בורקס דפי אורז! כמה אמוציות הוא הביא איתו בסטורי אצלי 😊 והאמת? הכי בצדק.
מדובר באמת בחומר גלם גאוני (ללא גלוטן) שאפשר להכין איתו מיליון דברים. ממלאווח ואגרול ועד בורקס.
אז איך בעצם מכינים ומה חשוב לדעת כדי שהבורקס גם יצא קריספי והגבינות לא יברחו לגמרי בזמן האפייה? הנה הטיפים החשובים:
– דאגו להשתמש בגבינות יחסית קשות וכמה שפחות רכות. אין בעיה לשים כף גבינה לבנה או קוטג’ אבל הרוב המוחלט חייב להשען על גבינות קשות. איזה? גבינות צהובות כמו גלבוע או עמק (אני השתמשתי ב-9% כי אני בדיאטה אבל כל אחוז שומן יעבוד כמובן). חמד מדהימה לבורקס ובטח לבורקס הזה (ויש חמד 5%!), גם גבינות כמו פטה ובולגרית יעשו עבודה מדהימה רק קחו בחשבון שהן מלוחות אז תטעמו את המלית לפני כדי שלא יצא לכם מלוח מדי. עוד גבינות מדהימות למלית הן כנען שהבונוס הגדול שלה שהיא ניטרלית בטעם וגם יציבה ופרומעז שהיא גבינת עיזים נהדרת. בקיצור, כמה שיותר גבינות יציבות שלא מגירות נוזלים.
– תקפידו מאוד לא למלא את הבורקס יותר מדי. בבורקס אצבע ארוך כמו פה שמים 2 כפות מילוי.
– בזמן הגלגול של דפי האורז תשתדלו שהגלגול לא יהיה הדוק מדי כדי שלגבינות יהיה לאן לברוח בפנים.
– לא שמים ביצה במילוי כי היא מתנפחת וקורעת את הבורקס.
– את אצבעות הבורקס מברישים בנדיבות מאוד בביצה מבחוץ. גם בקצוות, גם מעל וגם בצדדים. תקפידו להבריש בצדדים כי הם פתוחים וללחוץ טיפה ואז הפתחים בצדדים נסגרים.
– ולגבי האפייה, ממש ממש חשוב להיות סבלניים. עד שהבורקס לא זהוב לגמרי אתם לא מוציאים אותו מהתנור. אם תוציאו לפני הבורקס יתרכך אחרי כמה דקות.
– וטיפ אחרון, במקום להבריש למעלה בשמן – מברישים בביצה. בלי חלב, בלי מייפל, רק ביצה ומלאאאא שומשום שגם הוא מוסיף פריכות נהדרת.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
אצבעות בורקס דפי אורז במילוי גבינות
מצרכים ל-3 אצבעות בורקס:
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת (כל אחוז שומן יעבוד)
1/2 כוס פטה עיזים 5% או בולגרית 5% או גבינת שמנת 5% או ריקוטה
70 גרם גבינת חמד 5% או גבינת כנען 5% פיראוס
2-3 דפי אורז גדולים (עיגולים או מרובעים)
1 ביצה להברשה
שומשום בנדיבות לעיטור הבורקס
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים גבינת פטה וגבינת חמד או טוב טעם ומועכים מעט עם מזלג.
– קוצצים את פרוסת טל העמק לקוביות קטנות ומעבירים לקערה עם הגבינות.
– מרטיבים דף בצק אורז ל-2 שניות במים זורמים ומניחים על השיש.
– מניחים פס מהמילוי בכמות של עד 2 כפות ולא יותר בחלק התחתון של דף האורז.
– מגלגלים ליצירת רולדה (כמו אגרול). אין צורך לסגור את הצדדים רק חשוב לא למלא עד הסוף בצדדים אלא להשאיר 1 ס”מ בכל צד.
– טורפים את הביצה בקערה ומברישים היטב היטב את אצבעות הבורקס. ממש חשוב להבריש בנדיבות ואת הקצוות בצדדים מורחים תוך כדי לחיצה קלה כדי שהצדדים יסגרו.
– מפזרים שומשום בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז מגבירים ל-210 מעלות ואופים בחום עליון טורבו עד שהחלק העליון ממש זהוב.
– חשוב להיות סבלניים בשלב הזה ולא להוציא עד שהחלק העליון זהוב לגמרי. אם קצת גבינה בוחרת זה ממש לא נורא. מגישים חם.
הערות ושדרוגים
– במקום גבינות אפשר למלא גם בפירה תפוחי אדמה שמתבלים היטב במלח, פלפל וקמצוץ כורכום. אפשר גם להוסיף בצל מטוגן למילוי.
– אפשר גם לסגור בצדדים כמו אגרול אבל מצאתי שהשיטיה שהדפים בצדדים לא סגורים כמו אגרול אלא רק צמודים יחד עובדת יותר טוב גם מבחינת קלות ההכנה וגם כי אין כמות גדולה של דף אורז בצדדים.
