אחת השאלות שתמיד שואלים אותי זה איזה ספרי מתכונים אני ממליצה לרכוש ומאיפה אני מקבלת רעיונות למתכונים שאני מעלה פה. אז נכון שאת רוב המתכונים אני זוכרת בזכות הריח ואת רובם למדתי להכין מהמשפחה, אבל יש לא מעט שנשענים על מתכוני בסיס מהאופים והבשלנים הטובים בעולם.
ובכלל, יש לי שריטה עמוקה עם ספרי בישול ואני רוכשת כאלה לא מעט. גם כדי לקבל השראה וגם כדי ללמוד איך מצלמים, איך כותבים מתכון, מה קורה בעולם וכמובן ללמוד עוד ועוד טכניקות.
אז החל מהיום, מדור חדש שבו אמליץ לכם על ספרי הבישול והאפייה שאני אוהבת במיוחד.
כל מה שצריך זה ללחוץ על תמונת הספר ותועברו אוטומטית לרכישת הספר באמזון שם אני רוכשת את רוב הספרים שלי.
Cookies by Martha stewart
בין ספרי המתכונים הכי משומשים אצלי בבית ואני משערת שבכל העולם.
175 מתכונים של מרתה סטיוארט לעוגיות – מעוגיות רכות, עוגיות פריכות, עוגיות מושחתות, טווילים, בראוניז וחיתוכיות ועוד.
מעבר למתכונים המצוינים הספר מאוד ידידותי להבנה והקטגוריות בו מחולקות בצורה מעולה.
נסו את עוגיות הלימון והפרג ואת עוגיות השוקולד האולטימטיביות, מובטחת התמכרות.
Bouchon Bakery
ספר שהוא התנ”ך לחובבי האפייה. 400 עמודים עם הסברים מדוקדקים ומתכונים סופר מדויקים שילמדו אתכם איך מכינים כמו שצריך מקרונים, טארטים, פחזניות (ובצק רבוך בכלל), בצק עלים ביתי וקרואסון, באגטים ולחמים ועוד המון מאפים מטורפים.
אחד הספרים הקבועים אצלי על השולחן בסלון. גם כי הוא מרהיב וגם כי המתכונים שבו מושלמים.
אחת המתנות הטובות ביותר שתקנו לעצמכם או לאנשים שאתם אוהבים.
Breaking Breads
שנים אחרי שהוציא לאור את הספר לחם בבית, אחד מספרי החובה שאתם חייבים בבית, אורי שפט, האיש והאגדה מאחורי מאפיית לחמים, מוציא לאור את הספר Breaking Breads שם הוא מביא את כל הידע העצום שלו בהכנת לחמים, עוגות שמרים, מאפים, חלות (נסו את חלת המרציפן) ועוד המון מתכונים שיהפכו בצ’ק לדיירי קבע בבית שלכם.
הספר, שיצא לאור לפני שנתיים, הוגדר על ידי הניו-יורק טיימס, הוושינגטון פוסט ועוד עיתונים ומגזינים רבים, כאחד מספרי האפייה הטובים ביותר.
Tartine Bread
אם יש לכם מחמצת בבית או שתמיד חלמתם להכין לחם מחמצת מושלם, הספר הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
מאחורי הספר עומדים צ’אד רוברטסון ואריק וולפינגר, אופים אדירים שהמאפייה שלהם, שבה הם עדיין אופים בתנור עץ, ממוקמת בקליפורניה.
בשנת 2010 קבע הניו-יורק טיימס כי מדובר בספר הלחם היפה ביותר שיצא לאור ולא בכדי. חכו שתראו את תמונות המאפים והלחמים שמככבות בספר.
Baking and Pastry
ספר שיצא לאור על ידי ה-CIA – בית הספר ללימודי הבישול והאפייה מהטובים בעולם (ממוקדם בארה”ב).
הספר כולל מעל 900 (!) מתכונים ו-645 תמונות מדהימות של מנות ושלבים והוא מוגדר על ידי רבים כמדריך האולטימטיבי לאפיית לחמים ומאפים.
תמצאו בו הסבר מפורט על טכניקות, הסברים על אפיית לחמים, איך מכינים בצק עלים, מתכונים למאפי בוקר, עוגות, עוגיות ועוד המון סוגי מאפים.
במהדורה החדשה (הלינק מוביל אליה) ישנו מידע נוסף על עוגות חתונה, קינוחי ראווה, קישוטי עוגות ועוד.
Bachour Chocolate
אם אתם, או אנשים שאתם אוהבים, שייכים לחובבי השוקולד, הספר הזה הוא בדיוק בשבילכם.
אנטוניו בכור, מהקונדיטורים הטובים בעולם, מוציא לאור את ספרו השלישי כשהפעם תמצאו בו מתכונים לטארטים מרשימים, קינוחים אישיים, פרלינים ועוד יצירות שהמשותף להם הוא השוקולד.
מדובר בקינוחי ראווה מדהימים שבגאוניותו מצליח בכור לפשט כדי שכולם יוכלו להכין אותם בבית.
>> מחפשים ספרים בנושאים אחרים? כתבו לי בתגובות.
החלה שגנבה את ההצגה בשולחן החג! יצא פשוט מושלם!
תודה רבה רחלי!
שווה לדעת, הספר של מרתה סטיוארט תורגם לעברית בהוצאת כנרת זמורה ביתן, שבסוכות מקיימת מכירה מוזלת של ספרים.
עשית לי חשק ועכשיו אני מקווה שהוא גם יכלל במכירה.
שלום לך .שמי אבי ובמשך השנתיים האחרונות קבלתי מתכונים לאימייל שלי .לאחרונה הפסקתי לקבל .מדוע?
הי רציתי לדעת האם יש ספר לאפייה עוגות ועוגיות בעיקר ללא סוכר אשמח לקבל המלצה
שלום
האם את ממליצה על הספר של אורי שפט באנגלית יותר מאשר זה שבעיברית?
תודה!
את הספר הזה אין בעברית רק באנגלית. את הספר השני שלו “לחם” יש בעברית והוא גאוני לא פחות ואני מאוהבת בו.
היי רחלי. הגעתי לכתבה הזו במקרה ואיזה כיף על זה! אם אני רוצה לבחור ספר אחד ל’אפייה כללית’, שגם יש בו מתכונים מעולים ומורכבים וגם הסברים על טכניקה ורכיבים- על איזה היית ממליצה, bouchon bakery או של הCIA ? חשוב לי באמת שהמתכונים וההסברים יהיו מקצועיים ויותר מורכבים ממתכונים שאפשר למצוא היום הרבה ברשת. תודה גדולה!
היי רחל.
אני חיפשתי ספרים לטכניקות האפייה טבעונית
אני מאוד רוצה ללמוד את האפייה טבעונית.
יש ספר או ספרים שאת ממליצה עליהם.
בברכה