כבר חודשים ארוכים שאני וגל ממליה רוצים להפגש. למי שלא מכיר, גל הוא הקוסם מאחורי הבלוג “פתיתים” שהוא באמת אחד הבלוגים האיכותיים והמוערכים פה בארץ. בשנים האחרונות, אחרי שטייל לא מעט ביפן, הוא הביא אל הבלוג שלו, וגם מחוצה לו, המון ידע, שיטות בישול וטעמים מארץ השמש העולה. טעמים שמעולם לא חוויתי ושסקרן אותי להכיר.
כשהצעתי לו להצטרף אלי ואל גיל גוטקין (ע”ע האיש מאחורי הבלוג מבשל ואוכל – ייאי! סוף סוף הבלוג חוזר לתחיה ואתם חייבים לרוץ לעקוב אחריו), לבוקר של אפייה, הוא הזכיר לי את האוכל שתמיד רציתי לטעום ותוך שניות בוקר האפייה המשולש שלנו שינה כיוון והפך ליום של בישולים מהמטבח היפני שכלל הכנת מרק סובה קר שגל שכנע אותי לטעום ותוך שנייה התאהבתי וקארי יפני עם אורז שהוא וגיל הכינו ביחד והיה מופלא ומחמם. וגם מנחם ומאוד מיוחד, למרות פשטות ההכנה המאוד מפתיעה.
בין הסבריו של גל, על התרבות וחומרי הגלם המיוחדים מיפן (אני יכולה להקשיב לו שעות) ובין התרפקות על הכלבים שלו, אני הכנתי סלט שמזכיר מאוד קולסלאו רק שפה יש לו רוטב בניחוח אסיאתי עם המון עשבי תיבול מרעננים כמו נענע ובצל ירוק.
מה שנורא כיף בסלט הזה שהוא יכול להוות בסיס להמון שינויים ושדרוגים. אפשר להוסיף לרוטב חמאת בוטנים ולהפוך אותו לקרמי יותר, כזה שמזכיר את המרקם של רוטב המיונז הקלאסי. אפשר להוסיף לו קוביות טופו צרובות או רצועות עוף ולהפוך אותו ממש לארוחה ואפשר גם להמיר את הבוטנים בשומשום קלוי ולקבל סלט עם ניחוח אגוזי.
- פה תוכלו למצוא את המתכון לקארי היפני שעלה בבלוג של גיל.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בעמוד האינסטגרם.
- נשאר לכם כרוב סגול? תכינו איתו סלט כרוב במיונז. עם הכרוב הלבן שנשאר אתם יכולים להכין סלט כרוב מופלא עם משמשים מיובשים.
קולסלאו אסיאתי
מצרכים:
1/4 כרוב לבן או כרוב סיני
1/4 כרוב אדום
1 גזר גדול, קלוף
2 בצלי שאלוט או 1/2 בצל סגול, קלוף
3-4 צנוניות
1/2 צרור עלי נענע
1/2 צרור עלי כוסברה
2-3 ענפי בצל ירוק
1/2 כוס בוטנים מומלחים, קצוצים גס (אפשר גם 3/4 כוס)
לרוטב:
4 כפות חומץ (רגיל או חומץ אורז או מיץ לימון)
3 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות מירין – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1 כף סוכר לבן
1 כפית שמן שומשום
1/2 פלפל צ’ילי טרי
2 שיני שום, קלופות
אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב הלבן והסגול לרצועות הכי דקות שאתם יכולים.
– מגרדים את הגזר והצנוניות על החלק העבה בפומפייה או חותכים לגפרורים בעזרת קולפן ג’וליינים.
– חותכים את הבצלים לרצועות דקות דקות. זה לא סלט ירקות ואתם לא רוצים פה טעם דומיננטי של בצל אלא משהו עדין ברקע.
– קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
– קוצצים דק דק את שיני השום ואת הפלפל צ’ילי ומערבבים את כל מצרכי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם שלכם. הרוטב צריך להיות חזק, בועט ועם טעמים דומיננטיים כי הירקות מאוד מעדנים אותו.
– מערבבים את כל הירקות, מזלפים את הרוטב ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הבוטנים, מערבבים ומגישים.
– מירין הוא סוג של יין/ליקר אורז מתקתק שמאזן המון רטבים ומתווסף גם לאורז. אני ממש ממליצה לכם לרכוש בקבוק (זה לא עולה יקר) ולהוסיף לרטבים אסיאתיים וגם כאלה שלא. ולא, אין לו טעם של אלכוהול.
הערות ושדרוגים
– אוהבים חמאת בוטנים? תוסיפו 1-2 כפות לרוטב. יצא מושלם.
– אפשר להמיר את הבוטנים המומלחים בבוטנים מסוכרים קצוצים (שילוב של מתיקות מאוד מיוחד בסלט הזה).
– במקום בוטנים אפשר לשים שומשום קלוי בכמות זהה.
– רוצים להפוך את הסלט לארוחה? מוסיפים 2 חזה עוף שחותכים לרצועות דקות.
– אם יש לכם בבית רוטב דגים אפשר להוסיף לרוטב גם כף ממנו.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 כוס אדממה. פשוט קונים את האדממה הקפואה, מבשלים כמה דקות ומוציאים את פולי האדממה הישר לתוך הסלט.
– חשוב מאוד לחתוך את הירקות דק אחרת יצא לכם ביס שיש בו רק צנונית או רק כרוב.
כרגיל, כמו כל המתכונים שלך, אני לא יכולה לחכות עד שאכין כבר!
ניתן לשים דבש או סילאן במקום סוכר?
סלט מאוד מאוד טעים
אשמח לדעת איזה רוטב סויה איכותי את ממליצה?
כמו כן, טריאקי וצ’ילי אם אפשר..
אם אין שמן שומשום מה במקום?
[…] הכינה סלט קולסלואו אסייתי שהיה טעים לא פחות, עם המון ירקות, עשבי תיבול ורוטב […]
הכנו אתמול אחרי שהכנו כמה מנות שלך והיינו די מרוצים. חייבת לומר שהסלט יצא יבש מאוד, עשינו כמות כפולה! של רוטב, ועדיין חסרים טעמים. מאכזב.
אחד הסלטים המעולים. ארחתי איתו פעמיים וכל פעם ביקשו מתכון
כמות הרוטב מאוד תלויי טעם, אנחנו אוהבים טעמים עזים אז מראש מכפילה כמויות ומחזקת טעמים. כשמוסיפים רוטב זה יוצא סלט מושלם