– יש לכם גבינות בבית ואתם תוהים אם הן מתאימות? כתבו לי ואעזור. כנ”ל לגבי רעיונות לשדרוג המילוי (למשל זיתים קצוצים בתוך תערובת הגבינות).
– המתכון בשיתוף תנובה.
היי!! לא תאמיני כמה חיכיתי שתעלי כי שלי תמיד יוצאים הכל חוץ מקריספיים אז תוד!!
ושאלה: גבינת טוב טעם גם נישבת יבשה נכון?
מצטרפת לשאלה לגבי האם טוב טעם גם מתאימה? המתכון נראה מפחיד (:
היי,
התלהבתי בטירוף.. היה נראה מושלם וקל ממש אבל כל המילוי ברח לי החוצה..
יש לך רעיון למה ?
קונפלור יעצור מנסיון
מתכון כושל ולא מוצלח..
פעם ראשונה מכל שנות העשייה שנכשלתי בזיהוי מתכון כושל ולא מוצלח..
חבל על המאמץ
מוצרלה וחמד? הולך?
הכי הולך
הי, האם אפשר להכין מראש את הדפי אורז, עם המילוי לגלגל לסיגר ולשים במקרר לכמה שעות,עד הערב ורק אז להוציא מהמקרר לצפות בביצה ושומשום ולהכניס לתנור?
תודה רבה🙏❤
מתכון נהדר!!!
אפשר לשים גם קוטג או גבינה לבנה?
תודה
אפשר לשים גבינה מגורדת 28% במקום לקצוץ פרוסות טל העמק? רוצה להכין כמות גדולה
היי רחלי מעריצה גדולה
רק רציתי לשאול האם יתאים וכמה לשים אם יש לי קוטג3%/ גבינה לבנה 5%
גבינה צהובה 5%
וחמד5%
וכמובן כמה זיתים ירוקים להוסיף
מתכון מעולה ולא מפוצץ בקלוריות ארוחת ערב מעולה
אפשר גם מדפי אורז קטנים
שאלה בבקשה, בתנור אצלי הטורבו זה עם חום עליון ותחתון, זה בסדר?
בנוסף יש לי תוכנית גריל (רק חום עליון), או תוכנית חום עליון ותחתון רגיל… מה עדיף?
היי, הכנתי פעם אחת ויצא מעולה. רוצה להכין שוב לראש השנה אבל מראש
אפשר להקפיא? יהיה טעים גם אחרי הקפאה?
תודה
היי רחלי, האם הכוונה להבריש בביצה אחרי שהוא נאפה בתנור או לפני? (בקשר לזה שכתבת להבריש בביצה במקום בשמן זית)
תודה!
מה המרקם שהדף אורז צריך להיות לפני המילוי? מושי וגמיש?
איזה כיף שאת שומרת עכשיו! נקבל המון מתכונים בריאים וטעימים 🥰
אגב, חולה עלייך וזה, אבל איך את כותבת “כתבו לי ואעזור לכם” כשאת בקושי עונה פה על שאלות?
את לגמרי צודקת. אני פשוט בקריסה 🙁 עונה בעיקר באינסטגרם ומדובר ב-600 הודעות ביום רק שם.
ויש לי גם עמוד בפייסבוק וקהילה סגורה. בקיצור, אני מאוהבת בעבודה שלי אבל זה קשוח. כל יום מחדש מבטיחה שהיום אני אענה גם בבלוג ולא תמיד מצליחה להגיע לזה. אבל הנה, עכשיו עניתי על 100 הודעות 🙂
בכל מקרה אם לא עניתי על שאלה שלך אפשר לשלוח לי לאינסטגרם, שם קצת יותר קל לי.
עשיתי מדפי אורז קטנים ויצא מעולה!
היי רחלי,
הכנתי בדיוק ע”פ ההוראות רק שקיפלתי בצדדים וגילגלתי. לצערי כל המילוי ברח החוצה למרות שהיה סגור בצורה טובה ובנוסף התחתית של דף האורז נדבקה לנייר האפיה. מה לא עשיתי טוב?
פחות מילוי ♥
וואו כל כך!!!!! חבל שלא ראיתי את התגןבה שלך לפני שניסיתי גם
היי האם גבינת טוב טעם גם נחשבת קשה??
אני מניחה שיצליח גם עם גבינות טבעוניות ושמן זית למריחה מעל?
הי, האם אפשר להכין מראש את הדפי אורז, עם המילוי לגלגל לסיגר ולשים במקרר לכמה שעות,עד הערב ורק אז להוציא מהמקרר לצפות בביצה ושומשום ולהכניס לתנור?
תודה רבה🙏❤
היי שלום. הבורקס יצאו ממש טעים וקרספים כמו שתיארת. אבל יש לי בעיה מתחת הבורקס שאני מוציאה מהתנור לאחר שמוכן. כול הגבינה יוצאת מלמטה כי דפי אורז הם דקים. מה שעשיתי הפכתי אותם ונתתי להם עוד קצת בתנור. אני מקווה שזה בסדר ויצא טוב וטעים. אם יש לך עצה או פתרון אחר אשמח לשמוע תודה.
היי החלק התחתון לא נאפה מה הסיבה ?