אחד הסירים הכי אהובים אצלי במשפחה. כמה דקות הכנה, מינימום התעסקות במטבח, ויש תבשיל פרגיות עסיסיות בטירוף עם פטריות, שום ובצל רך רך. שימו לב שאני קונה את הפרגיות כשהן כבר חתוכות לרצועות אז זה מאוד מקל ומקצר את העבודה במטבח.
מגישים עם אורז לבן, פירה או וזה מעולה גם בתוך פיתה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
צפו בסרטון הכנה:
View this post on Instagram
פרגיות ופטריות בסיר אחד
מצרכים:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
7 שיני שום, קלופות
2 סלסלות פטריות (שמפניון או פורטבלו או שניהם)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק פטריות או קורנפלור
700-800 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות וחוצים את שיני השום והפטריות לחצי. אם הפטריות גדולות אפשר לחתוך לרבעים אבל לא יותר קטן מזה.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את שיני השום והפטריות ומטגנים יחד עד הזהבה עדינה של הפטריות. זה לוקח בערך 10 דקות.
– מוסיפים מלח, פלפל שחור ואבקת פטריות או קורנפלור ומערבבים יחד 2 דקות.
– מוסיפים את הפרגיות ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות, עד שהעוף משנה את צבעו.
הערות ושדרוגים
– איך צורך לטגן את העוף עד שהוא מקבל צבע. אנחנו רוצים פה עוף ממש עסיסי אז רק עד שהוא משנה את צבעו ומוכן מבפנים.
– כן, אפשר להשתמש בחזה עוף חתוך לרצועות. קחו בחשבון שחזה עוף יבש יותר מפרגיות אבל עדיין יצא טעים.
– אם רוצים תבשיל שיש בו גם קצת רוטב אפשר להוסיף, אחרי שהעוף מוכן, 3/4 כוס מים רותחים ובשל יחד כמה דקות עד שהרוטב טיפה מסמיך. קחו בחשבון שהוא עוד יסמיך קצת בגלל הקורנפלור/אבקת הפטריות.
– פטריות אוהבות מלח ופלפל שחור אז תרגישו חופשי להוסיף עוד. אבל קודם תטעמו שחסר.
שלום רב, מה לגבי פטריות מקופסת שימורים?
היי! למה צריך את האבקת מרק פטריות / קורנפלור? אפשר לוותר / להחליף?
איך מבשלים? מכסה סגור? כמה זמן? לא ממש ברור…
תודה יצא מעולה!
הוספתי קצת סילאן לצבע בסוף.