Posted on

חם. ממש חם בחוץ. ואף מילה כמה חם באוטו, אחרי שהוא בילה כמה שעות בחוץ.

אז נכון שבשנים האחרונות אני סובלת מקור, אבל מסתבר שגם החום לא ממש מלטף בסבבה.

ואם יש משהו שקשה לי בקיץ זה לבשל. כן, גם אם יש מזגן בבית כל מה שמתחשק לי זה גלידה. ופירות. ומלא אוכל מרענן וקליל.

בול כמו הספרינג רול האלה, שמתפקדים כארוחה משביעה, סופר טעימה ומאוד קלילה בבטן.

במקור אני אוהבת להגיש אותם עם רוטב חמאת בוטנים וקוקוס אבל הפעם בחרתי לשדך להם רוטב קצת יותר בועט, כזה שיתן מלא טעם לירקות.

ואגב ירקות, אתם יכולים להשתמש כאן בכל ירק שאתם אוהבים, כל עוד תחתכו אותו לרצועות דקות כדי שיהיה כיף בביס. ירקות קשים שלא אוכלים בצורתם הטרייה, כמו בטטה למשל, אפשר פשוט לחתוך לרצועות, לטגן מעט ואז להוסיף.

והפעם גם בחרתי להוסיף לספרינג רול 2 תוספות שהפכו את המנה הזאת לארוחה של ממש – אטריות אורז חום שמכינים ב-3 דקות בתוך קערה עם מים רותחים וטופו פיקנטי (יש בסדרה גם טופו עם בזיליקום וטופו טבעי) – מוצר חדש של תנובה שלאחרונה נותנת פוש חזק בקטגוריה הטבעונית ואני הראשונה לברך על כך, בטח כמישהי שצורכת טופו כל שבוע. ולמען הגילוי הנאות גם אוסיף שהפוסט הזה בשיתוף פעולה איתם.

מה שכיף זה שיש בטופו כבר את כל הטעמים ובעיני אין צורך להשרות אותו במרינדה כמו שעושים בדרך כלל, שלא לדבר על הרכות המדהימה שלו. גם לפני הטיגון ובעיקר לאחר מכן.

אז קדימה, בואו לשחק ולהכין לעצמכם ארוחת קיץ מושלמת מכל הירקות שיש לכם בבית ואל תשכחו לצפות בסרטון שהכנתי לכם למטה עם כל שלבי ההכנה.

כמה שיותר צבעוני יותר יפה וטעים | ספרינג רול
כמה שיותר צבעוני יותר יפה וטעים | ספרינג רול

ספרינג רול עם ירקות, טופו ואטריות אורז

מצרכים:
ירקות שאוהבים לבחירתכם: גזר, זוקיני, גמבה, גרגירי תירס, כרוב אדום או לבן, צנוניות, מלפפונים, קולורבי, אבוקדו
עשבי תיבול לבחירה: עלי כוסברה, עירית, בזיליקום
1/2 סלסלה נבטים
1 פלפל צ’ילי טרי
1 כוס אטריות אורז – חום או לבן
1 כף שמן
1 טופו פיקנטי תנובה – אפשר גם טופו עם בזיליקום
דפי אורז

לרוטב:
1 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
2 כפות סוכר חום כהה
6 כפות סויה
2 רוטב צ’ילי
2 כפות שומשום קלוי
4 כפות חומץ או מיץ לימון
מעט מלח

אופן הכנה:
– חותכים את הירקות לרצועות דקות. כמה שיותר דק יותר טוב כי אז תוכלו להכניס מלא סוגים של ירק ובכל ביס יהיו מלא נקודות קטנות ופציחות.
– משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים למשל 3-5 דקות ומסננים. שוטפים במים קרים.
– חותכים את הטופו לרצועות בעובי 1 ס”מ ומטגנים במחבת רחבה עם 1 כף שמן.
– מרכיבים: מכניסים כל עלה אורז לקערה עם מים למשך 5 שניות ומניחים על קר חיתוך או שיש.
– מניחים בחלק התחתון, בלי להגיע לצדדים, מהירקות, הטופו, האטריות, הנבטים ועשבי התיבול. אם רוצים את הספרינג רול חריף מוסיפים גם פרוסות צ’ילי.
– מקפלים את 2 הצדדים החיצוניים פנימה ואז מגלגלים לצורת אגרול הדוק.
– מכינים רוטב: קוצצים דק דק את הג’ינג’ר ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– מגישים את הספרינג רול ביחד עם הרוטב ובכל מקרה מומלץ להגיש אותם סמוך להכנה.

הערות ושדרוגים
– אני אוהבת להכין מלא צלחות עם ירקות ותוספות ולתת לאורחים לגלגל את הספרינג רול שהם אוהבים. זאת פעילות מאוד משמחת ומלכדת.
– שימו הרבה כוסברה, היא ממש ממש משדרגת.
– אם יש ירק שאתם אוהבים ואי אפשר לאכול אותו טרי, כמו בטטה, פשוט חותכים אותה לרצועות ומטגנים קצת.

11 תגובות

  1. יפית says:

    אף פעם לא חשבתי שאתלהב מספרינג רול אבל זו המנה הכי יפה בעולם!!

  2. יהודה says:

    למה לא מופיע ברשימת המצרכים עלי אורז ?

  3. נעם says:

    היי, כמה דברים..
    א. בדיוק אתמול הכנתי (לא את שלך) והדפים יצאו דביקים בטירוף ולא לעיסים. אולי יש איזה טיפ?
    ב. נראה כאילו הדפים שלך קטנים יותר ממה שאני מוצאת בסופר. מה גודל הדפים?

    1. רחלי קרוט says:

      הדפים אכן קטנים. יש סוג קטן וסוג גדול, אני מעדיפה את הקטנים כי אז יש פחות מדפי האורז בגלגול ויוצא פחות לעיס.
      והטיפ הכי חשוב הוא למלא די הרבה בפנים אחרת יהיה לך הרבה גלגולים של הדף אורז והוא יצא באמת קצת לעיס.

  4. Petra says:

    מאת רחלי קרוט, thanks a lot for the article post.Much thanks again. Fantastic.

    1. רחלי קרוט says:

      I am glad you liked it <3

  5. ליאור says:

    היי (: מתכננת להכין מחר.
    ראיתי בסופר דפים בצורת עיגול וגם בצורת ריבוע.
    נראה שהריבועים יותר נוחים לגלגול.
    מה את ממליצה?
    תודה!

  6. תהילה says:

    וואי זאת בדיוק אני .כך אני מרגישה שאני מבשלת במיטבח .שבא לי רק דברים שמקררים לך את הגוף .כמו גלידה ודברים כאלה שאתה אוהב .רק שטויות לא אוכל בריא .
    ככה זה שחם כל כך. בחורף זה הפוך לגמרי . מעכשיו צריך לעשות סדר בבלגן . הכל ניראה פה טעים . אני מחפשת ארוחות ללא גלוטן. תודה .

  7. שולי says:

    האם אפשר להשתמש בטופו רגיל?

  8. נטע says:

    האם אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר?

  9. שובל says:

    האם אפשר לטגן אחר כך או לאפות כדי שיהיה כמו אגרול?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend